Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  3:17 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 22:46

Ολοκληρώνεται με επιτυχία η Εβδομάδα Εθελοντή Αιμοδότη στο Αγρίνιο (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου διοργάνωσε και φέτος την «Εβδομάδα Εθελοντή Αιμοδότη», που περιλαμβάνει δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς αίματος.

Οι δράσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 7 Ιουνίου, με εθελοντική αιμοδοσία που ξεκίνησε στις 10.00 και ολοκληρώθηκε στη 13.00 στα γραφεία του Συλλόγου Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων  Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο. Την Δευτέρα 8 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού στο διευρυμένο Δήμο Αγρινίου σε συνεργασία με τη Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου. Την Τρίτη 9 Ιουνίου, το απόγευμα,  ακολούθησε  εθελοντική αιμοδοσία στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, ενώ παράλληλα, στις 19:00, υπήρξε ενημέρωση για θέματα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην πλατεία Δημοκρατίας από το ΔΣ του Συλλόγου.

Την Τετάρτη ,στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γ.Ε.Α πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα  με θέμα «Χάρισε Ζωή – Νίκησε τη Λευχαιμία» σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών <<Χάρισε Ζωή>> και το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου.

Την Πέμπτη διοργανώθηκε , όπως και πέρυσι, ποδηλατάδα αφιερωμένη στην εθελοντική αιμοδοσία.

Σήμερα, στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά εθελοντική (εκτός νοσοκομείου) αιμοδοσία για την εβδομάδα του Εθελοντή Αιμοδότη. Στο Παπαστράτειο Μέγαρο, από τις 8:00 έως τις 14:00 προσήλθαν για να αιμοδοτήσουν περισσότεροι από 100 άνθρωποι, συμμετοχή που χαρακτηρίζεται άκρως ικανοποιητική.

«Υπήρξε μεγάλη προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών, σήμερα, αλλά και στις εκδηλώσεις που προηγήθηκαν, τους οποίους και οφείλω να ευχαριστήσω. Το εθελοντικά παρεχόμενο αίμα όμως δεν είναι ποτέ αρκετό και χρειάζεται η συνδρομή όλων μας», δήλωσε στο agrinionews.gr κατά τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας στο Παπαστράτειο Μέγαρο η πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Αγρινίου κα Δήμητρα Αβράμπου.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την Κυριακή 14 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, με γιορτή που θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου από τις 11.00 μέχρι τις 14.00, όπου οι συμμετέχοντες στην προσπάθεια αυτή, θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για του χρόνου, υπενθυμίζοντας πως κατάλληλος καιρός για αιμοδοσία δεν είναι  μόνο αυτή η εβδομάδα του Ιούνη, αλλά η κάθε μέρα, μιας και δυστυχώς, οι ανάγκες των συνανθρώπων μας για αίμα δεν εκλείπουν…

Να σημειωθεί ότι στους χώρους των εκδηλώσεων υπήρχε «καλάθι» συλλογής τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου.

DSCN7435DSCN7436DSCN7438DSCN7440

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2141 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.