Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  4:55 πμ
 
wm small
Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016 21:03

Είναι βλάκες οι πολιτικοί μας;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εκ πρώτης όψεως η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα θα ήταν καταφανώς αρνητική, μιας και οι πολιτικοί άρχοντες του Τόπου καταφέρνουν πάρα πολύ καλά να κάνουν τις «δουλείες» τους και με τη βούλα του Συντάγματος ( άρθρο περί ευθύνης υπουργών).

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Σύμφωνα με τους όρους της ψυχολογίας, βλάκας ονομάζεται αυτός που πάσχει από μέτριας μορφής διανοητική καθυστέρηση.

Με όρους κοινωνιολογίας, σύμφωνα με τον καθηγητή Ε. Λεμπέση, βλάκας είναι αυτός που αδυνατεί να καταλάβει τι επιπτώσεις μελλοντικές θα έχουν οι σημερινές του ενέργειες, όποιες και αν είναι αυτές και σε κάθε επίπεδο κοινωνικής τάξης.

Κάναμε αυτή την μικρή παρενθετική παρέμβαση για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τα πολιτικά δρώμενα όπως αυτά διαμορφώνονται από τα πολιτικά πρόσωπα που μας κυβερνούν και όχι μόνο. Τις προάλλες, συνελήφθη στη Γερμανία για διάπραξη φόνου, ο Αφγανός που είχε αποφυλακιστεί από τις ελληνικές φυλακές, που αντί να εκτίσει ποινή δεκαετούς κάθειρξης, έκατσε φυλακή μόνο δύο χρονάκια.

Εδώ στην Ελλάδα είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί για βιασμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Σοβαρές και αξιόποινες πράξεις. Αποφυλακίστηκε λόγω του νόμου που εφεύρε η «διάνοια» που ακούει στο όνομα Παρασκευόπουλος. Τι σκαρφίστηκε λοιπόν αυτή η «διάνοια»; Είπε ότι, για να γίνει αποσυμφόρηση των φυλακών, πρέπει οι έγκλειστοι να αποφυλακίζονται(;) όταν εκτίσουν δύο έτη φυλάκισης, ανεξάρτητα από τα έτη που τους φόρτωσε το δικαστήριο. Ευτυχώς που δεν είχαμε υπουργική φλασιά ώστε να αποφυλακίζονται και όσοι εκτίουν ισόβια δεσμά. Από αυτό καταλαβαίνει κανείς τι δυσθεώρητο κόστος, αστρονομικό θα λέγαμε, έχει η κατασκευή νέων σωφρονιστικών καταστημάτων! !

Αν η υπουργική απόφαση έκανε λόγο για κλεφτοκοτάδες και πορτοφολάδες δεν νομίζω να απασχολούσε κανέναν τόσο η αποσυμφόρηση των φυλακών. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με σοβαρά κακοποιά στοιχεία όπως, βιαστές, παιδεραστές, επαγγελματίες κλέφτες αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις και δολοφόνους που δεν «φορτώθηκαν» με  ισόβια δεσμά. Η κυβέρνηση, μέσω του νομοθετήματος Παρασκευόπουλου, θέλει να δείξει προς τα έξω την υποτιθέμενη «ηθική» και «αλληλεγγύη» προς τον «συνάνθρωπο» βιαστή και δολοφόνο. Θέλει να μας δείξει ποιό είδος κοινωνίας θέλουν να διαμορφώσουν γιατί αυτό επιβάλλει η κατωτέρα διανοητικής τους κατάσταση.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, όσο αφήνουν ελεύθερα κακοποιά στοιχεία, τόσο η κοινωνική κατάσταση θα βαίνει από μέρα σε μέρα προς το χειρότερο, όπως συνέβη και με τον Αφγανό που κακοποίησε και σκότωσε μία Γερμανίδα. Το συμπέρασμα είναι ότι μας κυβερνούν βλάκες, οι οποίοι δεν έχουν την ικανότητα να αντιληφθούν τι επιπτώσεις θα έχουν οι πολιτικές που εφαρμόζουν σήμερα, στο άμεσο μέλλον.

Σκεφτείτε το από την ανάποδη. Αυτά που βιώνει σήμερα η Χώρα μας, είναι αποτελέσματα πολιτικών επιλογών του κοντινού παρελθόντος. Ότι σχεδιάστηκε και ψηφίστηκε, χρόνια ή και δεκαετίες πριν, για ιδιοτελείς πάντα πολιτικούς σκοπούς, δείτε τα κοινωνικά αποτελέσματα που έχουν σήμερα οι τότε πολιτικές αποφάσεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κοινωνιολογία ονομάζει βλάκες αυτούς που αδυνατούν να δουν το μελλοντικό καλό του Τόπου. Άλλο παράδειγμα πιο πρόσφατο.

Δείτε την ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση, η αστυνομία αλλά και η δικαιοσύνη, στις έκνομες πράξεις των αντεξουσιαστών, με τις πυρπολήσεις λεωφορείων, τις καταλήψεις σε δημόσια και μη κτίρια, τις καταστροφές που προκαλούν κατά της ιδιωτικής περιουσίας κλπ. Αν αυτό το φαινόμενο συνεχιστεί, θα φθάσουμε σε σημείο να αρχίσουν οι πολίτες να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και με διαμορφωμένα από τώρα τα αποτελέσματα που πρόκειται να προκύψουν από τη δράση των πολιτών.

Θα έχουμε πλήρη αναρχία που όμοιά της δεν υπάρχει ούτε στη ζούγκλα της υποσαχάριας Αφρικής. Βέβαια η βλακεία δεν είναι μόνο προνόμιο των πολιτικών αρχόντων.

Ένας παμπάλαιος πολιτικός είχε πει κάποτε: «όταν ο λαός ψηφίζει στραβά, υφίσταται και τις συνέπειες».

ΚΕΡΒΕΡΟΣ

agrinioreport.com

 

Διαβάστηκε 3022 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.