Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:45 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2016 19:58

«Κατακλυσμός» από ειδήσεις τις τελευταίες ημέρες για ύπαρξη εξωγήινης ζωής - Τι συμβαίνει; (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

της Χριστίνας Φλάσκου

Υπήρξε εξωγήινο σήμα που ελήφθη από γήινο ραδιοτηλεσκόπιο, όπως μετέδωσαν χθες ταυτόχρονα το pronews.gr και ο βρετανικός Independent;

Το σήμα ήταν πολύ ισχυρό, προερχόταν από ένα κοντινό αστέρι από έναν κοντινό πλανήτη, το HD164595 στον αστερισμό του Ηρακλή το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 95 ετών φωτός και έχει ακριβώς το ίδιο μέγεθος με το δικό μας πλανήτη.

Το συγκεκριμένο αστέρι έχει τουλάχιστον έναν πλανήτη, στο μέγεθος του Ποσειδώνα και έχει έτος 40 ημερών, εντοπίστηκε από Ρώσους επιστήμονες πέρσι τον Μάϊο και έγινε γνωστό μετά από ανάρτηση του συγγραφέα Paul Gilster, με εξαιρετικές πηγές στην παγκόσμια κοινότητα επιστημόνων και επιστημονικών κέντρων που εξερευνούν το διάστημα και την εξωγήινη ζωή.

"Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι πρόκειται για σήμα που προέρχεται από εξωγήινη ζωή, αλλά είναι σίγουρο ότι απαιτείται περαιτέρω επεξεργασία και δουλειά" έγραψε ο Glister.

Είναι αυτός ο πλανήτης που έχει δημιουργήσει ενθουσιασμό καθώς φαίνεται ότι έχει συνθήκες ικανές να φιλοξενήσουν ζωή ή να υπάρχει ήδη ζωή

Η κοινότητα των επιστημόνων που σκανάρουν το διάστημα για να ανακαλύψουν εάν υπάρχει εξωγήινη ζωή και των αστρονόμων, διχασμένη: Πολλοί ενθουσιάστηκαν από ένα «ισχυρό σήμα» που ανακαλύφθηκε βαθιά στο διάστημα και μπορεί να προέρχεται από εξωγήινο πολιτισμό, αλλά κάποιοι επιστήμονες προειδοποιούν να μην υπάρχει τόσος ενθουσιασμός, τουλάχιστον όχι σε αυτή τη φάση.

Τα στοιχεία είναι ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο και χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για λάθος, π.χ. από ανθρώπινη διαστημική συσκευή οποία ταξιδεύει στο αχανές διάστημα (υπάρχουν τέσσερα γήινα οχήματα που ταξιδεύουν για επιστημονικούς λόγους στο αχανές διάστημα) ή εάν πρόκειται για σήμα που προέρχεται από εξωγήινους.

Το ρωσικό ραδιοτηλεσκόπιο RATAN-600, διαμέτρου 577 μέτρων, που έκανε την ανακάλυψη, βρίσκεται στον βόρειο Καύκασο και στελεχώνεται από επιστήμονες της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Οι Ρώσοι ερευνητές παρά τις 39 επόμενες προσπάθειές τους, δεν "έπιασαν" ξανά το σήμα, ούτε κάποιο άλλο ραδιοτηλεσκόπιο στην Ρωσία ή στις ΗΠΑ (SETI και Breakthrough)

Η υπόθεση του ραδιοσήματος θα συζητηθεί τον επόμενο μήνα σε διεθνές αστρονομικό συνέδριο στο Μεξικό, ενώ αναμένεται και σχετική επιστημονική δημοσίευση.

Στο μεταξύ διακεκριμένος επιστήμονας έχει καταφέρει να διχάσει την επιστημονική κοινότητα με τους ισχυρισμούς του.

Ο Δρ Norman Bergun, διακεκριμένος μηχανικός στο Ερευνητικό Κέντρο Ames της NASA επανέρχεται στο προσκήνιο με άρθρα του σε επιστημονικά περιοδικά, επιμένοντας ότι «υπάρχει ζωή μέσα στο Ηλιακό σύστημα της Γης με το επιχείρημα ότι τα ΑΤΙΑ που πρώτος εντόπισε στα δαχτυλίδια του Κρόνου εμφανίζονται τώρα και σε άλλους πλανήτες που έχουν "δακτυλίδια" όπως ο Ουρανός και ο Δίας.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο επιστήμονας έχει κάνει τέτοιους ισχυρισμούς, αλλά αυτή την φορά προειδοποιεί ότι η κατάσταση είναι «κρίσιμη» με κινήσεις στο ηλιακό μας σύστημα να «πολλαπλασιάζονται» πιο γρήγορα από ποτέ, όπως μεταδίδει το sputniknews.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ο Δρ Bergun είχε μιλήσει γι αυτό το θέμα, αν και με πολύ λιγότερες λεπτομέρειες ή αποδεικτικά στοιχεία, από το 1986 στο βιβλίο του «The Ringmakers of Saturn».

Οι επιστήμονες εμφανίζοντας διχασμένοι για το εάν οι θεωρίες αυτές είναι στη σφαίρα της συνομωσίας ή μπορεί να ισχύουν. Πάντως σύμφωνα με τη NASA ο Δρ Bergun είναι ένας λαμπρός επιστήμονας, μέλος της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Αεροναυτικής και μηχανικός της Lockheed Martin που εργάζεται σε μερικά από τα πιο κρίσιμα και άκρως απόρρητα εθνικά θέματα.

Μια άλλη σημαντική εξέλιξη των ημερών είναι εικόνες που εμφανίζονται σε βίντεο της NASA από τον δορυφόρο ηλιακής παρατήρησης STEREO Ahead HI2. Σε αυτό φαίνεται ένα αντικείμενο το οποίο είναι τριγωνικού σχήματος να κινείται προς την κατεύθυνση του πλανήτη μας.

Βέβαια στις ανάλογες φωτογραφίες η NASA έχει «φροντίσει» έτσι ώστε να φαίνεται μόνο το μισό οπτικό πεδίο χωρίς το αντικείμενο μέσα σε αυτές.

Η επίσημη δικαιολογία είναι πως πρόκειται να αντανάκλαση κάθε είδους ή για κάποιο glitch στο λογισμικό της της ψηφιακής επεξεργασίας.

Μάλιστα για να αποδείξουν τον ισχυρισμό φέρνουν άλλη φωτογραφία από το 2011 με το ίδιο ακριβώς "αντικείμενο" λέγοντας ότι έχει συμβεί και στο παρελθόν άρα πρόκειται για κάποιου είδους artifact.

Στο κλίμα των ημερών να αναφέρουμε και την διαβεβαίωση της υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ, Χ.Κλίντον ότι αν εκλεγεί για την προεδρία των ΗΠΑ θα κάνει αποκαλύψεις για τους εξωγήινους...

http://pronews.gr

 

 

Διαβάστηκε 2354 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.