Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:42 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 17:22

Το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου συμμετέχει στην Εβδομάδα Προγραμματισμού με χορηγία της Google

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου σχολείο συμμετέχει στην εβδομάδα προγραμματισμού (Code Week) (http://events.codeweek.eu/view/31255/learn-to-program-in-scratch-and-arduino/). Στα πλαίσια της εκμάθησης προγραμματισμού πραγματοποιούνται στο σχολείο μας, από 17 Οκτωβρίου έως και 14 Νοεμβρίου, 3ωρα εργαστηριακά μαθήματα προγραμματισμού στο περιβάλλον Scratch και/ή στον μικροελεγκτή Arduino.

Στα σεμινάρια θα συμμετέχουν περίπου 200 μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων. Συγκεκριμένα συμμετέχουν τα σχολεία: Δημοτικό Σχολείο Αγγελοκάστρου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Κων/νου, Δημοτικό Σχολείο Λεπενούς, 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Κων/νου, 11ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, 13ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου και Γυμνάσιο Λεπενούς.

Στα πλαίσια της επιμορφωτικής δράσης οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τις βασικές έννοιες προγραμματισμού με παιγνιώδη τρόπο. Κατανοούν τη διαφορά μεταξύ προγραμματισμού και χρήσης υπολογιστή και δημιουργούν μικρές εφαρμογές. Η δράση χρηματοδοτείται, κατόπιν αιτήσεως του σχολείου μας, από την Google. Η χρηματοδότηση χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά των μαθητών, την ανανέωση του εξοπλισμού του σχολείου μας, την προσφορά αναμνηστικών T-shirts στους μαθητές και την προμήθεια αναλωσίμων.

Η δράση πραγματοποιείται εθελοντικά με τη διοικητική υποστήριξη της Δ/ντριας κ. Ίσκου Αργυρούλας και με διδασκαλία από τον Υπ/ντη Δρ. Φώτη Λαζαρίνη.

 

Διαβάστηκε 1171 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.