Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:10 μμ
 
wm small
Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2016 17:23

Έπαθε και έμαθε ο Παναιτωλικός! (2-1) την ΑΕΛ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τελικά δεν την έπαθε όπως με τον ΠΑΣ! Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε κόντρα στην ΑΕΛ, ισοφαρίστηκε, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη επί των Θεσσαλών (2-1) με κεφαλιά του Μαρκόβσκι που ήρθε από τον πάγκο.

Λίγο έλειψε να την πάθει όπως κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Παναιτωλικός, αλλά η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη έδειξε ότι έμαθε από λάθη της και τελικά επικράτησε της ΑΕΛ (2-1), με γκολ του Μαρκόβσκι στο 85' που ήρθε από τον πάγκο για να δώσει τη λύση.

Οι Αγρινιώτες στάθηκαν τυχεροί και προηγήθηκαν στο 41' με γκολ του Ουάρντα, ωστόσο επί της ουσίας ο Γιοβάνοβιτς ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 54' η ΑΕΛ που ήταν καλύτερη επιθετικά στο β' μέρος με την είσοδο του Μαρουκάκη, βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με σκόρερ τον Ναζλίδη, που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ασίστ του συμπαίκτη του.

Και εκεί που η ΑΕΛ ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και ο Παναιτωλικός σημάδευε τα δοκάρια, οι γηπεδούχοι είχαν τη λύση, όταν ο Μαρκόβσκι με καρφωτή κεφαλιά από σέντρα του Κλέσιο στο 85' έκανε το 2-1, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του Αγρινίου.

Οι γηπεδούχοι είχαν και δύο δοκάρια τα οποία σημειώθηκαν πριν από κάθε γκολ, στο 39' με τον Ουάρντα και στο 71' με τον Τομανέ.

Πώς έπαιξαν

Σε αλλαγές κυρίως στη μεσοεπιθετική του γραμμή προχώρησε ο Γιάννης Μαντζουράκης συγκριτικά με το ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Μαρκόβσκι να μένει εκτός ενδεκάδας και τον Τομανέ να περνά στην κορυφή, ενώ θέση στο βασικό σχήμα βρήκε και ο Λεντέσμα.

Από την άλλη μεριά, ο Σάκης Τσιώλης στην πρώτη του παρουσία στην επιστροφή του στην ΑΕΛ, προτίμησε το 4-2-3-1 και χρησιμοποίησε τους 11 που δοκίμαζε αυτές τις μέρες στις προπονήσεις της ομάδας, με τη μεγαλύτερη έκπληξη να εντοπίζεται στη χρησιμοποίηση του Ποτουρίδη ως αμυντικό χαφ, αν και πρόκειται για «καθαρό» σέντερ μπακ.

Το ματς

Από τη στιγμή που Παναιτωλικός και ΑΕΛ έχουν μείνει χαμηλά στη βαθμολογία, ήταν αναμενόμενο ότι η ποιότητα στο ματς θα πήγαινε... περίπατο και οι δύο προπονητές θα στόχευαν πρώτα από όλα στην υπεράσπιση της εστίας τους και εν συνεχεία το ένα γκολ που θα τους έδινε πολύ μεγάλο προβάδισμα για την υπόθεση νίκη.

Η θεωρία έγινε πράξη και εντός αγωνιστικού χώρου, αφού τα ρίσκα στο ματς ήταν... απαγορευμένη κίνηση και ταυτόχρονα τα «ατού» των δύο ομάδων δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, τουλάχιστον όπως φάνηκε από τα πατήματά του στα πρώτα λεπτά.

Αυτό που ξεχώριζε εντός των τεσσάρων γραμμών ήταν οι πολύ δυνατές μονομαχίες και τα πάρα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, κυρίως στο χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα οι διακοπές στην κανονική ροή του αγώνα να μην υπάρξει γρήγορος ρυθμός στο ματς.

Η ΑΕΛ είχε ξεκάθαρη πρόθεση να δημιουργήσει μέσω αντεπιθέσεων με την πολύ γρήγορη μεσοεπιθετική της γραμμή (Ναβάρο, Αβραάμ, Βαρέλα, Ναζλίδη), αλλά ο Παναιτωλικός παρουσιάστηκε «διαβασμένος» για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσει και έτσι δεν επέτρεψε ούτε μία ουσιαστική απειλή προς την εστία του Κυριακίδη.

