Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:14 πμ
 
wm small
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 22:53

Νέο Βιβλίο: "Μη φοβάσαι Μαρία" του Άγγελου Καλαμούτσου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μη φοβάσαι Μαρία / 'Αγγελος Καλαμούτσος

Η Μαρία είναι μια 40χρονη, πανέμορφη μελαχρινή γυναίκα που έχει κάνει έναν πολύ καλό γάμο με έναν πλούσιο άνδρα που τη λατρεύει και μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Η Μαρία ασφυκτιά στο γάμο της και θέλει να δραπετεύσει, να νιώσει και άλλες συγκινήσεις για να δηλώσει "ζωντανή", έτσι κάνει σχέση με έναν νεαρό-σουπερ σταρ συγγραφέα 10 χρόνια νεώτερό της, τον Αλέξανδρο.

Η Μαρία μοιάζει ο τέλειος άνθρωπος που φέρνει σε συναισθηματική ισορροπία τον Αλέξανδρο, ώσπου εμφανίζεται η Άννα, μια όμορφη νεαρή δημοσιογράφος. Ο νεαρός συγγραφέας την ερωτεύεται ακαριαία κι εκεί αρχίζουν μυστικά, ψέμματα και αλήθειες να ξετυλίγονται...

Η Μαρία είναι πάντα καλή, εξυπηρετική, πάντα δοτική με τους άλλους. Θ'αλλάξει άραγε όταν η προδοσία μπει στην ζωή της για τα καλά; Η Μαρία στη δύση της ομορφιάς και της νεότητάς της προσπαθεί να πιαστεί από τον σύντροφο και εραστή της και να ζήσει όσα δεν έζησε ποτέ, τα δικά της μικρά απωθημένα. Η Μαρία δε θέλει πια να φοβάται...σε αυτό την βοηθά και η σχέση της με μια πλούσια άλλα άρρωστη ηλικιωμένη γυναίκα την Κατερίνα που σαν πολύ μεγαλύτερή της έχει φιλοσοφήσει τη ζωή και τη νουθετεί! Η ηρωίδα περιγράφεται ως "γοητευτικότατη μάγισσα" με μαύρα μάτια διεισδυτικά και ωραία κορμοστασιά, αρεστή στους κοσμικούς κύκλους του ανδρός της.

Σχόλια: "Δεν μπορείς να φυλακίσεις τους ανθρώπους σε καλούπια, δεν μπορείς να φτιάξεις με το νου σου τον τέλειο φίλο, τον τέλειο σύντροφο, τον τέλειο αδελφό και να τον κάνεις παραγγελία στον Θεό. Θα κουραστείς, θα παλαίψεις, θα το ψάξεις από εδώ, θα το ψάξεις από εκεί μέχρι να προσεγγίσεις το όραμά σου και μια μεγάλη δύναμη τότε θα εμφανιστεί, θα δώσει μια με το χέρι της και θα γκρεμίσει τα πάντα, θα φέρει στο δρόμο σου έναν άνθρωπο τελείως διαφορετικό από αυτόν που μονάχος έφτιαξες στο μυαλό σου και θα τον ερωτευτείς".

Ο Άγγελος Καλαμούτσος γνωρίζει καλά και σκιαγραφεί την ψυχολογία ενός ερωτευμένου ανθρώπου μιλά μέσα στην καρδιά καθενός που γνώρισε την άβυσσο ενός ανεκπλήρωτου και διχαστικού έρωτα. Η Μαρία και ο Αλέξανδρος κινούνται από το φως στο σκοτάδι..και πάλι ξανά πίσω σαν ταξίδι ζωής σε μαύρο φόντο! Σε ένα ζοφερό πλαίσιο ξετυλίγεται και η γυναικεία ψυχολογία, η κοριτσίστικη καλοσύνη (η γυναίκα που δεν μεγάλωσε ποτέ και στα 40 της έχει μείνει κορίτσι) και η προδοσία, χέρι, χέρι! Ο ίδιος ο νεαρός συγγραφέας του βιβλίου μας λέει πως η Μαρία, το κεντρικό πρόσωπο, τον βασάνισε καιρό περισσότερο από τους άλλους χαρακτήρες και πως αλλαξε γνώμη πολλές φορές για το πως αυτή η γυναίκα θα ανταπεξέλθει στην αγάπη, στη ζωή, στην προδοσία! Μα είναι καλός γνώστης και της ανθρώπινης ψυχολογίας, εν γένει:

