Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:29 πμ
 
wm small
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 17:37

Για το σχολείο του μέλλοντος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γράφει ο Νάκος Παναγιώτης
Ηθοποιός-Θεατρολόγος

Η κατάσταση στον χώρο της εκπαίδευσης είναι κάτι παραπάνω από σοβαρή, χιλιάδες αναπληρωτές και μόνιμοι οδηγούνται στην πόρτα της εξόδου καθώς το Υπουργείο αποφάσισε να ασχοληθεί με νούμερα και όχι με τους ανθρώπους αυτής της χώρας!

Αδιάφορο αν υποβαθμίζει τον χώρο, άτεγκτο και ψυχρό με τις επόμενες γενιές αυτού του τόπου, ανάλγητο με τους χιλιάδες απολυμένους εκπαιδευτικούς!!!

Φαίνεται πώς εκεί στα κεντρικά της εθνικής μας εκπαίδευσης τα μυαλά είναι θολά! Θολά είναι και στα όργανα της (ΔΟΕ) Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Επικρατεί η ίδια νοοτροπία ακόμη, η νοοτροπία η πρo μνημονίων. Βρώμικοι κομματικοί μηχανισμοί κάνουν παιχνίδι ακόμη παντού. Κομματικοί εγκάθετοι θολώνουν το τοπίο για να έχουν τον έλεγχο της κατάστασης!!! Οι αρχαιρεσίες που λαμβάνουν χώρα τραγικές, οι δάσκαλοι βρίσκονται εν υπνώσει, έχουν αφήσει τους κομματικούς εγκάθετους να έχουν τον έλεγχο, οι σοβαροί και φωτισμένοι (ελάχιστοι και λιγοστοί) προτιμούν να μην εμπλέκονται σε ρυπαρές συνελεύσεις και σκοτεινές συναλλαγές!!! Κι έτσι το πεδίο είναι ελεύθερο, μπορείτε κύριοι να κάνετε ότι θέλετε, άλλωστε το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας!!!

Οι συνδικαλιστές δάσκαλοι ελέγχουν την κατάσταση και δεν αφήνουν να φυσήξει καθαρός αέρας, μπορεί από ανικανότητα, μπορεί από τεμπελιά, μπορεί από προσωπικά ελατήρια ή από μωροφιλοδοξία…. ποιος ξέρει;;; Και είναι αυτοί (που τα προηγούμενα χρόνια, τα χρυσά χρόνια της Ελλάδος, τότε που το δανεικό χρήμα γέμιζε τσέπες και στόματα, έρεε ασταμάτητο προς όλες τις κατευθύνσεις και προς όλους τους κομματικούς εγκάθετους) είναι αυτοί οι ίδιοι που ενώ μας φέραν σ΄ αυτή την κατάσταση (αφού βολεύονταν και οι ίδιοι σε μια τέτοια βρώμικη και ρυπαρή συναλλαγή με την εξουσία), έρχονται πάλι τώρα να μας ξανασώσουν!!! Μάλλον μας θεωρείτε για πολύ ηλιθίους, λέτε να μην ξέρουμε τι γίνεται;;; Δεν χρειάζεται, φτάνουν και περισσεύουν οι σωτήρες σε τούτη τη χώρα, όχι άλλο σώσιμο ….έλεος!!!!! Αν θέλετε να σώσετε κάτι αυτό είναι η ψυχή σας και να αρχίσετε να το σκέφτεστε σοβαρά!!! Αν θέλετε να κάνετε κάτι καλό για μας και τις επόμενες γενιές είναι να πάτε γρήγορα σπίτι σας.

