Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:43 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 11:48

Το δασύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ενα απο τα πλέων δυνατά χαρτιά του Αγρινίου έχει να μας προβάλλει ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης με το νέο βίντεο που ανέβασε στο Youtube. Μιλάμε για το αλσύλιο του Αγίου Χριστοφόρουπ που εκτός απο τον βασικό πνεύμονα οξυγόνου της πόλης έχει να προσφέρει και πολλά περισσότερα. Δρόμο για περπάτημα και ποδηλασία με πολύ καλή οπτική στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου με εναλλακτικές διαδρομές και πολλά ακόμη. 

Το δάσος Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου δημιουργήθηκε από τεχνητή αναδάσωση της Δασικής Υπηρεσίας. Το μεγαλύτερο τμήμα του καλύπτεται από χαλέπιο πεύκη με μικρές νησίδες ευκαλύπτου και κυπαρισσιού και καλύπτει εμβαδόν 473 στρεμμάτων συνολικά. Αποτελεί τον κύριο και μοναδικό όγκο περιαστικού πρασίνου για την πόλη Αγρινίου δεδομένου ότι βρίσκεται στα δυτικά και βορειοδυτικά όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης.

Διαβάστε επιπλέων και ενα εκπληκτικό άρθρο - αφιέρωμα στο RUNNERMAGAZINE εδώ.

Διαβάστηκε 13332 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 22:48
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.