Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:17 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016 17:42

Επίσημα στοιχεία για τα έργα του ΕΣΠΑ και τις προτάσεις του Δήμου Αγρινίου έδωσε ο κ. Γ. Παπαναστασίου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή νέου διωρόφου κέντρου αποθεραπείας - αποκατάστασης ημερησίας νοσηλείας & διημέρευσης – ημερησίας φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες μετά υπόγειου και θεραπευτικής πισίνας», προϋπολογισμού 2.819.856,01€, και για τον Ξενώνα Φιλοξενίας του Δήμου Αγρινίου, με προϋπολογισμό 600.120,00 €, στο πλαίσιο της συνέχισης της λειτουργίας δομών και υπηρεσιών προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της Βίας.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου υπογράμμισε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ενταχθεί κανένα νέο έργο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις για όλες τις νέες δράσεις στις οποίες ο Δήμος Αγρινίου μπορεί να είναι δυνητικός δικαιούχος.

Ο κ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα όπως, το Στρατηγικό Σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), δράσεις για τη λειτουργία κοινωνικών δομών και υποδομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την ανέγερση δεύτερης στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης (ΣΥΔ) – Οικοτροφείων του εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», αυτές που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης, την εφαρμογή ευφυών συστημάτων ελέγχου οδικών μεταφορών και την αναβάθμιση οδικών αξόνων που συνδέουν τα διευρωπαϊκά δίκτυα με αστικά, παραγωγικά, τουριστικά και πολιτιστικά κέντρα του Δήμου Αγρινίου.

«Η προσπάθεια μας είναι καθημερινή, ο αγώνας μας είναι συνεχιζόμενος και πρέπει να είναι και κοινός», τόνισε, για μια ακόμα φορά, ο κ. Παπαναστασίου, καλώντας τις υπόλοιπες Δημοτικές Παρατάξεις να καταθέσουν, κι αυτές, δημιουργικές προτάσεις, στο πλαίσιο ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξάγεται «με σοβαρότητα, αξιοπιστία, αλήθεια και ενότητα, γιατί η Κοινωνία αποζητά τις συναινέσεις για το καλό του τόπου».
«Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, αλλά τα πράγματα είναι γάργαρα, καθαρά, και δεν μπορεί να γίνονται εσκεμμένες καταγγελίες που μοναδικό σκοπό έχουν να δυναμιτίσουν το κλίμα και να δημιουργήσουν εντυπώσεις για προσωπικά οφέλη», δήλωσε με έμφαση, ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Ακολουθούν στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Παπαναστασίου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαβάστηκε 1323 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.