Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:53 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016 20:39

Η τρύπα της Τατάρνας - Eυρυτανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Λίγες ανατριχιαστικές μνήμες μας ξυπνά το νέο βίντεο του Ανδρέα Κουτσοθανάση. Ας θυμηθούμε τα γεγονότα και ας το μάθουν οσοι δεν το ξέρουν για να μην ξαναεπαναληφθεί. 

Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΩΝ

Στη φοβερή άβυσσο της Τατάρνας Ευρυτανίας, ρίχτηκαν ζωντανοί πάνω από 3.000 άνθρωποι από όλη τη Δυτική Ελλάδα. Συγκεντρώνονταν στο χωριό Χαλκιόπουλο και μετά από εξαντλητική και βασανιστική πορεία στα βουνά, έφταναν στο βάραθρο. Εκεί, σπρώχνονταν στο χάος δεμένοι ανά δύο από τους καρπούς, κάτω από τους καγχασμούς, τις βρισιές και τα χτυπήματα των αιμοδιψών Ελασιτών. Τα σώματα τους βρίσκονται ακόμη στα έγκατα της γης λόγω του αχανούς βάθους αλλά και της ρίψης μεγάλης ποσότητας οικοδομικών υλικών.Υπολείμματα των νεκρών εμφανίζονται σποραδικά στη λίμνη των Κρεμαστών μέσω των υπόγειων υδάτων. Το συνολικό βάθος σήμερα ειναι περίπου 60 μέτρα,δεν έχει διάκοσμο και τα τοιχώματά του είναι λεία.

 

Διαβάστηκε 3496 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.