Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:07 μμ
 
wm small
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 00:37

« Συνάντηση εργασίας για τη λειτουργία του Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών Δήμου Αγρινίου»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου στο πλαίσιο της δικτύωσης του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Αγρινίου πραγματοποίησε με επιτυχία συνάντηση εργασίας με δημόσιους, κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (κτίριο πρώην Τράπεζας Ελλάδος).

Συντονίστρια της συνάντησης ήταν η κα Μαρία Τσίνα, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας, η οποία ανέφερε πως ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου λειτουργεί από το Μάρτιο του 2014 έως σήμερα, εντός του αστικού ιστού της πόλης του Αγρινίου. Επισήμανε επίσης πως το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κι αποτελεί τμήμα του Δικτύου Κοινωνικών Δομών για την πρόληψη κι αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών αυτών.

Ο αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας κος Κων/νος Καλαντζής με την έναρξη της συνάντησης απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό προς τους εκπροσώπους των φορέων κι αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου του ξενώνα και στην ανάγκη να υπάρχει δίκτυο επικοινωνίας με τους τοπικούς φορείς έτσι ώστε να μεταδοθεί το μήνυμα ότι η βία κατά των γυναικών δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση αλλά είναι φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας και πρέπει ο καθένας από τη δική του πλευρά να συνδράμει στην εξάλειψή της.

Στη συνέχεια η κα Αικατερίνη Δρούγα και Ρούλα Παπαρούνη, εκπρόσωποι του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, αναφέρθηκαν διεξοδικά στις νέες διαδικασίες που εντάσσονται στο πρόγραμμα με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του πλαισίου ώστε να υπάρχουν περισσότερα αποκομίζοντα οφέλη για τις γυναίκες που βιώνουν την έμφυλη βία. Ομιλήτρια επίσης ήταν η κα Χριστίνα Παπαδημητρίου, εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, η οποία παρουσίασε το έργο των Συμβουλευτικών Κέντρων και των Ξενώνων καθώς επίσης και μια γενικότερη θεώρηση στην αντιμετώπιση των θυμάτων έμφυλης βίας από την οπτική του φύλου. Αναφέρθηκε ακόμη στη διεύρυνση του πλαισίου φιλοξενίας στο οποίο εντάσσονται γυναίκες που αντιμετωπίζουν ταξικές διακρίσεις κι έμμεση βία όπως πρόσφυγες, μετανάστριες, άστεγες, μονογονείς, ΑμεΑ, κ.ά. Τέλος η κα Αναστασία Μακρυδήμα, ψυχολόγος του ξενώνα Αγρινίου, παρουσίασε τον απολογισμό του έργου της συγκεκριμένης δομής από τον Μάρτιο του 2014 μέχρι σήμερα και τη διαδικασία ένταξης των ωφελουμένων γυναικών στον ξενώνα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις γόνιμες παρεμβάσεις εκπροσώπων τοπικών φορέων όπως του κου Θεόδωρου Νταλαπέρα, υποδιοικητή Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου και του κου Δημητρίου Μιχάλη, διοικητή της Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου, οι οποίοι εξέφρασαν μεταξύ άλλων την ικανοποίησή τους για τη λειτουργία αυτής της δομής στην πόλη μας και δεσμεύτηκαν στην έμπρακτη στήριξή τους και συνεργασία τους ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του έργου που αφορά την ανακούφιση και βοήθεια προς τις γυναίκες και τα παιδιά αυτών που είναι θύματα βίας και λοιπών κοινωνικών διακρίσεων.

Να σημειωθεί ότι σε όλους τους εκπροσώπους των φορέων δόθηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας προκειμένου να επικυρωθεί και τυπικά η δικτύωση του ξενώνα με τους εν λόγω φορείς.

Διαβάστηκε 990 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.