Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 19:44

«Τεχνητές αναπνοές» (νέος διαγωνισμός) η κλήρωση θα γίνει την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 από το vivlio-life και τις εκδόσεις Πατάκη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το vivlio-life σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη θα προσφέρει στους αναγνώστες του δύο (2) αντίτυπα από το μυθιστόρημα «ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΑΝΑΠΝΟΕΣ»
και άλλα πεζά της πόλεως
[2003-2010]

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

Ο διαγωνισμός λήγει την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Οι τυχεροί θα ενημερωθούν την ίδια ημέρα για τον τρόπο παραλαβής των βιβλίων τους, και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην σελίδα του vivlio-life.gr στο facebook, καθώς επίσης και στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης μετά το τέλος του διαγωνισμού.

Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση:
1. Kάντε like στη σελίδα του facebook του vivlio-life.gr εδώ
2. Σχολιάστε στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης και μετά από αποδοχή το σχόλιό σας θα εμφανιστεί
3. Κοινοποιήστε (share) την ανακοίνωση του facebook

Λίγα λόγια για το βιβλίο

ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΑΝΑΠΝΟΕΣ
και άλλα πεζά της πόλεως
[2003-2010]

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

Δεκατέσσερα διηγήµατα και µία νουβέλα. Μία εύθραυστη, κρυστάλλινη µινιατούρα και δεκατέσσερα κοµψά µικροτεχνήµατα. Κείµενα αυτάρκη και σφαιρικά, που συγκροτούν ένα τυφλό και απρόβλεπτο στις ατραπούς του αφηγηµατικό σύµπαν. Όλα τους µειδιούν µε µελαγχολία, φλερτάρουν µε το υπερβατικό, ερωτοτροπούν µε το παράλογο, ναρκοθετούν τον ρεαλισµό, ζηλεύουν τον κινηµατογράφο. Κάπου µια παρωδία αστυνοµικού διηγήµατος, αλλού µια χαρµόσυνη ιστορία µυστηρίου ή ένα σπάραγµα ενός ατέλειωτου συρταρωτού µυθιστορήµατος…

Δεξιοτέχνης της µικρής φόρµας, ο Κυριακίδης χειροτεχνεί, πάντα µε προσεκτικά επιλεγµένα ηχοχρώµατα, σύνθετα και απαιτητικά κείµενα, γεµάτα θραύσµατα και κενά, όπου τίποτα δεν περισσεύει και όλα είναι σηµαντικά.

Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ έχει εκδώσει 7 συλλογές διηγηµάτων και µικρών πεζών, 2 νουβέλες και 3 συλλογές δοκιµίων για τη λογοτεχνία και τον κινηµατογράφο. Έχει µεταφράσει πάνω από 100 έργα γαλλόφωνης, ισπανόφωνης, αγγλόφωνης και ιταλόφωνης λογοτεχνίας, ανάµεσα στους συγγραφείς των οποίων καταλέγονται και οι: Χόρχε Λουίς Μπόρχες, Λουίς Σεπούλβεδα, Ζορζ Περέκ, Ρεµόν Κενό, Ζαν Εσνόζ, Έρνεστ Χέµινγκουεϊ, Τζ. Ντ. Σάλιντζερ. Έχει γράψει τα σενάρια 3 ταινιών µεγάλου µήκους και έχει σκηνοθετήσει 11 ταινίες µικρού µήκους σε δικά του σενάρια.
Έχει τιµηθεί µε το Κρατικό Βραβείο Διηγήµατος 2004 (Τεχνητές αναπνοές), µε το Κρατικό Βραβείο Μετάφρασης 2006 (Μπόρχες, Άπαντα τα Πεζά), µε το Βραβείο Μετάφρασης του Ιδρύµατος Καβάφη 2007 (Αλ-Ασουάνι, Το Μέγαρο Γιακουµπιάν), µε το Βραβείο Μετάφρασης Γαλλόφωνης Λογοτεχνίας 2009 (Μοντιανό, Στο café της χαµένης νιότης) και µε το Βραβείο Μετάφρασης Ισπανόφωνης Λογοτεχνίας 2015 (Βάσκες, Ο ήχος των πραγµάτων όταν πέφτουν).

Διαβάστηκε 2251 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.