Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:36 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 18:47

Κάτι πρωτότυπο για να μας επισκεφθούν

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χαζεύοντας το παρακάτω βίντεο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς από το νέο μουσείο Αργυροτεχνίας, που βρίσκεται στο Κάστρο των Ιωαννίνων, σκέφτηκα πως η αργυροτεχνία μπορεί λόγω της οικονομικής κρίσης να βρίσκεται σε κάμψη και οι περισσότεροι ελλείψει χρημάτων να μην ενδιαφέρονται να αγοράσουν γιαννιώτικα ασημικά, όμως το μουσείο το μουσείο Αργυροτεχνίας είναι κάτι που δεν θα το συναντήσει κανείς πουθενά αλλού στην Ελλάδα και αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς, όταν βρεθεί στα Γιάννενα.

Στο Αγρίνιο την ιδέα για ένα πρωτότυπο μουσείο καπνού, πρόλαβε η Καβάλα να μας την «κλέψει»… και λειτουργεί το μουσείο από το 2003. Μουσείο καπνού ετοιμάζει και η Ξάνθη. Ανάλογη σκέψη υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη. Μήπως θα έπρεπε κάποια στιγμή τουλάχιστον να εξετάσουμε την πρόταση για ένα μουσείο – πάρκο νερού στο Αγρίνιο; Είμαστε η περιοχή με τον πιο πλούσιο υδάτινο περιβάλλον και κάτι τέτοιο θα ήταν εντελώς πρωτότυπο. Θα μπορούσε να συνδεθεί με εκπαιδευτικά προγράμματα και να «κουμπώσει» με τον εναλλακτικό τουρισμό, την Τριχωνίδα κτλ. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι αν το κέντρο της είναι προσβάσιμο ή όχι με αυτοκίνητο, αν θα επεκταθούν ή αν θα μειωθούν οι πεζόδρομοι- το πρόβλημα -και αυτό ο εμπορικός κόσμος της περιοχής θα έπρεπε να το ξέρει καλύτερα, είναι να προσφέρεις τις κατάλληλες αφορμές για να σε επισκεφθούν…

agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 2822 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.