Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:44 πμ
 
wm small
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 19:17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι προγραμματισμένες εργασίες δομικής συντήρησης που αφορούν τον αρμό συστολής/διαστολής της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» (από την πλευρά του Ρίου) συνεχίζονται κατά το αμέσως επόμενο διάστημα, καθιστώντας αναγκαίες ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η συγκεκριμένη 4η φάση εργασιών απαιτεί ρυθμίσεις οι οποίες περιλαμβάνουν αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας και των δύο κατευθύνσεων κυκλοφορίας, από την περιοχή πριν από τον αρμό έως τον πλησιέστερο στο Ρίο πυλώνα (Μ1).

Οι εργασίες εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ξεκινήσουν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 08:00 π.μ.

Η παρούσα φάση των κυρίως εργασιών συντήρησης εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου 3 εβδομάδες και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.
Στη συνέχεια, ΝΕΟΣ κύκλος εργασιών (5η φάση) θα αρχίσει μετά την προαναφερθείσα ημερομηνία και θα ολοκληρωθεί έως 30 Νοεμβρίου 2016,με περισσότερες πληροφορίες να δίνονται μέσω νέας ανακοίνωσης σε εύθετο χρόνο.

Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί για την ασφάλεια του προσωπικού εκτέλεσης των εργασιών, μέσω διαμόρφωσης χώρων μη-προσπελάσιμων, καθώς και με την τοποθέτηση προκατασκευασμένων στηθαίων ασφαλείας από σκυρόδεμα.

Απαιτούνται ωστόσο χαμηλές ταχύτητες, ενώ -για την περίσταση- το όριο ταχύτητας θα μειωθεί από τα 80 στα 50 χλμ/ώρα.

Για την διέλευση των πεζών και των ποδηλάτων, θα παραμένει ανοικτό τουλάχιστον ένα από τα δύοπεζοδρόμια που διαθέτει η Γέφυρα.
Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέπεται η διέλευση πεζών ή ποδηλάτων από το οδόστρωμα, ειδικότερα δε από τις αποκλεισμένες λόγω έργων ζώνες.

Επιπλέον, ο περιορισμός του πλάτους κάθε ρεύματος κυκλοφορίας αποκλείει καθ’όλη τη διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων τη διέλευση υπερμεγεθών οχημάτων με πλάτος που υπερβαίνει τα 3,20 μέτρα.
Σε κάθε περίπτωση και για την αποφυγή ταλαιπωρίας θα πρέπει να ενημερώνεται εγκαίρως το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών μέσω της συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας (http://www.gefyra.gr/security/Megala-fortia-Eidika-fortia/ ) για τη χορήγηση της απαιτούμενης άδειας διέλευσης.

Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ζητά την κατανόηση των χρηστών της Ζεύξης για την επίδραση των εργασιών στη συνήθη άνετη οδήγηση, κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης ενός κρίσιμου δομικού στοιχείου όπως είναι ένας αρμός.

Επίσης παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

Εργασίες υψηλού τεχνολογικού επιπέδου όπως οι προκείμενες, εκτελούνται βάσει μακροπρόθεσμου προγραμματισμού. Υπακούουν δε στη δέσμευση της παραχωρησιούχου εταιρείας «να διατηρεί εξαιρετικά υψηλό το επίπεδο της δομικής συντήρησης, ούτως ώστε να παραδίδεται η Γέφυρα ως αβλαβές εθνικό σύμβολο από γενιά σε γενιά».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα ενταθεί η ήδη επισταμένη εποπτεία της κυκλοφορίας και θα προσαρμοστούν στις περιστάσεις οι όροι παροχής βοήθειας προς τους οδηγούς.
Ταυτόχρονα το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών (Τηλ. 26340-39010 & 39011) και όλοι οι εταιρικοί δίαυλοι επικοινωνίας με τους πολίτες – πελάτες θα παρέχουν επίκαιρη και σαφή ενημέρωση για τις συνθήκες που θα επικρατούν.

 

Διαβάστηκε 1304 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.