Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:04 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 18:28

Για πρώτη φορά στο Αγρίνιο το πρόγραμμα της Μetropolitan Οpera της Nέας Υόρκης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου ανακοινώνει ότι ξεκινάει τη Χειμερινή σαιζόν 2016-2017 με τη φιλοξενία και την παρουσίαση του βραβευμένου προγράμματος « The Met: Live in HD» της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, φέρνοντας σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας όπερας σε ζωντανή μετάδοση, μέσα από την αίθουσα του δημοτικού θεάτρου. Η σαιζόν 2016-2017 περιλαμβάνει 5 νέες παραγωγές και 3 Πρεμιέρες παραστάσεων.

Η ανακοίνωση και το πρόγραμμα του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ:

ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «THE MET:LIVE IN HD» ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ ΕΚΤΗ ΧΡΟΝΙΑ,ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΕΝΝΑ.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 100ΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «THEMET: LIVEINHD»

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, για 6η συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζει το βραβευμένο Πρόγραμμα «The Met: Live in HD»της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, φέρνοντας σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας όπερας σε ζωντανή μετάδοση. 

Το Πρόγραμμα «The Met: Live in HD» μεταδίδεται πλέον ταυτόχρονα σε περισσότερες από 2.000 αίθουσες θεάτρων και κινηματογράφων, σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως. Από το ξεκίνημά του, τον Δεκέμβριο του 2006, έχει προβάλει ένα ευρύτατο φάσμα από κλασικά αριστουργήματα στη μεγάλη οθόνη, παρουσιάζοντας 99 απευθείας μεταδόσεις -από τον Bellini και τον Berlioz ως τον Thomas Adès και τον Philip Glass – σε περισσότερους από 19 εκατομμύρια λάτρεις της όπερας σε όλον τον κόσμο.

Η σεζόν 2016-17 κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 8 Οκτωβρίου 2016. Το Πρόγραμμα «The Met: Live in HD» ξεκινάει την 11η σεζόν με τον εορτασμό της 100ης μετάδοσης στην ιστορία του Προγράμματος, με μία νέα παραγωγή, την «Τριστάνος και Ιζόλδη» του Wagner, υπό τη διεύθυνση του Sir Simon Rattle, σε σκηνοθεσία Mariusz Treliński, και με πρωταγωνίστρια την Nina Stemme – την κορυφαία «Ιζόλδη» του κόσμου.

Το κοινό του Live in HD σ’ όλον τον κόσμο θα δει 10 ζωντανές παραστάσεις από τη σεζόν 2016-2017 της Κύριας Σκηνής της Metropolitan Opera, κατά την οποία γιορτάζονται και τα 50 χρόνια εγκατάστασης της Met στο Lincoln Center. Οι φετινές HD μεταδόσεις είναι σημαντικά ανανεωμένες και περιλαμβάνουν πέντε νέες παραγωγές και τρεις όπερες οι οποίες παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Πρόγραμμα.

Το φιλόμουσο ελληνικό κοινό, αγκάλιασε το Πρόγραμμα από το ξεκίνημά του τον Οκτώβριο του 2011, μετά την πρωτοβουλία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ. Από τότε, ολοένα και περισσότεροι θεατές ανακαλύπτουν την μαγευτική αυτή εμπειρία κάθε χρόνο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τόσο στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, όσο και στην Ελληνική περιφέρεια, το ενδιαφέρον και η προσέλευση του κόσμου αυξάνονται ξεπερνώντας κάθε προσδοκία συμμετοχής.

Οι αίθουσες προβολής αυξάνονται αντίστοιχα κάθε χρόνο και ανάμεσά τους βρίσκονται οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού σε κάθε πόλη, μεταξύ αυτών τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού. Με μεγάλη χαρά το δίκτυο αιθουσών της Met στην Ελλάδα υποδέχεται το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο θα φιλοξενήσει επιλεγμένες προβολές από τις φετινές παραστάσεις, αλλά και το Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου στο οποίο θα προβληθούν και οι 10 μοναδικές παραστάσεις της σεζόν. Οι 19 πόλεις που συμμετέχουν καλύπτουν γεωγραφικά σχεδόν όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, και θέτουν τον πήχη ιδιαίτερα ψηλά, καθώς δεν υπάρχει άλλο δίκτυο πανελλαδικά που να προβάλει ταυτόχρονα μια εκδήλωση σε τόσες πολλές πόλεις.

