Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:47 πμ
 
wm small
Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016 23:48

Απαξίωση της Ιστορικής μνήμης και υποβάθμιση σημαντικών ιστορικών γεγονότων στην περιοχή μας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πρίν μερικές μέρες, συγκεκριμένα την 31η Ιουλίου 2016 τιμήθηκε στα Καλύβια ΑΓΡΙΝΙΟΥ, η 72η Επέτειος από την αποτρόπαια εκτέλεση των 59 Ελλήνων πατριωτών, την 31η Ιουλίου του 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στη θέση «Φυλάκιο», της σιδηροδρομικής γραμμής Αγρινίου - Κρυονερίου.

Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου και της Τοπικής Κοινότητας ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

Λαμβάνοντας αφορμή απο τον χαιρετισμό του μοναδικού που πραγματοποίησε χαιρετισμό, Προέδρου της 'Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Ν. Αιτωλ/νίας (που εδρεύει στο Αγρίνιο τιμώντας την πόλη) Κου Ηλία Τσακίρη (με αναγνώριση εντός και εκτός Νομού), θέλουμε να επισημάνουμε οτι αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, πως Ενοπλες Δυνάμεις - ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική δεν παρέστησαν ενώ –σημειωτέον- ούτε Βουλευτής (εκτός του πρώην Βουλευτού Κου Γιάννη Βαινά) παρέστη ούτε εκπρόσωπος της Περιφέρειας. Επιπροσθέτως έλαμψαν δια της απουσίας τους εκπρόσωποι της Α'βάθμιας και Β'βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού καθώς και Αντιστασιακές Οργανώσεις της περιοχής μας.

Σε κάθε περίπτωση η απουσία των παραπάνω σε μια τέτοια εκδήλωση έχει αρνητική σημειολογία και δεν δικαιολογείται καθότι με αυτόν τον τρόπο απαξιώνεται η Ιστορική Μνήμη του τόπου.

Η εκτέλεση των 120 της Αγίας Τριάδας στο Αγρίνιο και η εκτέλεση των 59 στα Καλύβια είναι γεγονότα μείζονος Ιστορικής σημασίας για την περιοχή μας καί θα έπρεπε να κατατάξουν το Αγρίνιο στις μαρτυρικές πόλεις, πράγμα το οποίο δεν γνωρίζουμε γιατί δεν έγινε έως τώρα.

Βλέποντας όμως την απαξίωση απο εκπροσώπους των τοπικών αρχών ενός Ιστορικού γεγονότος τόσο σημαντικό για την περιοχή μας προβληματιζόμαστε για το πώς θα αναδειχθεί η ιστορία του τόπου και πως οι νέοι θα την γνωρίσουν.

Θα πρέπει η Δημοτική Αρχή και όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς και Οργανώσεις να δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα στα γεγονότα αυτά - ώς Ιστορικά γεγονότα και μόνο - και να φροντίσουν να παίξουν καθπριστικό ρόλο στην Πολιτιστική και Ιστορική ταυτότητα της πόλης του Αγρινίου.

Η συντακτική ομάδα του AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 4545 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.