Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  1:46 πμ
 
wm small
Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2016 21:10

Ένας ποδοσφαιριστής από το Αγρίνιο φέρνει νέα δεδομένα στα ποδήλατα!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στους δρόμους του Αγρινίου εκτός από αυτοκίνητα, μηχανές, λεωφορεία και φορτηγά κυκλοφορούν κάτι ποδήλατα… πολύ ξεχωριστά! Κατασκευάζονται από μπαμπού, ξέρουν από ανηφοριές και είναι ιδανικά για να τα καβαλάς και να… ονειρεύεσαι!

Όταν δεν είναι στα γήπεδα, φτιάχνει ποδήλατα!

Πίσω από την ιδέα κατασκευής τους ήταν ο Γεράσιμος Καρασάββας, ένας 27χρονος πωλητής και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής. Η μεγάλη αγάπη του για τα πετάλια και το περιβάλλον, και η φιλία του με τον Κωνσταντίνο Σιδέρη, ιδιοκτήτη της επιχείρησης «Space Bike», στο Αγρίνιο, τον οδήγησαν στα… «πράσινα» ποδήλατα!

Έκαναν το χόμπι τους δουλειά

Στην αρχή ο Γεράσιμος και ο καλός του φίλος Κωνσταντίνος ασχολήθηκαν με τα οικολογικά ποδήλατα για χόμπι, όταν είδαν όμως πως οι χειροποίητες δημιουργίες τους είχαν απήχηση σε ποδηλάτες, είδαν το… όλο έργο αλλιώς! Ρίχτηκαν με τα μούτρα στην δουλειά… Γρήγορα η μία παραγγελία έφερνε την άλλη και έτσι οι δύο φίλοι ξεκίνησαν να φτιάχνουν ποδήλατα από μπαμπού διαφόρων ειδών: road, trekking, mountain και lady!

«Είμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα που φτιάξαμε ποδήλατα από μπαμπού! Προς το παρόν δεν έχουμε κλείσει συνεργασίες με άλλα καταστήματα.Τα κατασκευάζουμε αποκλειστικά εμείς και είναι διαθέσιμα μόνο στην Space Bike», λέει ο Γεράσιμος Καρασάββας.

Πόσο… ακριβή όμως είναι η βόλτα με ένα ποδήλατο από μπαμπού;

«Η τιμή καθορίζεται ανάλογα με τον τύπο του ποδηλάτου και τα περιφερειακά εξαρτήματα του», εξηγεί ο Γεράσιμος Καρασάββας, καλώντας τον κόσμο να τα δοκιμάσει, προστατεύοντας συγχρόνως το περιβάλλον! «Η ποδηλασία μόνο καλά προσφέρει! Αθλείσαι, γλιτώνεις χρήματα, κερδίζεις χρόνο και δεν ταλαιπωρείσαι με παρκαρίσματα και μποτιλιαρίσματα», προσθέτει ο ίδιος, τονίζοντας πως στόχος τους είναι να δουν τα ποδήλατα τους να κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα!

Τι λέτε πάμε μια βόλτα;

Για την ιστορία…τα ποδήλατα από μπαμπού πρώτη φορά απέκτησαν πατέντα ευρεσιτεχνίας το 1894 στην Αγγλία. ΑΝ και δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή, τα τελευταία χρόνια αρχίζουν να αποκτούν ολοένα και περισσότερους θαυμαστές χάρη στο μικρό τους βάρος, το οικολογικό αποτύπωμα τους και την ικανότητα τους για επιτυχή απορρόφηση των κραδασμών. Αυτή τη στιγμή τα ποδήλατα από μπαμπού έχουν κατακτήσει όλον τον κόσμο, με πωλήσεις στην Αγγλία, στις ΗΠΑ και σε όλη την Ευρώπη….

Της Άννας Σταματιάδου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) για το star.gr

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 3545 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.