Οι αίθουσες που θα προβάλλουν τις παραστάσεις της φετινής σεζόν είναι :

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Πειραιάς: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Πάτρα: Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστήμιου Πατρών
Βόλος: Κινηματοθέατρο Αχίλλειον
Αλεξανδρούπολη: Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
Μυτιλήνη: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
Βέροια: Κινηματοθέατρο Σταρ
Καστοριά: Αμφιθέατρο ΤΕΙ Καστοριάς
Αγρίνιο: Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου
Χανιά: Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ)
Ρέθυμνο: Σπίτι Πολιτισμού Ρεθύμνου
Κέρκυρα: Ιόνιος Ακαδημία – Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος»
Σύρος: Θέατρο Απόλλων
Χίος: Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου
Λεμεσός – Κύπρος: Θέατρο Ριάλτο
Λάρνακα – Κύπρος: Κ – CINEPLEX Λάρνακας
Λευκωσία – Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas
Πάφος – Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas
Η προπώληση εισιτήριων για τις παραστάσεις έχει ήδη ξεκινήσει.

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα των δέκα μοναδικών παραστάσεων που εξασφάλισε ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, σε απευθείας μετάδοση από τη σκηνή της Metropolitan Opera:

Richard Wagner

ΤΡΙΣΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΙΖΟΛΔΗ

8 Οκτωβρίου 2016- NEA ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Η Νina Stemme κάνει το ντεμπούτο της στη Met ως Ιζόλδη – έναν ρόλο που έχει ερμηνεύσει με κορυφαίους θιάσους του κόσμου. Ο Τριστάνος της είναι ο Αυστραλός Stuart Skelton. Η διανομή επίσης περιλαμβάνει την Ekaterina Gubanova ως Μπρανγκένε και τον Evgeny Nikitin ως Κούρβεναλ (κάνουν το ντεμπούτο τους στη Met), με τον René Pape ως Βασιλιά Μάρκε, έναν ρόλο που ερμήνευσε εξαιρετικά σε τρεις προηγούμενες σεζόν της Met. Σκηνοθετεί ο Mariusz Treliński (το 2015 σκηνοθέτησε τη διπλή παράσταση της Met, Γιολάντα / Το Κάστρο του Κυανοπώγωνα). Διευθύνει ο Sir Simon Rattle σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στην Met.
Wolfgang Amadeus Mozart

NTON TZOBANNI

22 Οκτωβρίου 2016 – ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Ο Simon Keenlyside κάνει το ντεμπούτο του σε αυτόν τον ρόλο στη Met ως ο αμετανόητος γόης, σε αυτή τη σκηνοθεσία του αριστουργήματος του Mozart από τον βραβευμένο με Tony Award Michael Grandage. Ο Πρώτος Μαέστρος της Met Fabio Luisi διευθύνει μια διανομή που περιλαμβάνει τη Hibla Gerzmava ως Ντόννα Άννα, τη Malin Byström ως Ντόννα Ελβίρα, τη Serena Malfi ως Ζερλίνα, τον Adam Plachetka ως Λεπορέλο, τον Matthew Rose ως Μαζέτο, τον Kwangchul Youn ως Διοικητή και τον Rolando Villazón στο ντεμπούτο του στη Live in HD ως Ντον Οττάβιο.

