Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:32 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 29 Μαϊος 2015 22:42

Οδηγίες υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων από την Ένωση Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Λαμβάνοντας υπόψιν την επικείμενη λήξη του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, η Ένωση Αγρινίου ενημερώνει ότι ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης εξέδωσε οδηγίες υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο του Μέτρου 123Α του Π.Α.Α. 2007-2013.
Οι οδηγίες κοινοποιούνται στους φορείς των επενδυτικών σχεδίων που εντάχθηκαν στο πλαίσιο του μέτρου 123Α, στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας όλων των Περιφερειών και στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Σύμφωνα με αυτές:

1) Οι αιτήσεις χορήγησης προκαταβολής των έργων των δικαιούχων θα γίνονται αποδεκτές αποκλειστικά και μόνον εφόσον έχουν πρωτοκολληθεί στις αρμόδιες ως σχετικά αναφέρονται Υπηρεσίες, έως ένα (1) μήνα πριν την ημεροχρονολογία ολοκλήρωσης του έργου που περιλαμβάνεται στην ισχύουσα απόφαση οριστικής έγκρισής του. Σε αντίθετη περίπτωση, οι αρμόδιες Υπηρεσίες δε θα οριστικοποιούν και δε θα προβαίνουν σε διοικητικό έλεγχο της αίτησης αυτής.

2) Οι αιτήσεις τεχνικών τροποποιήσεων των έργων των δικαιούχων θα γίνονται αποδεκτές αποκλειστικά και μόνον εφόσον έχουν πρωτοκολληθεί στην Υπηρεσία μας, έως εντός ενός (1) μηνός από την ημεροχρονολογία του παρόντος εγγράφου. Οι δικαιούχοι οφείλουν να υλοποιήσουν και να ολοκληρώσουν το τροποποιημένο επενδυτικό σχέδιο εφόσον έχουν υποβάλλει προηγουμένως αίτηση, σύμφωνα με το εγκεκριμένο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο και εντός των καθορισμένων προθεσμιών που καθορίζονται στην απόφαση ένταξής τους ή την μετέπειτα τροποποίησή της. Κάθε παρέκκλιση, τροποποίηση, μη υλοποίηση ή/και υπέρβαση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού θα βαρύνει το φορέα εκτός περιπτώσεων αντικαταστάσεων μικρής κλίμακας επουσιωδών στοιχείων της επένδυσης κατά τη διάρκεια υλοποίησης της επένδυσης, τις οποίες οι φορείς δύνανται να τις πραγματοποιήσουν υπ’ ευθύνη τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 11 παρ. 6 της ανωτέρω ΚΥΑ και εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπονται στις λοιπές διατάξεις του ίδιου άρθρου.

3) Οι αιτήσεις πληρωμής των έργων των δικαιούχων θα γίνονται αποδεκτές αποκλειστικά και μόνον εφόσον έχουν πρωτοκολληθεί στις αρμόδιες ως σχετικά αναφέρονται Υπηρεσίες, έως εντός ενός (1) μηνός από την ημεροχρονολογία ολοκλήρωσης του έργου που περιλαμβάνεται στην ισχύουσα απόφαση οριστικής έγκρισής του.

Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι δύνανται να αιτηθούν χορήγηση προκαταβολής για να γίνει η έναρξη υλοποίησης του εγκεκριμένου επενδυτικού του σχεδίου, με την κατάθεση αίτησης στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας ή στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας στα όρια της οποίας υλοποιείται η επένδυση.

Επίσης, τονίζεται ότι η Ένωση Αγρινίου έχει αναπτύξει υπηρεσίες που στηρίζουν τους παραγωγούς σε κάθε τους βήμα.

Πηγή:paseges.gr

πηγή: http://sinidisi.gr

Διαβάστηκε 2159 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.