Ούτε, όμως, και ο Παναιτωλικός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων μπορούσε να δημιουργήσει κάτι το αξιόλογο ή τουλάχιστον μέχρι να μπει (επί της ουσίας) στο παιχνίδι ο Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος στο 39' με μια γνώριμη κίνηση από τα αριστερά, έκλεισε προς τον άξονα πιάνοντας ένα δυνατό δεξί σουτ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το... χατίρι, αφού βρήκε στο δεξί δοκάρι του Ξενοδόχοφ.

Όσο άτυχος ήταν στη φάση του 39', άλλο τόσο τυχερός ήταν στο 41', όταν έκανε την επικίνδυνη σέντρα στο χώρο της μικρής περιοχής και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν συστημένη στην αγκαλιά του Ξενοδόχοφ, ο Γιοβάνοβιτς τη βρήκε στην προσπάθειά του να απομακρύνει και άθελά του την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Σκόρερ χρίστηκε ο Ουάρντα, αλλά αν δεν ήταν ο σέντερ μπακ της ΑΕΛ δεν θα υπήρχε αλλαγή στο αποτέλεσμα.

Ο Σάκης Τσιώλης μπορεί να ανέλαβε την ΑΕΛ μόλις πριν από τέσσερις μέρες, αλλά ως ένας πολύπειρος τεχνικός είδε με την εικόνα του α' μέρους δεν γινόταν να σκοράρει και για αυτό πέρασε τον Μαρουκάκη στη θέση του... άφαντου Ναβάρο και αμέσως η διαφοροποίηση του έπιασε τόπο.

Στο 54' ο Αβραάμ με κάθετη βρήκε στην κίνηση του Μαρουκάκη (ενδεχομένως να είναι σε θέση οφσάιντ, αλλά είναι πάρα πολύ οριακή φάση) και με ωραία πάσα έδωσε έτοιμο γκολ στον Ναζλίδη, που δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει.

Τότε ήταν που το ματς θύμισε σε πολλά αυτό κόντρα στον ΠΑΣ, καθώς οι γηπεδούχοι ανέβασαν την άμυνά τους στη μεσαία γραμμή και ο Μαρουκάκης ήταν έτοιμος να φύγει στην πλάτη της και να βρεθεί σε τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη. Στο 59', μάλιστα, σημειώθηκε μια λανθασμένη υπόδειξη α' βοηθό, τη στιγμή που έφευγε μόνος του ο επιθετικός της ΑΕΛ.

Ο Παναιτωλικός διορθώθηκε σε αυτό το μέρος του παιχνιδιού, μεταφέροντας εξ ολοκλήρου το ματς στην περιοχή της ΑΕΛ και στο 71' έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του μέχρι εκείνο το σημείο, αφού για δεύτερη φορά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, με τον Τομανέ να είναι ο δράστης με το κεφάλι.

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει όμως αυτός, το έκανε ο Μαρκόβσκι στο 85', που είχε περάσει από το 70' στο ματς. Ο Κλέσιο έβγαλε τη σέντρα και ο υψηλόσωμος επιθετικός δεν είχε κανένα πρόβλημα με καρφωτή κεφαλιά και όντας αμαρκάριστος να κάνει το 2-1, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Ροντρίγκες, Κούσας, Κλέσιο, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Λεντέσμα (57' Κουτρομάνος), Φερέιρα (84' Ρόσα), Ουάρντα (69' Μαρκόβσκι), Τομανέ.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ, Φατιόν (87' Ντέλετιτς), Ποτουρίδης, Βαρέλα, Αβραάμ (81' Κουτσιανικούλης), Ναβάρο (46' Μαρουκάκης), Ναζλίδης.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
Βοηθοί: Τρίφων Πετρόπουλος, Δημήτριος Βεργέτης
4ος: Αριστομένης Κουτσιαύτης

http://www.sport-fm.gr/

 

Διαβάστηκε 1565 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.