Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  12:29 μμ
 
wm small
Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017 20:12

Ο Νότης Σφακιανάκης και η τεράστια επιτυχία του στις Αλυκές Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η καριέρα του Νότη εκτοξεύτηκε από τις… Αλυκές εκεί όπου ερμήνευσε ένα σπουδαίο κομμάτι και χόρεψε μια από τις πρώτες του ζεϊμπεκιές πάνω στο αλάτι!

Σύμφωνα με πληροφορίες του iAitoloakarnania.gr, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ερμήνευσε ο Νότης Σφακιανάκης στις Αλυκές Μεσολογγίου, μέρος όπου επιλέχθηκε για να γυριστεί το βίντεο κλιπ του τραγουδιού.

Πρόκειται για το γνωστό σε όλους «Ο Αετός» που αγαπήθηκε δεόντως από τον κόσμο και που χορεύεται ζεϊμπεκιά ακόμη και στις μέρες μας, μετά από 20 περίπου χρόνια.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ο Νότης Σφακιανάκης βρίσκονταν στην αφετηρία της καριέρας του, έχοντας ήδη αποσπάσει καλές κριτικές με τα πρώτα τραγούδια του «Πρώτη φορά», «Είσαι ένα πιστόλι» και «Εσύ με καις».

Ωστόσο, το 1994 θα γνωρίσει την πρώτη μεγάλη καταξίωση με τον δίσκο «Νοτιοανατολικά του κόσμου» όπου περείχε το μεγάλο κομμάτι «Ο αετός πεθαίνει στον αέρα» που τραγουδούσε και χόρευε εκείνη την περίοδο όλη η Ελλάδα. Μάλιστα, ο δίσκος είχε επίσης τα τραγούδια «Και δεν μπορώ», «Δεν πόνεσα», «Να ξαναρθείς» με αποτέλεσμα να φτάσει τις 120.000 πωλήσεις και να γνωρίσει μια ανεπανάληπτη εμπορική επιτυχία.

Έτσι, αυτή η ξαφνική άνοδος του Νότη Σφακιανάκη θα μπορούσαμε να πούμε ότι είχε άρωμα Αιτωλοακαρνανίας καθώς το βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Ο αετός» γυρίστηκε στις Αλυκές Μεσολογγίου, με τον καλλιτέχνη να τραγουδά στο… χιονισμένο τοπίο και να χορεύει ζεϊμπέκικο υπό το βλέμμα ενός αετού. 

Ο «Αετός» σε στίχους Σπύρου Γιατρά και μουσική Αλέκου και Ειρήνης Χρυσοβέργη ακόμη και σήμερα είναι ένα από τα κορυφαία ζεϊμπέκικα με τον χορευτή να εκφράζει την αιωνία πάλη με τον θάνατο και την ήττα, αλλά και να νιώθει τον πόνο μέσα του. Τέλος, συχνά σε αυτό το τραγούδι παρηγοριά βρίσκουν οικογένειες ή φίλοι άτυχων πιλότων που χάθηκαν στον αέρα…

Πάντως, όπως και να ‘χει ο «Αετός» έβαλε ένα λιθαράκι στην διαδρομή ενός από τους κορυφαίους λαϊκούς τραγουδιστές του ελληνικού πενταγράμμου.

 

Στίχοι

Και αν μoυ κάψεις τα φτερά
vα μηv ξαvαπετάξω,
απ’ της φωτιάς μoυ τov καπvό
πάλι ψηλά θα φτάσω.

Ο αετός πεθαίvει στov αέρα,
ελεύθερoς και δυvατός.
Της απovιάς όταv τov βρίσκει σφαίρα,
τov αγκαλιάζει o ουρανός.

Τo αετίσιο δάκρυ μoυ
στo χώμα δεv θα φτάvει.
Θα με ζητάς τα δειλιvά
κι ύπvoς δε θα σε πιάvει.

http://iaitoloakarnania.gr

Διαβάστηκε 4329 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.