KaijaSaariaho

Η ΑΓΑΠΗ από ΜΑΚΡΙΑ

10 Δεκεμβρίου 2016– ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΤ

Το νοσταλγικό μεσαιωνικό ρομάντζο του Kaija Saariaho «L’Amour de Loin» (Αγάπη από Μακριά), μια από τις πιο φημισμένες όπερες των τελευταίων ετών που έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2000, έρχεται για πρώτη φορά στη σκηνή της Met. Η σκηνοθεσία είναι του Robert Lepage, σε συμπαραγωγή με την L’Opéra de Québec. Η Φιλανδή διευθύντρια ορχήστρας Susanna Mälkki καθοδηγεί τους ερμηνευτές που περιλαμβάνουν τη Susanna Phillips ως Κλεμάνς, τον Eric Owens ως Ζοφρέ και την Tamara Mumford ως τον Προσκυνητή που μεταφέρει τα ερωτικά μηνύματα από τον έναν στον άλλον.

Giuseppe Verdi

ναμπουκο

7 Ιανουαρίου 2017 – ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ HD

Ο Μουσικός Διευθυντής της Met James Levine διευθύνει το πρώιμο δράμα του Verdi που εξελίσσεται στην Αρχαία Βαβυλώνα και τον καθιέρωσε μόνιμα ως κορυφαίο συνθέτη, το Ναμπούκο. Ο Plácido Domingo προσθέτει έναν νέο ρόλο στο ρεπερτόριό του ως ο ομώνυμος χαρακτήρας, η Liudmyla Monastyrska ερμηνεύει τον δυναμικό ρόλο της Αβιγαλής, της αποφασιστικής κόρης του Ναμπούκο, η Jamie Barton ερμηνεύει την Φενένα, ο Russell Thomas τον Ισμαήλ και ο Dmitri Belosselskiy τον Προφήτη Ζαχαρία, τον ρόλο με τον οποίο έκανε το ντεμπούτο του στη Met το 2011.

Charles Gounod

ρωμαιοσ και ιουλιετα

21 Ιανουαρίου 2017 – ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Ο συγκλονιστικός συνδυασμός του Vittorio Grigolo και της Diana Damrau που πρωταγωνίστησαν πέρσι στην κορυφαία όπερα «Μανόν», σμίγει ξανά σε μια νέα παραγωγή της όπερας του Gounod βασισμένης στο δημοφιλές έργο του Shakespeare. Η Damrau κάνει το ντεμπούτο της στο ρόλο της Ιουλιέτας στη νέα σκηνοθεσία του Bartlett Sher, υπό τη διεύθυνση του Gianandrea Noseda. Ο Elliot Madore ερμηνεύει τον Μερκούτιο και ο Mikhail Petrenko τον Αδερφό Λαυρέντιο. Η σκηνοθεσία του Sher είναι μια παραγωγή της La Scala, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2008.

Antonín Dvořák

ρουσαλκα

25 Φεβρουαρίου 2017– ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Η σοπράνο Kristine Opolais ερμηνεύει την τραγική Νύμφη του Νερού, Ρουσάλκα, έναν ρόλο που της εξασφάλισε παγκόσμια φήμη στις πρώτες της παραστάσεις στη Met. Ο Sir Mark Elder διευθύνει ένα νέο ανέβασμα της παραμυθένιας όπερας του Dvořák, που σκηνοθετεί η Mary Zimmerman, με πρωταγωνιστές τον Brandon Jovanovich στο ρόλο του Πρίγκιπα που κλέβει την καρδιά της Ρουσάλκα, την Katarina Dalayman στο ρόλο της αντιζήλου της, της Ξένης Πριγκίπισσας, τον Eric Owens σαν το Πνεύμα των Νερών, τον πατέρα της Ρουσάλκα και την Jamie Barton στο ρόλο της διπρόσωπης μάγισσας Γιεζιμπάμπα.

Giuseppe Verdi

ΛΑ ΤΡΑΒΙΑΤΑ

11Μαρτίου 2017

Η Sonya Yoncheva φέρνει για πρώτη φορά στο κοινό της Met: Live in HD την περίφημη ερμηνεία της καταδικασμένης εταίρας Βιολέτα Βαλερύ, απέναντι στον ανερχόμενο τενόρο Michael Fabiano στο ρόλο του εραστή της, του Αλφρέντο. Ο Thomas Hampson ερμηνεύει έναν από τους πιο φημισμένους του ρόλους στη Met, τον Τζιόρτζιο Ζερμόν, τον κατηγορηματικά αντίθετο πατέρα του Αλφρέντο, σε μια επανάληψη της σκηνοθεσίας του Willy Decker υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Όπερας του Σαν Φρανσίσκο, Nicola Luisotti.

