Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:07 μμ
 
wm small
Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 19:57

Ορεινή Ναυπακτία, Ευρυτανία και Λευκάδα στους 20 καλύτερους χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γιατί η χώρα μας είναι πανέμορφη και τον χειμώνα

Σε λίγες ημέρες θα αποχαιρετήσουμε και επίσημα το φθινόπωρο, για να υποδεχτούμε τον χειμώνα, μία από τις πιο όμορφες εποχές του χρόνου, και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ετοιμάσουμε τις αποσκευές μας και να ανακαλύψουμε τις ομορφιές της χώρας μας.

Με έναν χάρτη ανά χείρας, καλή παρέα για συντροφιά και πάνω απ’ όλα καλή διάθεση και όρεξη, ας επιδοθούμε σε περιπλανήσεις και ταξίδια, για να γνωρίσουμε και την χειμωνιάτικη Ελλάδα. Γιατί, πέρα από τα εξωτικά νησιά και τις μαγευτικές παραλίες, τις αμμουδερές ακρογιαλιές και τα αιγαιοπελαγίτικα ηλιοβασιλέματα, η χώρα μας διαθέτει και μία πανέμορφη ενδοχώρα, με δασωμένα βουνά, παραδοσιακά χωριά και πετρόχτιστες πολιτείες, εντυπωσιακούς καταρράκτες και παραμυθένιες λίμνες να κοσμούν το εσωτερικό της.

Από το Νυμφαίο με την αλπική γοητεία, μέχρι τη γραφική Καστάνιτσα Αρκαδίας, η πατρίδα μας είναι προικισμένη με πανέμορφα και λιλιπούτεια χωριά, που διατηρούν ακόμη την παραδοσιακή όψη τους. Αναμμένα τζάκια, γυμνοί γεροπλάτανοι, μονοπάτια στην παρθένα φύση και η ένδοξη ελληνική κουζίνα, υπόσχονται ημέρες γαλήνης σε όλα τα μέρη που θα σας παραθέσουμε εν συνεχεία.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε είκοσι γνωστούς και άγνωστους χειμερινούς προορισμούς που επιβάλλεται να επισκεφθείτε αυτή την περίοδο. Μην χάνετε λοιπόν χρόνο, διαλέξτε την αγαπημένη σας περιοχή και γνωρίστε τη…


Μικρό Χωριό Ευρυτανίας


Πήλιο, Χιονοδρομικό στα Χάνια


Παλιός Παντελεήμονας Πλαταμώνα, Πιερίας


Μέτσοβο Ιωαννίνων


Μαστοροχώρια Ιωαννίνων


Πράμαντα Ιωαννίνων


Αράχωβα Φωκίδας


Δημητσάνα Αρκαδίας


Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων


Καϊμακτσαλάν, Νομός Πέλλας


Καρυά Λευκάδας


Λιτόχωρο Πιερίας


Νεράιδα Καρδίτσας


Ορεινή Ναυπακτία Αιτωλοακαρνανίας


Πομακοχώρια Ροδόπης


Ανώγεια Κρήτης


Ορεινή Κορινθία


Στενή Ευβοίας


Καστάνιτσα Αρκαδίας


Νυμφαίο Φλώρινας

protothema.gr

Διαβάστηκε 2707 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.