Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  2:25 πμ
 
wm small
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 23:09

Κάλεσμα συμμετοχής στο «Τρέχω-Βαδίζω-Ποδηλατώ»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την ερχόμενη Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου διοργανώνει τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου και Ποδηλασίας «Τρέχω-Βαδίζω-Ποδηλατώ στην πόλη μου» o oποίος είναι ενταγμένος στις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της. Ο αγώνας, που πέρυσι διεξήχθη στα πλαίσια των «Παναγρινείων» έχει ως βασικός του στόχο να εκπέμψει τα μηνύματα της συμμετοχής, του «ευ αγωνίζεσθαι», του εθελοντισμού και της προσφοράς καθώς κάθε συμμετέχων -και όχι μόνον – θα έχει προαιρετικά τη δυνατότητα να προσφέρει τρόφιμα ή συσκευασμένα προϊόντα στο περίπτερο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αγρινίου, που θα βρίσκεται στο χώρο της πλατείας.

Για τη σφαιρικότερη ενημέρωση των πολιτών σήμερα , Τρίτη 15 Νοεμβρίου, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου με ομιλητές τον πρόεδρο της ΓΕΑ κ. Χρήστο Θετάκη, τον προπονητή Μπάμπη Ποσονίδη και την υπεύθυνη Εθελοντισμού του δήμου Αγρινίου Ανθή Μακρή.

dscn5183

Στις βασικές παραμέτρους της διοργάνωσης αναφέρθηκε ο κ. Θετάκης που υπογράμμισε πως ο αγώνας δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Τόνισε πως όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, μπορούν να συμμετάσχουν είτε τρέχοντας, είτε βαδίζοντας, είτε ποδηλατώντας, στη διαδρομή 5 χλμ στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου και σε όλους τους τερματίζοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια. «Σκοπός μας είναι να γεμίσουν οι δρόμοι από ποδηλάτες και ανθρώπους που τρέχουν και περπατούν όλες οι ηλικίες να βγουν από το σπίτι και» σημείωσε εκφράζοντας ευχαριστίες στον δήμαρχο Αγρινίου και στους εθελοντές του δήμου Αγρινίου που θα συνεισφέρουν και της Ακτίνας Εθελοντισμού, στο εθελοντικό τμήμα των προσκόπων και στην Τροχαία.

Ο προπονητής της ΓΕΑ κ. Μπάμπης Ποσονίδης ανέφερε: «ο αγώνας έχει βασικό σκοπό την ανάδειξη της πόλης μας, μιας πόλης ζωντανής και όμορφης. Το μέσο είναι ο αθλητισμός. Μέσω της συνάντησης αυτής να αναδειχθούν αξίες όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη και το ευ αγωνίζεσθε» .Κάλεσε τους Αγρινιώτες και τις Αγρινιώτισσες να «πάρουν τις οικογένειές τους, του φίλους και τα παιδιά τους και να κατακλύσουν τους δρόμους της πόλης φωνάζοντας όχι στην αδράνεια, όχι στη μιζέρια, ναι στη ζωή στην αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα».
Η κυρία Ανθή Μακρή με τη σειρά της αναφέρθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και την προσφορά του τονίζοντας πως είναι το τρίτο μεγαλύτερο στη Ελλάδα καθώς εξυπηρετεί περίπου 2.200 περίπου οικογένειες, 6.850 άτομα περίπου. Την Κυριακή στα πλαίσια του αγώνα «Τρέχω- Βαζίδω- Ποδηλατώ στην Πόλη μου» και συγκεκριμένα στην αφετηρία επί της κεντρικής πλατείας θα τοποθετηθεί περίπτερο του Κοινωνικού Παντοπωλείου όπου μέλη της Ακτίνας Εθελοντισμού θα συγκεντρώνουν τα τρόφιμα Η κυρία Μακρή τόνισε την ανάγκη της προσφοράς κάθε τι που μπορεί να είναι χρήσιμο.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου κατά τις ώρες 18.00-20.00 στο Παπαστράτειο Μέγαρο. Για ιδιαίτερα περιορισμένο αριθμό εγγραφών θα δοθεί η δυνατότητα το πρωί της Κυριακής και μία ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης.

Η διαδρομή
Αφετηρία και τερματισμός θα είναι η κεντρική πλατεία του Αγρινίου (Πλατεία Δημοκρατίας). Η διαδρομή θα διασχίζει την οδό Μπαϊμπά, μετά την πλατεία Καραπανέϊκα στρίβει αριστερά στις οδούς Παναγοπούλου και Θεοτοκοπούλου, στην εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου στρίβει αριστερά στην οδό Αγίου Χριστοφόρου, συνεχίζει στην οδό Δημοτσελίου και στρίβει δεξιά στην οδό Παπαστράτου. Στο τέλος της οδού Παπαστράτου στρίβει αριστερά στην οδό Ελ. Βενιζέλου και πάλι αριστερά στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Στο ύψος της πλατείας Χατζοπούλου στρίβει δεξιά στην οδό Καλυβίων. Στο τέλος αυτής της οδού στρίβει αριστερά στην οδό Τερτσέτη, μπροστά από τα Δικαστήρια, και συνεχίζει στην οδό Παπαϊωάννου έως τα ύψος της οδού Δαγκλή συνεχίζει στην οδό Δεληγιώργη στην οδό Καλλέργη και στρίβει αριστερά στην οδό Οινέως και πάλι αριστερά στην οδό Χαρ. Τρικούπη, στην πλατεία Συντριβανίου στρίβει αριστερά στην οδό Βότση και δεξιά στην οδό Αναστασιάδη και τερματίζει στην κεντρική πλατεία.

kourkouti-pasok-gap-papandreou-nekrothaftis

dscn5184

dscn5193

dscn5190

dscn5185

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 1924 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 20:38
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.