Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:52 μμ
 
wm small
Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2016 16:38

Τραπεζιώτης: οι δρόμοι των Σερρών παράδειγμα για το Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις Σέρρες συμβαίνει κάτι πρωτοποριακό. Οι δρόμοι της πόλης το τελευταίο διάστημα έχουν αλλάξει χρώμα και λειτουργούν βιοκλιματικά θυμίζοντας περισσότερο Ευρώπη παρά Ελλάδα.

Αυτό συμβαίνει επειδή έχει χρησιμοποιηθεί φωτοκαταλυτικό υλικό, το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα. Η ιδιότητά του είναι να απορροφά την θερμότητα και να μειώνει την θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Το θετικό είναι πως ακόμα και αν μαυρίσει από το πέρασμα των αυτοκινήτων, το φωτοκαταλυτικό υλικό δε χάνει την ιδιότητά του αυτή, εξαιτίας της μεγάλης θερμοχωρηκότητας που έχει, ενώ με ένα απλό πλύσιμο του δρόμου το χρώμα επανέρχεται. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 4 εκατομμύρια ευρώ και υπάγεται στα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Την είδηση αυτή (cnn.gr) κοινοποίησε ο Δημήτρης Τραπεζιώτης, επικεφαλής της παράταξης «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα- Πολίτες σε Δράση» σημειώνοντας πως «ίσως να αποτελούσε την ιδανική εφαρμογή στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Αγρινίου, που τα καλοκαίρια καταγράφονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες της χώρας.Και λίγο χρώμα, πάνω από τις πρόσφατες κακότεχνες ασφαλτοστρώσεις». Πέραν της πρότασης δηλαδή ο κ. Τραπεζιώτης άσκησε και την κριτική του αναφέροντας πως «παραλαμβάνουμε και διαιωνίζουμε πρακτικές του παρελθόντος.Έργα βιτρίνας και υπερβολική προβολή του ανούσιου προϊόντος.Η καινοτομία και ο εκσυγχρονισμός απουσιάζουν παντελώς».

Διαβάστηκε 2300 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.