Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:53 πμ
 
wm small
Τρίτη, 26 Μαϊος 2015 21:24

Ενημέρωση και στο Αγρίνιο για τη νόσο της Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η τελευταία Τετάρτη του Μαΐου θεσπίστηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία Multiple Sclerosis International Federation (MSIF), ως Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας ΠΣ, είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για τη νόσο και τα προβλήματα που δημιουργεί στους πάσχοντες.

Στόχος είναι η κατανόηση της κατάστασης των ΑμΣΚΠ που επηρεάζονται σημαντικά από τα πολλαπλά συμπτώματα που επιφέρει η νόσος, από όσους δε γνωρίζουν την ΠΣ. Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι άνθρωποι θα καταλάβουν τι είναι η ΠΣ και η δημόσια κοινωνική στήριξη, μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση των ευκαιριών στον τομέα της απασχόλησης και της εκπαίδευσης, καθώς και τον καθορισμό του εδάφους και της στρατηγικής για αλλαγή πολιτικής απέναντι στα ΑμΣΚΠ.

Επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την ΠΣ στις 27 Μαΐου 2015, η «Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της ΣΚΠ, Δυτικής Ελλάδας» (ΕΕΑΣΚΠ)

Στο πλαίσιο των δράσεων της σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου διοργανώνει δράση στην Πλατεία Συντριβανίου ώρα 10.00 έως 14.00 με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών με την διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων.

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1848 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.