Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 18:16

Τιμή σε μεσολογγίτη βετεράνο πολέμου- ποιά η ηρωική του πράξη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις 30 Ιουνίου 2016, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καμμένος, στη Λέσχη Αξιωματικών στην Αθήνα, βράβευσε βετεράνους πολέμου που κατά τη διάρκεια της θητείας τους προέβησαν σε πράξεις ηρωισμού και αυτοθυσίας. Μεταξύ αυτών και ο Δρόσος Κωνσταντίνος του Βασιλείου από την Αρτοτίνα Φωκίδας ,κάτοικος Μεσολογγίου.

Στις 15 Αυγούστου το 1974, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ως αρχηγός πληρώματος κυριευθέντος τουρκικού άρματος Μ47, μπήκε «σφήνα» σε Ίλη τουρκικών αρμάτων. Δεν έγινε αντιληπτός λόγω τουρκικών διακριτικών και μαζί με το πλήρωμα του κατέστρεψαν 5 εχθρικά άρματα μάχης ενώ ακινητοποίησαν ακόμα 2 με 3. Μετά απο δίωρη περίπου μάχη απεμπλάκησαν αναίμακτα.

Με την καθυστέρηση που προκάλεσαν στους Τούρκους(μισή μέρα και μια νύχτα), έδωσαν την ευκαιρία σε ελληνοκυπριακές δυνάμεις αλλά και αμάχους να υποχωρήσουν προς τον ελεύθερο τομέα και να μην εγκλωβιστούν

agrinionews.gr

IMG_2063

Διαβάστηκε 2369 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.