Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:34 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016 18:09

Η ροκ μπάντα του Θέρμου «Τρεις κι ο Κούκος» κέρδισε τις εντυπώσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΘΕΡΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 και ώρα 22:30

Μια όμορφη αυγουστιάτικη βραδιά στο Θέρμο. Στον τόπο που γέννησε δημοκρατία και έδωσε και Αγίους , με πρώτο και κορυφαίο τον εθναπόστολο Κοσμά τον Αιτωλό. Προς τιμήν λοιπόν αυτού του Αγίου, κάθε χρόνο στο όμορφο Θέρμο διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις που διαρκούν 10 ημέρες περίπου. Φέτος λοιπόν – όπως και κάθε παραμονή της εορτής του Αγίου δλδ 23 Αυγούστου – στην μεγάλη συναυλία ήταν προσκεκλημένος ο γνωστός καλλιτέχνης Αλκίνοος Ιωαννίδης. Μάλιστα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα www.agrinionews.gr , τρεις χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν την συναυλία. Μακάρι κάθε χρόνο η δημοτική αρχή να καλεί καλλιτέχνες τέτοιου επιπέδου γιατί δεν είναι μόνο τα κλαρίνα (ο Θεός να τα κάνει) διασκέδαση.

Εκείνο όμως που για μένα έκλεψε την παράσταση στις φετινές εκδηλώσεις ήταν το εξής: η ροκ μπάντα του Θέρμου «Τρεις κι ο Κούκος» που έπαιξαν για μια ώρα –πολύ κακώς βέβαια, εγώ ηθελα όλο το βράδυ – στον χώρο της πηγής στις 22 Αυγούστου . Τι να πω για αυτούς τους τέσσερεις νέους Θέρμιους Καλλιτέχνες. Ότι και να πω είναι λίγο. Πιστεύω ότι αυτή την στιγμή στην περιοχή του Θέρμου είναι ότι πιο αξιόλογο υπάρχει σε μουσικό και καλλιτεχνικό επίπεδο.

Μία μπάντα από το πουθενά, με πρωταγωνιστή τον τραγουδιστή της Φάνη Σιάχο (με ελάχιστες εώς καθόλου μουσικές- φωνητικές γνώσεις), τον άριστο κιθαρίστα Κων/νο Γρομιτσάρη , τον ταλαντούχο μπασίστα και μικρότερο απ όλους σε ηλικία Νίκο Ζαγορίτη και τον εξαιρετικό στα drums Στέφανο Κούκο. Αυτά λοιπον τα παιδιά αξίζουν το μπράβο και τα δυνατά και πολλά χειροκροτήματα των Θερμίων και όχι μόνο. Το κάνουν όχι γιατί θέλουν να το παίξουν κάποιοι ή να φανούν, αλλά γιατί το θέλουν με όλη τους την ψυχή. Είναι γι αυτούς κάτι το ονειρικό , το φανταστικό. Οφείλουμε να τους στηρίξουμε με όλη μας την δύναμη. Όσο τους στηρίζουμε τόσο δύναμη τους δίνουμε να συνεχίσουν με περισσότερη δύναμη . Στις εμφανίσεις τους όταν ξεκίνησαν τους παρακολουθούσαν ελάχιστοι .

Ο λόγος; Δυστυχώς εμείς οι Θέρμιοι μας αρέσουν τα «κλαπατσίγκανα» δλδ τα κλαρινοροκογύφτικα και μόλις ακούμε κτ καινούριο αμέσως να το κατακρίνουμε. Γνωρίζω πολλά ταλέντα από τα μέρη μας που χάνονται εξαιτίας της νοοτροπίας του τόπου μας.

Ευτυχώς οι « Τρεις και ο Κούκος» κατάφεραν αυτό που δεν κατάφεραν πολλοί στο παρελθόν. Να πουν «φτιάνει πια. Εμείς αυτά παίζουμε .Αν δεν σας αρέσουν μην μας ακούτε.. Εμείς θα συνεχίσουμε για την πάρτι μας». Τώρα όταν εμφανίζονται ,μαθαίνω ότι γεμίζουν από κόσμο όπως συνέβη και στην συναυλία τους στις 22 του μήνα που ήμουν παρών.

Παιδιά μην σταματάτε πουθένα…Συνεχίστε με το χαμόγελο που έχετε όταν σας βλέπουμε στην σκηνή αλλά και στην καθημερινότητά σας. Εγώ όπως και πολλοί άλλοι είμαστε μαζι σας.. Να πιάνετε την κιθάρα σας και να τραγουδάτε…Σας αγαπάμε και το ξέρετε…

Ο θαυμαστής σας
Βαζούρας Ιωάννης

1

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2220 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.