Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:03 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 29 Μαϊος 2015 22:18

Πάτρα: «Καινοτομία και Startups στην Υγεία: Από τη Θεωρία στην Πράξη»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Καινοτομία και Startups στην Υγεία: Από τη Θεωρία στην Πράξη» είναι ο τίτλος της δίωρης εκδήλωσης των ID-GC (Industry Disruptors – Game Changers) Πάτρας και του Σ.Τ.Ε.Δ.Ε. (Σύνδεσμος Τεχνολογικών Εταιρειών Δυτικής Ελλάδας) στο πλαίσιο του 3ου Forum Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 06 Ιουνίου στις 08:00-10:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο “Αστήρ”. Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τους ερευνητές και τα τοπικά startups που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, τις επιτυχίες τους αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

            “Πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουν ότι στην Πάτρα υπάρχει ένα αξιόλογο οικοσύστημα από startups που δραστηριοποιούνται τόσο στο χώρο της Τεχνολογίας όσο και αυτόν της Υγείας., μέλη του οποίου έχουν δημιουργήσει καινοτόμες εφαρμογές με αρκετά καλές προοπτικές. Η σύγκλιση των Θετικών επιστημών με αυτές της Υγείας είναι απλά το παρόν. Το μέλλον αφορά την επιτάχυνση αυτής της σύγκλισης και τη δημιουργία περισσότερων επιχειρηματικών ευκαιριών στον τομέα της Υγείας. Αξίζει να σημειωθούν παραδείγματα όπως η εταιρεία Miroculus (που έχει ιδρυθεί από Έλληνες) η οποία χρησιμοποιώντας ένα iPhone μπορεί να κάνει εξετάσεις σε μοριακό επίπεδο και να προβλέψει για κάποιον άνθρωπο σοβαρές ασθένειες (π.χ. διάφορα είδη καρκίνου) πριν αυτές εκδηλώσουν οποιοδήποτε σύμπτωμα.” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Γιάννης Κανελλόπουλος, μέλος του Σ.Τ.Ε.Δ.Ε. ως εκπρόσωπος της Ολλανδικής εταιρείας Software Improvement Group.

            Στο πλαίσιο του 3ου Forum Υγείας, ο Γιάννης Κανελλόπουλος θα μιλήσει τόσο για το οικοσύστημα των startups στην περιοχή μας, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία συγκλίνει με τις επιστήμες υγείας δημιουργώντας και σε αυτό τον τομέα επιχειρηματικές ευκαιρίες.

            Μαζί του θα αναλύσουν το θέμα διακεκριμένοι νέοι επιχειρηματίες και ερευνητές της Πάτρας, όπως ο Βασίλης Καπογιαννόπουλος, συνιδρυτής και CEO της εταιρείας PROSVASIS, η οποία αναπτύσσει μία online διαδικτυακή πλατφόρμα οργανωμένου δικτύου προσβασιμότητας για ΑμεΑ και ατόμων που χρήζουν κυρίως ιατρικής αποθεραπείας, ο Κωνσταντίνος Θεοφιλάτος, Technical Sales Manager της εταιρείας InSyBio – Intelligent Systems Biology, η οποία παρέχει μία σουΐτα εργαλείων που διευκολύνει τους ερευνητές βιολογίας στην εξαγωγή χρήσιμης γνώσης από μεγάλο όγκο πειραματικών δεδομένων και τέλος ο Ευάγγελος Σκόδρας, δημιουργός της εφαρμογής “EyeType” με την οποία δίνεται η δυνατότητα σύνταξης κειμένου μόνο με το βλέμμα, μέσω της παρακολούθησης και καταγραφής της κίνησης των ματιών. Ο κ. Σκόδρας είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Εργαστήριο Ενσύρματης Τηλεπικοινωνίας, τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Πατρών.

            Μέσα στο δίωρο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι άνθρωποι που θα παρακολουθήσουν, αλλά και θα συμμετέχουν στη συζήτηση, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για το τι είναι τα startups, για τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο ο τομέας της Υγείας μπορεί να αποτελέσει πεδίο για τη δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών.

πηγή: http://agriniopress.gr

Διαβάστηκε 2052 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.