Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:39 μμ
 
wm small
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 23:16

Ψήφισμα: Σώστε τα σπίτια των ελλήνων απ' τα αρπακτικά funds!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το AVAAZ (παγκόσμιο κίνημα που φέρνει την φωνή των πολιτών στο επίκεντρο των πολιτικών αποφάσεων) μας ενημερώνει και μας καλεί όλους να ψηφίσουμε για την προστασία της ακίνητης περιουσίας μας απο τα ξένα funds;

Σε λίγες βδομάδες, έρχονται τα ξένα κερδοσκοπικά funds για να αρπάξουν σπίτια και επιχειρήσεις. Αφού αγοράσουν τα δάνειά μας κοψοχρονιά από τις τράπεζες, θα μας πιέζουν με μαζικούς πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Μπορούμε όμως να ψαλιδίσουμε τα φτερά τους πριν προσγειωθούν!

Αυτή τη στιγμή, οι υπουργοί επεξεργάζονται το πώς θα λειτουργήσουν τα funds. Ως δικηγόρος που ασχολούμαι χρόνια με το θέμα, καλώ δημόσια την κυβέρνηση: να δώσει πρώτα το δικαίωμα στους έλληνες πολίτες να ξεχρεώσουμε οι ίδιοι τα δάνειά μας στις εξευτελιστικές τιμές που θα πωλούνταν στα funds.

Ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία να σταματήσουμε το μεγαλύτερο ξεπούλημα της ιδιωτικής περιουσίας στην Ελλάδα. Και είναι εφικτό! Η Κύπρος πρόσφατα πέρασε αυτό τον προστατευτικό νόμο, εν μέσω μνημονίου.

Έχουμε λοιπόν δύο επιλογές:
- να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να γίνουμε βορά στα αρπακτικά
- ή να ενώσουμε τώρα τις φωνές μας για να στηρίξουμε αυτή την πρόταση

Μας μένει ελάχιστος χρόνος. Υπόγραψε το ψήφισμα χρησιμοποιώντας το email σου. Όταν πιάσουμε το στόχο των υπογραφών μας θα τις παραδώσω στους Υπουργούς και στα μέσα ενημέρωσης.

Αριάδνη Νούκα, δικηγόρος και μέλος του Avaaz

Το ψήφισμα

Προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη:

Ως πολίτες, σας καλούμε προστατεύστε τα σπίτια και τις επιχειρήσεις μας από τα ξένα funds και να περάσετε άμεσα νόμο που θα υποχρεώνει τις τράπεζες να δίνουν πρώτα το δικαίωμα στους δανειολήπτες να ξεχρεώσουμε τα δάνειά μας στην τιμή που θα τα αγόραζαν τα funds – όπως έκανε πρόσφατα η Κύπρος. Αυτή είναι μια ευκαιρία να βάλετε τους έλληνες πολίτες πάνω από τα συμφέροντα των αρπακτικών κερδοσκόπων.

πατήστε εδώ για να ψηφίσετε

 

Διαβάστηκε 3033 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.