Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:03 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 22:01

Δήμαρχος Αγρινίου: «Το Πάρκο πρέπει να γίνει και θα γίνει»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου: Πάρκο και θέματα… ηθικής τάξης. Για φωτιά στο κτήριο του Πάρκου έφυγαν Παπαναστασίου και Γκρίζης από το συμβούλιο!

Τα θέματα ηθικής τάξης επανήλθαν σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, κυρίως από τους κ. κ. Μοσχολιό, Τραπεζιώτη και Καζαντζή και μάλιστα ενώ ο δήμαρχος Αγρινίου έλειπε στην μεγαλύτερη διάρκεια του συμβουλίου καθώς παρίστατο στην Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη που λάμβανε ταυτόχρονα χώρα στο Παπαστράτειο Μέγαρο. Τελικά προσήλθε αλλά στο τέλος έφυγε με τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Γκρίζη καθώς πληροφορήθηκε ότι είχε μπει φωτιά στο κτήριο του Πάρκου!

Αρχικά ο κ.Πάυλος Μοσχολιός έφερε το ζήτημα της μελέτης που υπογράφτηκε και ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον δήμο Αγρινίου επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για κατεπείγουσα διαδικασία όπως προβλέπει ο νόμος, καθώς αυτό αφορά σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών κάτι που εδώ δεν ισχύει. Μάλιστα κάνοντας λόγο για απευθείας ανάθεση μελέτης 60.000 ευρώ δήλωσε ότι πληροφορείται, όπως είπε χαρακτηριστικά, πως «κυκλοφορούν στα γραφεία άτομα που μετείχαν στις παλιότερες διαμαρτυρίες» επί δικής του θητείας, διερωτώμενος αν πρόκειται «για αποπλήρωση παλιών λογαριασμών ή τρόπο για να μην υπάρξουν αντιδράσεις».

Ο κ. Ρόκος σε δική του ανακοίνωση ζήτησε να μην ερμηνεύεται από άλλους για τις προθέσεις του, δεν θέλει τη στείρα αντιπολίτευση αλλά επιθυμεί να μην είναι αυτή στρογγυλεμένη. Παράλληλα, όμως, είπε ότι με το σχέδιο για την ΒΑΑ διαφώνησε με την διαδικασία που ανατέθηκε η μελέτη της ενώ εκείνος ήθελε ανοιχτή προκήρυξη ώστε να μην γεννάται καχυποψία. Από την πλευρά του ο κ. Τραπεζιώτης αμφισβήτησε ότι ο σχεδιασμός θα προσκρούσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Απαντώντας αρχικά ο κ. Γκρίζης επεσήμανε πως η δημοτική αρχή «θα το κάνει το Πάρκο και δεν θα πάμε σε εκλογές το 2019 χωρίς Πάρκο», πως πρόκειται για έργο όχι έκτακτο αλλά επείγον, ενώ κάλεσε όποιον έχει αιτιάσεις να πάει στη δικαιοσύνη και όχι να θέλει «διαδικασίες σαν την μελέτη για το δημαρχιακό μέγαρο που ακόμα πληρώνουμε». Η συζήτηση άναψε ακόμη περισσότερο όταν ο κ. Καζαντζής ρώτησε ποιο είναι το ύψος των αναθέσεων που έχει κάνει ο δήμος τα έτη 2015 και 2016(θα απαντηθεί σε ερχόμενο συμβούλιο), πόσες αγωγές σε βάρος του εξυπηρετεί ο δήμος αλλά και αν υπήρξε διαδικασία ανάθεσης όπου συμμετείχε με προσφορά «άνθρωπος που συνεργάζεται με τον δήμαρχο».

Αυτό είναι που απάντησε πρώτο ο κ. Παπαναστασίου όταν βρέθηκε στην αίθουσα του συμβουλίου λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να ενοχοποιείται κάποιος μηχανικός που συστεγάζεται(χωρίς να είναι στην ίδια εταιρία) στο ιδιωτικό γραφείο του ίδιου. «Δεν μπορεί να δημιουργούνται εντυπώσεις, είμαστε σαν το καθάριο νερό, είναι κάτι που μας θίγει όλους. Αλίμονο αν κατηγορείται, και μάλιστα για έργο που δεν πήρε, κάποιος που καταθέτει προσφορά κι έχει γραφείο στο ίδιο κτήριο με τον δήμαρχο». Ο δήμαρχος Αγρινίου είπε ότι δεν μπορεί να κατηγορείται η δημοτική αρχή άλλοτε γιατί κάνει κι άλλοτε γιατί δεν κάνει έργα, αναφέροντας ειδικά για το Πάρκο: «Κάποιοι δεν θέλουν να προχωρήσει το Πάρκο. Εμείς έχουμε υποχρέωση απέναντι στους Αγρινιώτες να το προχωρήσουμε και μάλιστα γρήγορα και αυτό θα κάνουμε, μάλιστα με διαχειριστική μελέτη κι όχι με αρχιτεκτονική μελέτη γιατί δεν μιλάμε για ένα κτήριο».

Να σημειωθεί ότι πριν τα παραπάνω θέματα υπήρξαν απαντήσεις σε παλιότερες ερωτήσεις όπου το σώμα πληροφορήθηκε ότι για τον «δίδυμο αγωγό» Καστράκι –Σπολάϊτα υπήρξε ηλεκτρονική κατάθεση προτάσεων για δύο μελέτες αλλά για υπηρεσιακούς λόγους δεν πήγαν στη σωστή διεύθυνση τα απαραίτητα έγγραφα, κάτι που ερευνάται πειθαρχικά για να βρεθούν οι υπάλληλοι που ευθύνονται! Επίσης ότι στο θέμα της σχολικής στέγης ο δήμος δεν κατέθεσε κάποια πρόταση γιατί δεν υπήρχαν διαθέσιμες μελέτες με την απαραίτητη ωριμότητα, καθώς για το 7ο Γυμνάσιο που υπήρχε πρόθεση να ενταχθεί σε πρόγραμμα δεν επαρκούσε το οικόπεδο.

Στην διαδικασία των ερωτήσεων ο κ. Μερμίγκης ζήτησε να μάθει για τα σχολεία που δεν έχουν οικοδομική άδεια και για παιδικούς σταθμούς που είναι σε άσχημη κατάσταση όπως του Αγγελοκάστρου. Παράλληλα ο κ. Τραπεζιώτης ζήτησε να πληροφορηθεί για το βίντεο που παρουσίασε ο δήμος Αγρινίου στη πρόσφατη έκθεση εναλλακτικού τουρισμού στην Ναύπακτο, το οποίο κατήγγειλε ότι περιείχε αποσπάσματα από άλλες περιοχές, κάτι που εκθέτει τον δήμο. Μεγάλες ενστάσεις για την διαδικασία προέβαλε ο κ. Καζαντζής κάνοντας λόγο για συνθήκες που δεν αξίζουν στο συμβούλιο και για «τουρισμό του δημάρχου».

Επισημαίνεται ότι κοντά στο τέλος του συμβουλίου ο κ. Παπαναστασίου και ο κ. Γκρίζης έφυγαν από το συμβούλιο καθώς άγνωστοι είχαν βάλει φωτιά στο κτήριο του Πάρκου!

agrinionewsgr

_dsc4996s

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

_dsc4996s

_dsc4996s

_dsc4996s

_dsc4996s

_dsc4996s

_dsc4996s

_dsc4996s

 

Διαβάστηκε 1981 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.