Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:18 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016 17:57

Ναύπακτος: Ιδανική απόδραση… (www.cnn.gr)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι κι αν το καλοκαιράκι μας αποχαιρετά σιγά – σιγά; Τα σαββατοκύριακα του Σεπτέμβρη αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για να κρατήσουμε λίγο ακόμα την καλοκαιρινή μας διάθεση και ξεγνοιασιά, γεμίζοντας θετική ενέργεια!

Οι επιλογές για κοντινές αποδράσεις πολλές και η Ναύπακτος, που απέχει λίγες μόνο ώρες οδήγησης από την Αθήνα θα σας ταξιδέψει στη μαγεία της ελληνικής υπαίθρου.

thumbnail nafpaktos

Η πανέμορφη πόλη βρίσκεται ανάμεσα στο Αντίρριο και τις εκβολές του ποταμού Μόρνου και θα κλέψει ένα κομμάτι από την καρδιά σας με την ρομαντική της ατμόσφαιρα.

Κτισμένη αμφιθεατρικά σε μια πευκόφυτη πλαγιά, η Ναύπακτος διατηρεί ανέπαφο το παραδοσιακό της στοιχείο, με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα ναυτικά σπίτια και τα όμορφα αρχοντικά.

Οι φιλόξενες γειτονιές της σε προσκαλούν για μια ήρεμη βόλτα, ανάμεσα σε παλιά σπίτια και κάθε λογής μαγαζάκια. Περπατήστε στα στενά δρομάκια και δείτε το Ασκληπιείο, τον Πύργο του Μπότσαρη, την Οικεία Τσαβέλλα και τόσα ακόμα απομεινάρια των λαών που πέρασαν από την ιστορική πόλη και άφησαν τα σημάδια τους σε αυτή.

Αξίζει να δείτε το νεοκλασικό κτίριο του 1955, στο οποίο στεγάζεται η Παπαχαραλάμπειος Βιβλιοθήκη, μια από τις καλύτερα οργανωμένες Δημόσιες βιβλιοθήκες της Ελλάδας, που φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή βιβλίων.

Ακόμα, επισκεφθείτε το ιδιωτικό Μουσείο κειμηλίων της οικογένειας Φαρμάκη και δείτε πολύτιμα εκθέματα του απελευθερωτικού αγώνα.

banner nafpaktos

Στη Ναύπακτο θα σας κερδίσουν οι σκιασμένοι με πλατύφυλλα πλατάνια δρόμοι και οι γραφικές της γωνιές. Τα παραθαλάσσια καφέ και τα εστιατόρια σας καλούν για λίγη ξεκούραση και ένα γευστικό γεύμα με φρέσκα θαλασσινά.

Το σύμβολο της πόλης και το ωραιότερο σημείο της είναι το κυκλικό λιμάνι της, ένας μικρός κόλπος, που κοσμείται από δυο καλοδιατηρημένους πύργους στην είσοδο του.

Στον δυτικό βραχίονα θα δείτε τον ανδριάντα του θρυλικού πυρπολητή Γιώργου Ανεμογιάννη, αλλά και το άγαλμα του διάσημου Ισπανού λογοτέχνη Μιχαήλ Θερβάντες, ο οποίος συμμετείχε στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου το 1571.

Σημείο συνάντησης ντόπιων και τουριστών είναι ο πεζόδρομος του Στενοπάζαρου, όπου παλαιότερα βρισκόταν η αγορά με τα παραδοσιακά ταβερνάκια. Εκεί θα βρείτε πολλές επιλογές για γευστικές απολαύσεις.

Ακόμα ένα κόσμημα της πόλης είναι το βενετσιάνικο κάστρο της, με τις αλλεπάλληλες σειρές τειχών, τα πέντε του διαζώματα, που το καθιστούσαν ένα από τα πιο δυσπρόσιτα οχυρά.

Ανεβείτε στην κορυφή του και απολαύστε τη θέα στην πόλη και το λιμάνι και αφήστε το βλέμμα σας να χαθεί μέχρι τον Κορινθιακό κόλπο.

cnn.gr

Διαβάστηκε 4250 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία