Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:02 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 18:57

Η κοπή πίτας του συλλόγου Ιεροψαλτών Αιτωλοακαρνανίας (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15-1-2017 στο πνευματικό κέντρο της Ευαγγελίστριας στο Αγρίνιο η σύναξη του συλλόγου ιεροψαλτών Αιτωλοακαρνανίας «Άνθιμος ο αρχιδιάκονος» (που εκπροσωπεί τους ψάλτες της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου) για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης  κ. Κοσμάς, συμπαραστατούμενος από τον αρχιμ. π. Αναστάσιο Καντάνη. Παρευρέθησαν επίσης οι ιερείς της ενορίας Αγίου Δημητρίου Αγρινίου π. Κων/νος Καντάνης και π. Γεώργιος Παππάς, αντιπροσωπεία του δ.σ. του παραρτήματος ΠΕΘ και περί τους 60 ιεροψάλτες και φιλόμουσους (μέλη του συλλόγου).
Στο τέλος ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας  ανεφέρθη  στη σοβαρότητα του ιεροψαλτικού διακονήματος, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου τόνισε την αρετή της ομοψυχίας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία των ιεροψαλτών. Το φλουρί έτυχε στον  π. Γεώργιο Παππά και αντιστοιχούσε σε μουσικό βιβλίο.
Οι είναι του μέλους του συλλόγου Μιχάλη Νίνογλου.

psaltodia.blogspot.gr
Διαβάστηκε 1212 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.