Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:52 πμ
 
wm small
Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016 20:15

Παναγία Φοινικιώτισσα, το γραφικό εκκλησάκι χωμένο μέσα στην λιμνοθάλασσα!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χωμένο μέσα στα νερά της λιμνοθάλασσας βρίσκεται το εκκλησάκι που είναι χάρμα οφθαλμών κατά τη διαδρομή Μεσολόγγι-Αιτωλικό…

Το γραφικό εκκλησάκι βρίσκεται σε μια νησίδα μέσα στην λιμνοθάλασσα στη περιοχή Φοινικιά, το οποίο χτίστηκε το 1804 λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μεσολόγγι στον δρόμο προς το Αιτωλικό.

Η νησίδα συνδέεται με το οδικό δίκτυο με ήπιο χωματόδρομο. Το εκκλησάκι λειτουργεί περιστασιακά, ενώ στην παραλία που σχηματίζεται δεξιά και αριστερά του χωματόδρομου, το καλοκαίρι είναι ιδανικό μέρος για θεραπευτικά λασπόλουτρα.

Μάλιστα, την περιοχή επισκέπτονται πλήθος επισκεπτών για να επωφεληθούν από τις ευεργετικές ιδιότητες της πλούσιας σε θεραπευτικά συστατικά λάσπης της περιοχής και του αλατιού.

Τη Φοινικιά, λέει ο θρύλος, συνήθιζε, να επισκέπτεται ο Λόρδος Βύρωνας με τη γάϊτα του Γαζή, κατά τη διάρκεια της διαμονής του στο Μεσολόγγι, για ξεκούραση και πνευματική ανάκαμψη.

http://iaitoloakarnania.gr/

75869103

at2

at3

at5

dsc07232-exypnou-antikimenou-1

at6

 

Διαβάστηκε 2418 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017 14:07
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.