Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:35 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 27 Μαϊος 2015 23:08

Παπαναστασίου: Χαιρετίζω τις δράσεις του Δικτύου « ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χαιρετίζω τις δράσεις του Δικτύου « ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» που βρίσκεται στο Αγρίνιο και σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Αγρινίου πραγματοποιεί σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων με άξονα την ορθολογική διαχείριση του αστικού νερού και έχοντας στόχο να εισαγάγει την πρακτική της διαβούλευσης και των συμμετοχικών διαδικασιών στη λήψη καίριων αποφάσεων, όπως αυτών που αφορούν στους υδατικούς πόρους.
Η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων και η εξισορρόπηση των διάφορων αναγκών για νερό είναι ζητήματα ζωτικής σημασίας τα οποία πρέπει εμείς οι μεγαλύτεροι να διαχειριστούμε και να «εκπαιδεύσουμε» τα παιδιά μας. Σε ό,τι αφορά στο σχεδιασμό του Δήμου Αγρινίου πέραν από τις δράσεις που θα αναπτύξουμε στο μέλλον προγραμματίζουμε από τη νέα σχολική χρονιά, επισκέψεις σχολείων στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, όπου οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις και να μάθουν τον τρόπο λειτουργίας του ΒΙΟΚΑ. Κυρίως όμως να ενημερωθούν και να αντιληφθούν την πραγματική αξία του νερού, ως φυσικό αγαθό. Αυτή η ενέργεια θα συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών με απώτερο στόχο, να καλλιεργήσουν και να διαμορφώσουν «Υδατική Συνείδηση» για ορθολογική διαχείριση και χρήση του νερού.
MESO2

πηγή: http://aerasnews.gr

Διαβάστηκε 2173 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.