Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  7:05 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 19:28

Γνωρίστε τους ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ της Μυρτιάς (ΦΩΤΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αξέχαστη θα μείνει σε τριάντα περίπου άνδρες, γυναίκες και παιδιά, η πεζοπορία στη Μυρτιά την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου. Μεγάλο πράμα να βλέπεις σήμερα πρόσωπα χαρούμενα, γελαστά, όλο ζωή, να ψάχνουν το άγγιγμα της Φύσης που όλοι ξεχάσαμε…

Αν και η μέρα ήταν ηλιόλουστη, με ιδανική θερμοκρασία για φθινοπωρινή βόλτα, οι βροχερές μέρες που προηγήθηκαν, ιδίως το εξαιρετικά υγρό Σάββατο, μια μέρα πριν, έκαμαν πολλούς (που είχαν δηλώσει συμμετοχή) να ματαιώσουν την κυριακάτικη βόλτα τους, γιατί φοβήθηκαν ότι θα… πέσουν σε λάσπες! Η διαδρομή όμως έγινε σε ασφαλτοστρωμένους αγροτικούς δρόμους, δεν είχε τέτοια προβλήματα. Όσοι… ξεπέρασαν τους υπολογισμούς και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, απόλαυσαν την ωραία διαδρομή στα περιβόλια, τους νερόμυλους και τους καταρράκτες της Μυρτιάς.

Η συγκέντρωση της Ομάδας έγινε στην “ταβέρνα Μπίκας”, στον Αϊλιά, ώρα 10.30΄ το πρωί της Κυριακής. Την ξενάγηση έκαμε ο διοργανωτής Δημήτρης Μπίκας. Η προγραμματισμένη διαδρομή ήταν 6,3 χλμ. Η διάρκειά της ήταν τελικά δύο ώρες περίπου, μαζί με τις στάσεις, γιατί αρκετοί ζήτησαν… κάτι παραπάνω, ενώ άλλοι ήθελαν ν’ ακούσουν ιστορίες του τόπου.

Όταν γύρισαν στον Αϊλιά, άλλοι περιπατητές ήπιαν τον καφέ τους κι άλλοι έκαμαν το κυριακάτικο τραπέζι τους στην ιστορική ταβέρνα που εδώ και πέντε δεκαετίες ξέρει να υποδέχεται τους λάτρεις της Τριχωνίδας και να τους ευχαριστεί στη μαγική σκιά του χιλιόχρονου πλάτανου. Η κυρά – Γεωργία τους κέρασε όλους ωραίο ραβανί και κέικ.

Ένας περιπατητής είπε ότι πάντα ήθελε να περπατήσει στους δρόμους της Μυρτιάς κι ήταν πολύ χαρούμενος που κάποιος είχε την ευγένεια να τον οδηγήσει. Όλοι έδιναν συγχαρητήρια στον Δημήτρη Μπίκα για την πρωτοβουλία του και ζήτησαν, τώρα που άρχισε, να μη σταματήσει, να διοργανώσει κι άλλους τέτοιους περιπάτους. Δήλωσαν μάλιστα ότι δεν θα χάσουν κανέναν μελλοντικό περίπατο που θα οργανωθεί, σ’ αυτήν ή σε άλλη διαδρομή της Μυρτιάς, αφού όλοι ξέρουν ότι η Μυρτιά διαθέτει πολλούς άγνωστους νεραϊδότοπους! Κι ο Λάμπρος του άρεσε πολύ, γιατί κάθε σημείο είχε και τη μικρή του ιστορία…

Ο Δημήτρης Μπίκας άνοιξε μάλιστα ήδη και μια σελίδα στο facebook για τους φίλους και τους οπαδούς των περιπάτων, την οποία μπορείτε ν’ αναζητήσετε με τον τίτλο ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ Μυρτιάς, ώστε να ενημερώνεστε για τις επόμενες διοργανώσεις, να συμμετέχετε κι εσείς οικογενειακά ή κατά μόνας. Είναι χρήσιμο να γίνετε Φίλοι στην σελίδα, κρατήστε όμως και το τηλέφωνο του Δημήτρη για τυχόν απορίες: 6948 722952.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό (φωτογραφίες του Σπύρου Κοκκαλάκη και του Γιώργου Μαυρομμάτη):

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 4574 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 19:55
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.