Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  9:26 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016 18:18

Μεγάλη απήχηση από ιατρούς και πολίτες γα το 4ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επιστημονικό γεγονός μεγάλης εμβέλειας αποδείχτηκε το 4ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 30 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου στο Αγρίνιο, με τη συμμετοχή διακεκριμένων Καρδιολόγων, τόσο στο επιστημονικό πρόγραμμα όσο και στις εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες που αφορούσαν τους πολίτες.

Το πολύπλευρο επιστημονικό πρόγραμμα του Περιφερειακού Συνεδρίου της ΕΚΕ είχε βασικό στόχο να καλύψει την ανάγκη για σύγχρονη επιστημονική ενημέρωση των Καρδιολόγων της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και των ιατρών που εμπλέκονται με την Καρδιοαγγειακή Ιατρική.

Η θεματολογία του συνεδρίου, που παρακολούθησε πλήθος ιατρών και επαγγελματιών υγείας, αποτελούνταν από επτά κύριες θεματικές ενότητες, που αφορούσαν τη Στεφανιαία Νόσο, την Πρόληψη των Καρδιοαγγειακών Παθήσεων, τα Οξέα Στεφανιαία Σύνδρομα, την Καρδιακή Ανεπάρκεια, τις Αρρυθμίες, τα Ειδικά Καρδιολογικά Προβλήματα και τις Βαλβιδοπάθειες.
Το συντονισμό του επιστημονικού προγράμματος του Συνεδρίου είχε ο Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ) κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης.

Παράλληλα η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία πραγματοποίησε δράσεις πρόληψης υγείας για τους πολίτες, όπως άλλωστε κάνει σε όλα της τα Περιφερειακά Συνέδρια ανά την Ελλάδα με ιδιαίτερη επιτυχία.

dscn3778

Το Παπαστράτειο Μέγαρο, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, γέμισε ασφυκτικά από πολίτες κάθε ηλικίας, καθώς περίπου 1.000 άτομα -συνολικά- παρακολούθησαν το Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης από πολυμελή ομάδα εκπαιδευτών της ΕΚΕ και τις ενημερωτικές ομιλίες από διακεκριμένους Καρδιολόγους για την πρόληψη και αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών Νόσων.

Οι πολίτες με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την Υπέρταση, το Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου, τη Χρόνια Στεφανιαία Νόσο και την Επεμβατική Καρδιολογία από τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΕ κ. Κ. Τσιούφη, τον Πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Σ. Φούσα, τον Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Δ. Τούσουλη και τον Ομότιμο Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Χρ. Στεφανάδη. Μετά το πέρας των παρουσιάσεων, οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις και απορίες των παρευρισκομένων.

Την τελετή Έναρξης των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποίησε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, βουλευτές του Νομού, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης κα Σταρακά, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγρινίου, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Ιατρικών και Φαρμακευτικών συλλόγων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλοι επίσημοι.

Την προηγούμενη του συνεδρίου ημέρα, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχιακό Μέγαρο για τους εκπροσώπους του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, ενώ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου 2016) η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και ο Δήμος Αγρινίου, μοίρασαν ποικίλο ενημερωτικό υλικό σε χιλιάδες πολίτες του Αγρινίου αναδεικνύοντας την αξία της πρόληψης από τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, τους Ιατρικούς Συλλόγους Αγρινίου και Μεσολογγίου και τις Καρδιολογικές Κλινικές των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου.

agrinionews.gr

unnamed-1

unnamed

Διαβάστηκε 1065 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.