Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:09 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016 22:07

Η Χούνη Αιτωλοακαρνανίας (Βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Χούνη (Τοπική Κοινότητα Χούνης - Δημοτική Ενότητα ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΩΝ), ανήκει στον δήμο ΑΓΡΙΝΙΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”. Η επίσημη ονομασία είναι “η Χούνη”. Έδρα του δήμου είναι το Αγρίνιο και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Στερεάς Ελλάδας. Στην κοινότητα αυτή εστιάζει η κάμερα του Ανδρέα Κουτσοθανάση στο νέο βίντεο που ανέβασε στο youtube, χαριζοντάς μας εκπληκτικά πλάνα απο την ευρύτερη περιοχή. 

Η Xούνη είναι ενας ορεινός οικισμός με βρύσες και τρεχούμενα νερά.Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής δεσπόζει σε όλη την περιοχή. Απο τα αξιοθέατα του τόπου είναι οι 13 βρύσες του Μουσολίνι, η εκκλησία της Παναγιάς στις Λάκκες, το φράγμα των Κρεμαστών,και η ομώνυμη λίμνη του. Η μάχη της Κορομηλιάς τον Γενάρη του 1823 με τον οπλαρχηγό Γεώργιο Καραϊσκάκη είναι από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της περιοχής.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Χούνη ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Χούνης, του πρώην Δήμου ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΩΝ του Νομού ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.
Η Χούνη έχει υψόμετρο 578 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 38,8388068427 και γεωγραφικό μήκος 21,5347356516.

Διαβάστηκε 10684 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 01:10
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis

Στην ίδια κατηγορία