Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  10:25 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 22:47

Νέος ιστότοπος για εύρεση εργασίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑΣ» Ενημερώνει ότι στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης: «Τοπικά σχέδια για την  απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» (ΟΠΣ 383405), δημιουργήθηκε ένας χρήσιμος  διαδραστικός διαδικτυακός τόποςhttp://apasxolisi-pde.gr" style="color: rgb(44, 68, 94); text-decoration: none;">(http://apasxolisi-pde.gr), μέσω του οποίου οι  άνεργοι –ωφελούμενοι του Σχεδίου έχουν την δυνατότητα αναζήτησης εργασίας και  οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας), έχουν τη δυνατότητα ανεύρεσης προσωπικού δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα κοινό τόπο «συνδιαλλαγής».

Σκοπός της δράσης είναι η προσπάθεια κάλυψης του κενού που παρατηρείται στην τοπική αγορά εργασίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης ειδικοτήτων και η παροχή στους ανέργους ευκαιριών απασχόλησης, κατάρτισης, ή και επανακατάρτισης.
Η εγγραφή στο σύστημα είναι δωρεάν για όλους τους χρήστες και ο κάθε ένας, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία κατατάσσεται έχει και διαφορετικές δυνατότητες. Αναλυτικότερα:
- Οι άνεργοι / άτομα ωφελούμενοι από ομάδες –στόχους του σχεδίου, μπορούν να εισάγουν το βιογραφικό τους σημείωμα γρήγορα και εύκολα, αναμένοντας κάποια προσφορά θέσης εργασίας, ανάλογα με τα προσόντα και τις ικανότητες
τους, ή το καταθέτουν με βάση τον κωδικό μιας συγκεκριμένης θέσης που έχει ζητηθεί στο site από κάποια επιχείρηση και για την οποία θέση ενδιαφέρονται.
-Αντίστοιχα οι εργοδότες – επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μπορούν να καταχωρήσουν αγγελίες για τις θέσεις εργασίας που διαθέτουν, δίνοντας την ευκαιρία στα άτομα να τους αναζητήσουν, αλλά και να πάνε στον χώρο τους.
- Αυτομάτως, τα στοιχεία καταχωρούνται στην βάση δεδομένων, ενώ το σύστημα κάνει μια έρευνα προς αναζήτηση του κατάλληλου ανέργου ανάμεσα σε όλα τα βιογραφικά σημειώματα και στέλνει ένα e-mail στον υπεύθυνο του συστήματος
(Administrator) με τα αποτελέσματα της έρευνας. Με αυτόν τον τρόπο, το site αποτελεί τον διαμεσολαβητή που θα ενημερώσει την εταιρία για τον κατάλληλο άνεργο, αλλά και τον άνεργο για μια θέση εργασίας που του ταιριάζει.

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1752 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.