Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  9:47 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 23:27

Παναγία Βλαχερνών | Τριανταίϊκα Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το νέοι βίντεο του Ανδρέα Κουτσοθανάση μας μεταφέρει στην Παναγία των Βλαχερνών, στα Τριαντέικα Αγρινίου στο ύψωμα λίγο πιο πέρα απο τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία.

Βλαχέρνα, είναι η ονομασία περίφημης συνοικίας της Κωνσταντινούπολης, ονομαστής από τον ναό της Θεοτόκου των Βλαχερνών, που είχε συνδεθεί με επίσημες θρησκευτικές τελετές των ανακτόρων. Στον ναό αυτόν γινόταν μια ειδική τελετή, το Λούσμα ή Λοετρόν, κατά την οποία οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες λούζονταν με αγιασμένο ύδωρ με σκοπό την πνευματική και σωματική τους κάθαρση και σωτηρία.Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ετελέσθη την 1 Ιουλίου και στον Ι.Ν. Παναγίας Βλαχέρνας στα Τριανταίικα Αγρινίου.Ακολούθησε και επίδειξη αλόγων.

Διαβάστηκε 10702 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 01:27
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis

Στην ίδια κατηγορία