Ξόδεψα μια ζωή με το φόβο των άλλων , τι θα πουν οι άλλοι και τι θα πιστεύουν οι άλλοι για μένα
Τα καλύτερα μου χρόνια τα πέρασα μέσα στο φόβο. Και αν θέλεις τη συμβουλή μου, άκου και τούτο: Την καρδιά σου ν' ακούς και κανέναν άλλο. Μη φοβάσαι Μαρία , ζήσε και μη φοβάσαι !

Ο ίδιος ο νεαρός συγγραφέας του βιβλίου δίνει πόλεμο με το μυαλό του να μην ερωτευτεί την 'Αννα, όπως δίνει ο καθένας από εμάς όταν νιώσει ευάλωτος απέναντι στο άλλο φύλλο μα είναι πάντα προς ήττα δική μας, δυστυχώς ή ευτυχώς.

"Πολλές φορές όταν θέλουμε πολύ να μας συμβεί κάτι, στο τέλος μας συμβαίνει ή απλά νομίζουμε ότι μας συνέβη". Ο αλέξανδρος είναι μεταξύ δύο γοητευτικών γυναικών και η καρδιά του σχίζεται σαν πανί. Ζει μια ζωή ως ένας πλούσιος ζεν-πρεμιέ συγγραφέας με πολλές κατακτήσεις και πολυτελή βίο και συνεχόμενες συνεντεύξεις σε λαιφ-στάιλ περιοδικά μα αυτό δεν του είναι αρκετό γιατί γνωρίζει καλά το ψυχολογικό αδιέξοδο!


Δύο Λόγια για τον συγγραφέα:

Είναι το δεύτερο βιβλίο του Άγγελου Καλαμούτσου, το πρώτο ήταν μια ποιητική συλλογή τα αποστάγματα ψυχής, ένα βιβλίο με υπέροχους στίχους! Μας λέει πως συνέγραψε πεζό, γιατί τον γοητεύει η γοητεία του αγνώστου. Ο 'Αγγελος μένει στην Αθήνα.


"Σήμερα , αν μου ζητούσε να κάποιος να διαλέξω ανάμεσα στους στίχους και τα πεζά κείμενα δεν θα ήξερα να απαντήσω, εκείνο όμως που με βεβαιότητα θα μπορούσα να του απαντήσω είναι πως ότι βγαίνει από μέσα μας έχει πάντα ξεχωριστή σημασία για εμάς και δεν μπορεί να μπει σε διαδικασία σύγκρισης ή κατηγοροποίησης"

Γραφή απλή, άμεση και μεστή όμως με βάθος, ευχόμαστε και για συνέχεια!

Βιογραφικό  Σημείωμα

Γεννήθηκα στην Τρίπολη αρκαδίας τον Οκτώβριο του 1979. Πέρασα ανέμελα παιδικά χρόνια στο χωρίο βούρβουρα. στα ορεινά της Αρκαδίας και απο το 1994 μενω μόνιμα στην Αθήνα. Σπούδασα Ηλεκτρονικά στι Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Αθηνών και απο το 2008 εργάζομαι ως τεχνικός δικτύων υπολογιστών. Στις αρχές του 2013 εξέδωσα σχεδόν ταυτόχρονα τα πρώτα μου βιβλία. το "Απόσταγμα... Ψυχής", μια συλλογή σπο στίχους λαι το "Μή βοβάσαι Μαρία", που είναι και το πρώτο μου μυθιστόρημα.

 

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαργώνη

Διαβάστηκε 3813 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016 20:53
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.