Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:34 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 25 Μαϊος 2015 23:26

Γυμνάσιο Παναιτωλίου: Οι Robo-Minders Juniors στο φόρουμ Τριχωνίδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

(Το κείμενο και οι φωτογραφιες είναι απο την ιστοσελίδα του Γυμνασίου Παναιτωλίου http://www.gpan.gr/)


Η γνώση, η φαντασία, η δημιουργία, η ομαδικότητα και η καινοτομία χαρακτηρίζουν τους RoboMinders, δηλαδή την Ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Γυμνασίου Παναιτωλίου τα τελευταία τρία χρόνια. Το σχολικό έτος 2014-15 η Ομάδα Ρομποτικής αποτελείται από

μαθητές της Α΄ Γυμνασίου και τις κυρίες Ελένη Κουβαρντά, καθηγήτρια Πληροφορικής και Φυλλίτσα Μωραΐτη, καθηγήτρια Φυσικής.

Οι RoboMinders κατασκευάζουν ιδιάιτερα απαιτητικά ρομπότ με τα μικροσκοπικά τουβλάκια Lego και στην συνέχεια τα προγραμματίζουν ώστε να εκτελούν τις ενέργεις που προβλέπει / απαιτεί το σενάριο της εκπαιδευτικής δράσης που υλοποιούν. Έτσι, παίζοντας, φτιάχνουν σενάρια και δημιουργούν ιστορίες, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να συναρμολογούν, να επινοούν λύσεις για κατασκευαστικά προβλήματα, ασκούνται στην ανάπτυξη αλγόριθμων.
Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαίου 2015 οι RoboMinders συμμετείχαν στο Α΄ Φόρουμ για την ανάπτυξη της Λίμνης Τριχωνίδας που πραγματοποιήθηκε στην Λίμνη Τριχωνίδα (Αρχοντικό της Λίμνης). Εκεί, οι μαθητές μας, στο φιλόξενο περίπτερό τους, έδειξαν τις ρομποτικές κατασκευές τους, εξήγησαν σε μικρούς και μεγάλους τον τρόπο λειτουργίας και κίνησής τους, έφτιαξαν καινούριες κατασκευές με επισκέπτες γονείς και παιδιά και μοιράστηκαν την εμπειρία της δημιουργίας τους.
Οι μαθητές με υπερηφάνια και χαρά "μάθαιναν" τους ενήλικες και τους γονείς τους τη σημασία της Ρομποτικής και της ομαδικής δουλειάς.
Ένα ακόμα ευχαριστώ στον συνοδοιπόρο μας στο ταξίδι της Ρομποτικής, τον Γρηγόρη Βασιλόπουλο, που "άκουσε" το όραμά μας και του οποίου η δωρεά των πακέτων ρομποτικής (Lego/Mindstorms) μας άνοιξε γρήγορα το δρόμο προς την δημιουργία.

 

 
Διαβάστηκε 2261 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.