Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:01 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 23:23

Καλά τα νέα για τα νερά κολύμβησης στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Καλύτερη εικόνα  φαίνεται πως υπάρχει φέτος ως προς την ποιότητα τω νερών κολύμβησης στα παραλίες της Αιτωλοακαρνανίας, πέραν από τη «δεδομένη» απαγόρευση που θα υπάρχει και φέτος στο Γρίμποβο της Ναυπάκτου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του «Γ» σε εξέλιξη βρίσκονται αυτές τις μέρες οι επαναληπτικές μετρήσεις που κάθε χρόνο τέτοια εποχή υλοποιεί η Διεύθυνση Υγειας και Δημόσιας Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας της Αιτωλοακαρνανίας, ώστε μέσα από εξειδικευμένο εργαστηριακό έλεγχο να διαπιστωθεί η καταλληλότητα των υδάτων κολύμβησης σε πολυσύχναστες παραλίες της Περιφερειακής Ενότητας.

Από τους πρώτους ελέγχους, η ποιότητα των νερών φαίνεται να είναι πολύ καλή και η αρμόδια υπηρεσία πρόκειται να προχωρήσει σε μια δεύτερη φάση, αν και απέφυγε να κάνει δειγματοληψίες τις βροχερές μέρες (Τετάρτη και Πέμπτη) , αφού εξαιτίας των ομβρίων, της λάσπης κλπ τα αποτελέσματα δεν αντικατοπτρίζουν πάντα την πραγματικότητα και δείχνουν μια πρόσκαιρη επιβάρυνση και με την βελτίωση των καίριων συνθηκών, αλλάζουν

Να θυμίσουμε πως προ μιας διετίας περίπου, από τους ελέγχους αυτούς, είχαν εκδοθεί αποτελέσματα με χαρακτηρισμένα ακατάλληλα προς κολύμβηση νερά σε διάφορες περιοχές, όπως την Αμφιλοχία, το Μενίδι, την Ναύπακτο , τον Μύτικα κ.α. και αυτό είχε προσκρούσει σε αντιδράσεις των τοπικών αρχών, που έκριναν που ως οι περιοχές τους, λίγο πριν την έναρξη της θερινές περιόδου δυσφημούνταν άδικα. Μάλιστα κάποιοι δήμοι είχαν προχωρήσει σε δικές τους μετρήσεις για να αποδείξουν το αντίθετο.

Τα πράγματα πάντως φέτος είναι πολύ καλύτερα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις πρώτες καταγραφές. Θεωρείται παράλληλα δεδομένο πως και φέτος θα ισχύσει για άλλη μια χρονιά η απαγόρευση κολύμβησης στην παραλία του Γριμπόβου της Ναυπάκτου. Μια θαλάσσια περιοχή όπου καταλήγουν αγωγοί ομβρίων – παντορροϊκοί και στις μετρήσεις που γίνονται τα νερά της δείχνουν σχεδόν μόνιμα επιβάρυνση. Όπως σημειώνεται μάλιστα , η απαγόρευση έτσι κι άλλως θα ίσχυε στο Γρίμποβο αφού κάθε 20 με 25 μέτρα στην συγκεκριμένη περιοχή, καταλήγουν αγωγοί.

εφημερίδα «Γεγονός»

πηγή: http://agriniopress.gr

Διαβάστηκε 1969 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.