Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:04 μμ
 
wm small
Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017 14:26

Οι εκπληκτικές ζωγραφιές στο δρόμο για το Θύρρειο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Βρίσκονται στην είσοδο του χωριού και έχουν δώσει μια όμορφη πινελιά στο σημείο…

Στην ανηφόρα προς το Θύρρειο και κοντά στο γήπεδο του χωριού, υπάρχει ένα τοίχωμα όπου εκεί υπάρχουν δυο δεξαμενές νερού. Πριν την όμορφη έμπνευση, το σημείο, όπως θα δείτε, είχε μαυρίσει από την υγρασία δημιουργώντας μια άσχημη αίσθηση στους επισκέπτες του χωριού.

Έτσι, ένας άγνωστος καλλιτέχνης από το Θύρρειο θέλησε να συμμορφώσει αυτή την εικόνα, εμπνεύστηκε και ζωγράφισε εκεί όμορφα σκίτσα με ιστορικά και θρησκευτικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, κάτω στο τοίχωμα δημιούργησε μια τρίαινα και την φράση «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» απεικονίζοντας ένα στιγμιότυπο πολέμου θέλοντας να εκφράσει το μαχητικό πνεύμα των χωριανών. Στην αριστερή δεξαμενή θέλησε να καλωσορίσει τους επισκέπτες στο χωριό με την επιγραφή «ΘΥΡΡΕΙΟΝ» συνοδευόμενη από μια φάλαγγα και στην δεξιά τους αποχαιρετά με τον Άγιο Χριστόφορο που είναι προστάτης των οδηγών γράφοντας «ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ».

Σίγουρα πρόκειται για μια όμορφη πινελιά στη μέση του πουθενά που προδιαθέτει τον επισκέπτη ή τον ξεπροβοδίζει με τον ωραιότερο τρόπο…

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

 

Φωτογραφία: Γιάννης Γιαννακόπουλος

iaitoloakarnania.gr

Διαβάστηκε 2376 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.