WolfgangAmadeusMozart

ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ

25Μαρτίου 2017 – ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ HD

Ο κορυφαίος James Levine διευθύνει μια σπάνια αναβίωση στη Met της όπερας «Ιδομενέας» του Mozart, που διαδραματίζεται μετά τον Τρωικό Πόλεμο. Η κλασική σκηνοθεσία του Jean-Pierre Ponnelle που επαναλαμβάνεται για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, παρουσιάζει τον τενόρο Matthew Polenzani στον ομώνυμο ρόλο. Η διανομή περιλαμβάνει επίσης την Elza van den Heever ως Ηλέκτρα, τη Nadine Sierra ως Ιλιάδα, την Alice Coote ως Ιδάμανθη και τον Alan Opie ως Αρβάκη.

Pyotr Tchaikovsky

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΝΙΕΓΚΙΝ

22 Απριλίου 2017

Η Anna Netrebko επαναλαμβάνει μια από τις πιο φημισμένες ερμηνείες της στον ρόλο της Τατιάνας, της αφελούς ηρωίδας της όπερας του Tchaikovsky, που βασίζεται στο κλασικό μυθιστόρημα του Pushkin. Ο Dmitri Hvorostovsky πρωταγωνιστεί ως ο ομώνυμος χαρακτήρας που απορρίπτει τον έρωτα της Τατιάνας. Ο Robin Ticciati, Μουσικός Διευθυντής της Glyndebourne Festival Opera, διευθύνει την αναβίωση της σκηνοθεσίας της Deborah Warner. Ο Alexey Dolgov ερμηνεύει τον Λένσκι, τον φίλο του Ονιέγκιν που γίνεται αντίζηλος, ενώ η Elena Maximova την αδερφή της Τατιάνας, Όλγα και ο Štefan Kocán τον Πρίγκιπας Γκρεμίν.

Richard Strauss

ο ιπποτησ με το ροδο

13 Μαΐου 2016 – ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Η πρώτη νέα παραγωγή της ΜΕΤ από το 1969 του ρομαντικού αριστουργήματος του Strauss διευθύνεται από τον μαέστρο James Levine και σκηνοθετείται από τον Robert Carsen. Η Renée Fleming ερμηνεύει έναν από τους χαρακτηριστικούς της ρόλους ως Μαρσαλίν απέναντι από την Elīna Garanča ως Οκτάβιαν. Η διανομή περιλαμβάνει ακόμα τον Günther Groissböck ως Βαρόνο Οξ, την Erin Morley ως Σοφί, τον Marcus Brück στο ντεμπούτο του στη Met ως Φανινάλ και τον Matthew Polenzani ως Ιταλό Τραγουδιστή. Ο Ιππότης με το Ρόδο είναι μια συμπαραγωγή με το Royal Opera House του Covent Garden, και το Teatro Regio di Torino.

Από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα, το πρόγραμμα «TheMet: Livein HD» υποστηρίζει η ΜΕΤΚΑ του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Φέτος, τις προβολές υποστηρίζει μαζί και η Τράπεζα Πειραιώς.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων επισκεφθείτε το www.metingreece.com.

Τιμές εισιτηρίων :

Γενική Είσοδος: 15 €- Φοιτητικό/Άνεργοι/Παιδιά κάτω των 15 ετών: 10 €

Κρατήσεις εισιτηρίων:

Τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο 26410- 21158 από τις 9.00 π.μ – 13.00 μ.μ.

Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Ταμείο του θεάτρου την ημέρα της μετάδοσης ( Σάββατο) από τις 11.00 π.μ. – 13.00 μ.μ & 17.30.μ.μ. – 19.00 μ.μ.

Τηλ.Ταμείου: 26410 -56135

Διαβάστηκε 1657 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.