Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:51 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 19:30

Γιούλη Μαρούση: «Η αγάπη όλων μας για το θέατρο έφερε την επιτυχία»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η «ΘΕΑΤΡόPOLICE» θα εκπροσωπήσει το Αγρίνιο στο 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου και η Γιούλη Μαρούση μιλά για την επιτυχία αυτή

Είναι νεαρή, ταλαντούχα, όμορφη και έχει μία μεγάλη αγάπη: το ΘΕΑΤΡΟ. Η Γιούλη Μαρούση καθοδήγησε «μαεστρικά» την θεατρική ομάδα των Αστυνομικών «ΘΕΑΤΡόPOLICE» στην παράσταση «Ψέμα στο Ψέμα» και την επόμενη εβδομάδα (Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016) θα εκπροσωπήσουν όλοι μαζί το Αγρίνιο στο 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Η νεαρή ηθοποιός και σκηνοθέτης μιλά στο agriniovoice.gr για την σημαντική διάκριση της ομάδας να επιλεγεί ανάμεσα σε 30 άλλες ομάδες και να φτάσει στην τελική επτάδα του Φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου στην Ιεράπετρα στην Κρήτη. Όχι και τόσο περιττό να σημειώσουμε εδώ ότι, είναι η πρώτη φορά που ομάδα από την περιοχή μας επιλέγεται για να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ…

Η Γιούλη αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το Φεστιβάλ έχει πανευρωπαϊκή ισχύ και είναι μεγάλη τιμή για την ομάδα που επιλέχτηκε να συμμετάσχει», ενώ αποκαλύπτει ότι «θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την ομάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά». Δείτε επίσης τι λέει για το θέατρο γενικότερα στο Αγρίνιο, για το θεατρόφιλο κοινό της πόλης και για τους προσωπικούς της στόχους.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Γιούλης Μαρούση στο agriniovoice.gr:

Πόσο σημαντική είναι για εσάς και για την ομάδα «ΘΕΑΤΡόPOLICE» η συμμετοχή στο 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου μαζί με ακόμη 6 ομάδες;

Καταρχάς είναι μεγάλη μας τιμή που μας επέλεξαν σε αυτό το Φεστιβάλ, το οποίο έχει πανευρωπαϊκή ισχύ. Το να επιλέξουν την ομάδα αυτή από 30 συμμετοχές είναι για εμάς μία μεγάλη διάκριση, κυρίως για τα παιδιά που προσπάθησαν τόσο, κλέβοντας ώρες από τις δουλειές τους, τις ελεύθερες ώρες τους και τις οικογένειές τους.

Ποια ήταν η «συνταγή της επιτυχίας» για την παράσταση;

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποια συγκεκριμένη συνταγή. Αν υπήρχε όμως θα μπορούσε να έχει συστατικά την αγάπη αυτών των παιδιών για το θέατρο, το γεγονός ότι λειτουργούν σαν ομάδα, ότι έδεσαν μεταξύ τους και με μένα κατ΄ επέκταση. Δηλαδή, όπως λέει και ο λαός, «έδεσε το γλυκό» και με αρκετές σταγόνες αγάπης γι΄ αυτό που κάνουν έγινε αυτή η επιτυχία, η οποία είναι καθαρά δικό τους επίτευγμα.

Το κοινό του Αγρινίου αγάπησε και αγκάλιασε το «Ψέμα στο Ψέμα» όταν είχε ανέβει στο ΔΗΠΕΘΕ. Σκοπεύετε να κάνετε άλλες παραστάσεις;

Η αλήθεια είναι πως η ομάδα έχει προτάσεις για να παίξουμε και αλλού, αλλά αυτό είναι μία απόφαση καθαρά των παιδιών, γιατί εργάζονται σε μία από τις πιο δύσκολες υπηρεσίες, με περίεργα προγράμματα, βάρδιες και γενικά δύσκολο πρόγραμμα.

Υπάρχει κάποιο πλάνο για την επόμενη χρονιά; Θα συνεχίσετε να συνεργάζεστε με την ομάδα «ΘΕΑΤΡόPOLICE» και αν ναι, τι σκοπεύετε να ετοιμάσετε για του χρόνου;

Ναι, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για τρίτη συνεχή χρονιά και είναι πολύ μεγάλη μου τιμή που η συγκεκριμένη ομάδα θα με εμπιστευτεί ξανά. Είναι, βέβαια, πολύ νωρίς ακόμα για να αρχίσουμε κάποιο καινούργιο έργο. Θα ξεκινήσουμε πάλι μετά το Φεστιβάλ της Κρήτης. Το μόνο που έχουμε σαν πλάνο είναι να υπάρξει και φέτος ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, αντάξιο της ομάδας «ΘΕΑΤΡόPOLICE».

Πιστεύετε ότι γενικότερα στο Αγρίνιο υπάρχουν σωστές και επαγγελματικές δουλειές γύρω από τον θεατρικό χώρο που αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής και προβολής;

Το Αγρίνιο έχει πολλά να δώσει στο τομέα του θεάτρου. Γίνονται πολλές αξιόλογες προσπάθειες επάνω στο ερασιτεχνικό θέατρο, αλλά και στο επαγγελματικό. Οι αγρινιώτες είναι θεατρόφιλοι και το έχουν αποδείξει.

Θέλετε να πείτε κάτι προς το θεατρόφιλο κοινό του Αγρινίου;

Θα ήθελα να τους πω να συνεχίσουν να αγαπούν το θέατρο, να στηρίζουν τις δουλειές του τόπου μας και κυρίως τα νέα παιδιά, που κάνουν με τόσο κόπο την προσπάθειά τους.

Γιούλη Μαρούση


Σαν επαγγελματίας ηθοποιός που είστε τι θεωρείτε ότι είναι πιο δύσκολο. Να παίζεις στο θέατρο ή να σκηνοθετείς;

Και τα δύο είναι εξίσου δύσκολα. Όταν ξεκίνησα να σπουδάζω στη δραματική σχολή πίστευα ότι το επάγγελμα του ηθοποιού είναι το πιο δύσκολο. Στη συνέχεια, εξελίσσοντας το επάγγελμα μου μέσα από τις σπουδές μου, γνωρίζοντας τον τομέα της σκηνοθεσίας μέσα από την ίδια την δουλειά, αλλά και την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, κατάλαβα ότι και τα δύο έχουν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας. Στην τελική και τα δύο έχουν το ίδιο σημείο εκκίνησης, που δεν είναι άλλο από το ίδιο το θέατρο.

Έχετε κάνει πολλές σπουδές και αρκετές δουλειές πάνω στον χώρο. Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι για το μέλλον;

Δυστυχώς στις εποχές που ζούμε είναι δύσκολο να κάνεις σχέδια για το μέλλον, γιατί είναι αβέβαιο πια για όλους μας. Ο μόνος στόχος που έχω για το μέλλον, αν μπορούμε να το πούμε στόχο, είναι να συνεχίσω να μπορώ να κάνω αυτό που αγαπώ και σπούδασα, το θέατρο.

Η παράσταση «Ψέμα στο Ψέμα» είναι μία συμπαραγωγή της θεατρικής ομάδας «ΘΕΑΤΡόPOLICE» της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, το οποίο στήριξε πάρα πολύ την όλη προσπάθεια.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 3827 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.