Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:15 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 27 Μαϊος 2015 23:14

Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία του δημοτικού λαχανόκηπου Αγρινίου (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος ξεκίνησε τη λειτουργία του σήμερα, Τετάρτη 27 Μαΐου 2015.

Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο δημοτικό αγροτεμάχιο που βρίσκεται εντός του αστικού ιστού του Δήμου Αγρινίου στην περιοχή Γιαννούζι, εύκολα προσβάσιμο με αυτοκίνητο, ποδήλατο, αστική συγκοινωνία, ακόμη και με τα πόδια.

“Παρά τις δυσκολίες πραγματοποιήσαμε την προγραμματική μας δέσμευση και καταφέραμε να μεταφέρουμε το Δημοτικό Λαχανόκηπο από την προηγούμενη θέση του που ήταν απομακρυσμένη και δύσκολα προσβάσιμη, σε μια θέση κοντά στην πόλη όπου μπορούν να μεταβούν εύκολα όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Έχουμε τη θέληση να κάνουμε το Δημοτικό Λαχανόκηπο τόπο συνάντησης ανθρώπων με αγάπη και μεράκι για τη γεωργία, την κηπουρική και την αειφορία. Σήμερα το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η λειτουργία του λαχανόκηπου θα προσφέρει σε 100 οικογένειες συμπολιτών μας μια σημαντική πηγή κάλυψης των αναγκών σίτισής τους και μια δημιουργική διέξοδο κόντρα στην κρίση …
Ο Δήμος Αγρινίου με την Επιτροπή του Δημοτικού Λαχανόκηπου, το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής και τις Κοινωνικές Δομές θα φροντίσει για την άρτια λειτουργία του και την όσο το δυνατόν καλύτερη χρήση από όλους τους ωφελούμενους”, ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου.
Υπενθυμίζεται ότι οι ωφελούμενοι είναι δημότες και κάτοικοι κυρίως άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, καθώς και ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, μέλη οικογενειών που πλήττονται με πολλαπλή ανεργία, άνεργοι-μέλη οικογενειών πολυτέκνων , σχολεία και διάφοροι φορείς.
Οι δικαιούχοι μπορούν να καλλιεργήσουν όποια λαχανικά θέλουν χωρίς καμία επιβάρυνση, αφού ο δήμος προμηθεύει τους σπόρους, το χώμα και το νερό για το πότισμα, σε ειδικά διαμορφωμένους ατομικούς χώρους κηποτεμάχια (περίπου 70 τμ). Η μόνη τους υποχρέωση είναι να ακολουθούν αποκλειστικά βιολογικές μεθόδους και να προσφέρουν το 10% της παραγωγής τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Αγρινίου.

1

2456

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2069 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.