Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:04 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 23:01

Συνάντηση Λιμενικού Ταμείου με Αρχιτέκτονες για το Άλσος Γριμπόβου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνάντηση με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ναυπακτίας είχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου, προκειμένου να κατατεθούν οι πρώτες προτάσεις για την εκπόνηση μελέτης για την διαμόρφωση των χώρων του αλσυλλίου του Γριμπόβου. Παρόντες ήταν και μέλη του Ναυτικού Ομίλου αλλά και της «Ομόνοιας» Ναυπάκτου που δραστηριοποιούνται εντός του χώρου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ταμείου Αντώνης Φράγκος η μελέτη προβλέπει αναβάθμιση των γηπέδων beach volley, αναβάθμιση της υφιστάμενης πίστας bmx, κατασκευή διαδρόμων, τοποθέτηση φωτιστικών ιστών, καθαρισμό, δημιουργία μικρού θεάτρου για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων, αλλά και εξέταση του ενδεχόμενου λειτουργίας αναψυκτηρίου, με το τελευταίο ωστόσο να προβληματίζει το Ταμείο καθώς απαιτείται σειρά αδειοδοτήσεων. «Μέσα στις επόμενες ημέρες ο Σύλλογος των Αρχιτεκτόνων θα παρουσιάσει την μελέτη με οπτικοακουστικό υλικό, έτσι ώστε να καταλήξουμε στην καλύτερη πρόταση και να προχωρήσουμε στην λήψη σχετικών αποφάσεων και αδειών», σημείωσε, για να τονίσει ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχει οριστικοποιηθεί η μελέτη, ενώ άμεσα με την συνδρομή και των μηχανημάτων του Δήμου θα κατασκευαστούν τα δύο γήπεδα beach volley καθώς υπάρχει και σχετικό αίτημα από τον σύλλογο της Ομόνοιας για την διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων του.

«Θα αλλάξει όψη η περιοχή»

«Με τις εργασίες που θα εκτελεστούν στο αλσύλλιο του Γριμπόβου, η περιοχή θα αλλάξει όψη και αυτός είναι ο σκοπός μας, ώστε ο χώρος να είναι επισκέψιμος, να μπορεί ο καθένας να κάνει την βόλτα του με την οικογένειά του και παράλληλα να αναπτυχθούν και οι δραστηριότητες που ήδη γίνονται σε αυτό, ενσωματώνοντας παράλληλα και το Κέντρο Ναυπηγικής Τέχνης. Το ζητούμενο βέβαια είναι να εξασφαλίσουμε και τις σχετικές πιστώσεις καθώς δεν πρόκειται να γίνουν μικρής κλίμακας εργασίες αλλά θα δημιουργηθούν και κτίρια, κάτι που είναι δύσκολο. Είναι ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, αλλά πιστεύουμε ότι με τα βήματα που γίνονται θα έχουμε θετικές εξελίξεις, να οριστικοποιήσουμε την μελέτη, να την ωριμάσουμε και να είναι έτοιμη για εκπόνηση, ούτως ώστε να την εντάξουμε σε κάποιο πρόγραμμα», υπογράμμισε ο κ. Φράγκος.

Εργασίες σε όλο το παραλιακό μέτωπο

Ο πρόεδρος του Ταμείου μίλησε και για τις εργασίες που ήδη εκτελούνται σε όλο το μήκος της παραλίας του Γριμπόβου, αφού συνεργεία προχωρούν στο βάψιμο των κιγκλιδωμάτων. «Ό,τι υπάρχει σκουριασμένο αυτή την στιγμή στην παραλία βάφεται», σημείωσε ο κ. Φράγκος και τόνισε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι ελαιοχρωματισμοί καθώς και η αποκατάσταση κάποιων μικροζημιών που υπάρχουν σε παγκάκια και κάγκελα. Μέσα στο επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα μέχρι την Δευτέρα θα ξεκινήσει και ο καθαρισμός της παραλίας με ειδικό μηχάνημα που θα φιλτράρει το χαλίκι και θα απομακρύνει τα σκουπίδια έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα για την καλοκαιρινή περίοδο.

http://lepantortv.gr/

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1728 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.