Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  9:21 πμ
 
wm small
Τρίτη, 26 Μαϊος 2015 22:20

Πέφτουν «Υδάτινες Γέφυρες» στο Αγρίνιο (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με ενημέρωση των πολιτών και ερωτηματολόγιο για τη χρήση του νερού ξεκίνησαν στο Αγρίνιο οι δράσεις του προγράμματος «Υδάτινες Γέφυρες»: Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό!», της πρωτοβουλίας του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) για την προώθηση μιας νέας, συμμετοχικής κουλτούρας για το αστικό και ημιαστικό νερό.  Πιο συγκεκριμένα, το διάστημα 25-28 Μαΐου, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS βρίσκεται στο Αγρίνιο, «προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά ενημερωτικών δράσεων με άξονα την ορθολογική διαχείριση του αστικού νερού, που θα απευθύνονται σε πολίτες και παράλληλα  να εισαγάγει την πρακτική της διαβούλευσης και των συμμετοχικών διαδικασιών στη λήψη καίριων αποφάσεων, όπως αυτών που αφορούν στους υδατικούς πόρους», όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση.

Σήμερα, στην πλατεία δημοκρατίας στο Αγρίνιο, υπεύθυνοι του Δικτύου Μεσόγειος SOS και της ΔΕΥΑΑγρινίου μοίρασαν φυλλάδια ενημέρωσης για την ορθή χρήση του νερού, ενώ οι Αγρινιώτες είχαν την ευκαιρία να συμπληρώσουν και σχετικό ερωτηματολόγιο.

«Στην επίσκεψή μας στο Αγρίνιο θα κάνουμε κάποιες πρώτες επαφές για τις συμμετοχικές δράσεις με φορείς που σχετίζονται με τη διαχείριση του νερού (Επιμελητήριο, ΤΕΕ κα), και τους προσκαλούμε να συμμετάσχουν στο εργαστήριο που σκοπό έχει να αναδειχθούν τα θετικά και τα αρνητικά σε σχέση με το νερό στον δήμο Αγρινίου. Θα βγάλουμε, μέσα από αυτή την διαδικασία κάποιο σχέδιο δράσης, επιδιώκοντας να λυθεί το θέμα της διαχείρισης του νερού με τη βοήθεια των συμμετεχόντων», αναφέρει στο agrinionews.gr o κ. Νίκος Χαλκιάς, συνεργάτης υδατικών πόρων του δικτύου Μεσόγειος SOS.

Σχετικά με το πόσο ευαισθητοποιηένοι είναι οι Αγρινιώτες γύρω από το πώς διαχειρίζονται το νερό, ο κ. Χαλκιάς μιλά για ποικίλα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις απαντήσεις τους… «Άλλοι λένε καλά πράγματα για το έργο της ΔΕΥΑΑ, άλλοι πως καταναλώνουν πολύ…».

Το δίκτυο θα έρθει ξανά στο Αγρίνιο για τις δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, όπου θα γίνουν ενημερωτικές επισκέψεις σε μαθητές του Αγρινίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ανοιχτή ημερίδα αλλά και ανοιχτό «εργαστήρι» για το κοινό, όπου θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα του προγράμματος.

DSCN7327DSCN7331DSCN7335

 πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1802 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.