Ξέρετε η ζωή μας δεν καθορίζεται από τα πτυχία που φέρει ο καθένας μας αλλά από την κουλτούρα και τις καταβολές μας, από τις εμπειρίες και τις προσλαμβάνουσες που έχουμε μέσα μας και τις αντλούμε όταν οι καταστάσεις και οι περιστάσεις είναι κρίσιμες και τώρα είμαστε ακριβώς σ΄ αυτό το σημείο! Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, το μαχαίρι εδώ και χρόνια όχι απλά χτύπησε στο κόκαλο αλλά μπήκε στο μεδούλι! Καλούμαστε όλοι μας να δείξουμε το ποιόν μας και τον χαρακτήρα μας σε τούτες τις δύσκολες καταστάσεις και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον με όποιο τρόπο και μέσο μπορούμε! Ξυπνήστε, εμείς είμαστε ήδη εκτός, είμαστε το καμπανάκι που χτυπάει για σας! Οι επόμενοι που θα πάρουν σειρά σε τούτο το ανθρωποφαγικό πείραμα είστε εσείς!!! Κι αν νομίζετε πως δεν θα πάθετε τίποτε είστε γελασμένοι, ο Αρμαγεδδώνας θα είναι κακός οιωνός στα αυτιά σας!!! Αναπληρωτές εμείς, δάσκαλοι εσείς, άλλο εμείς, άλλο εσείς, εμείς δεν είμαστε δάσκαλοι, είμαστε κάτι άλλο, κάτι απροσδιόριστο….

Δεν έχω καταλάβει ακόμη τι αναπληρώνω, υπήρχε κάποιος άλλος που έκανε αυτό το μάθημα και εγώ έχω πάρει την θέση του;
Αυτά είναι αστεία πράγματα, μόνο εδώ γίνονται αυτά, σε καμιά άλλη οργανωμένη χώρα, σε καμιά χώρα που σέβεται τους πολίτες της δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα διαχωρισμού των πολιτών σε κατηγορίες!!! Τελειώσατε Πανεπιστήμιο οι νεότεροι τετραετούς φοίτησης και οι παλιότεροι ακαδημία διετούς φοίτησης! Κι εμείς κυρίες και κύριοι τελειώσαμε Πανεπιστήμιο κι όχι μόνο ένα, δεν είμαστε παρακατιανοί, δεν είμαστε κατώτεροι, για την ακρίβεια είμαστε πολύ ανώτεροί σας, είμαστε οι εκπαιδευτές (όχι δάσκαλοι, αυτόν τον τίτλο σας τον χαρίζουμε) του μέλλοντος και αυτό το μέλλον έχει ήδη έρθει!

Σήμερα στις αρχές του 21ου αιώνα, όλα η σχεδόν όλα τα κράτη έχουν καταλάβει πως το μέλλον στην εκπαίδευση βρίσκεται στα καλλιτεχνικά μαθήματα, στα μαθήματα των παραστατικών τεχνών. Όλα τα κράτη που σέβονται τους πολίτες τους αποφάσισαν να διαμορφώσουν ένα νέο εκπαιδευτικό σύστημα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κοινωνιών του μέλλοντος, αντίθετα το δικό μας κράτος που το μόνο που βλέπει είναι νούμερα ξηλώνει σιγά-σιγά τα καλλιτεχνικά μαθήματα ή τα υποβιβάζει στο εκπαιδευτικό του σύστημα. Σε όλα τα οργανωμένα εκπαιδευτικά συστήματα τα καλλιτεχνικά μαθήματα αναβαθμίζονται, εδώ υποβαθμίζονται, τα σχολεία του μέλλοντος αφαιρούν ώρες παπαγαλίας και προσθέτουν περισσότερο δημιουργικό παιχνίδι, εδώ συνεχίζουμε με το ίδιο βαρετό για τα παιδιά μοντέλο.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλους τους φωτισμένους της εκπαιδευτικής βαθμίδας που δεν βλέπουν το αυτονόητο (στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει πλέον να μιλάμε μονίμως για τα αυτονόητα), αντί λοιπόν να οργανώσουμε καλύτερα σχολεία με εστιατόρια που τα παιδιά των οποίων οι γονείς ξεκινάν τη δουλειά τους πιο πρωί απ΄ ότι αυτά πηγαίνουν σχολείο και θα έπρεπε να υπάρχει κρατική μέριμνα γι αυτό, τα παιδιά να βρίσκουν πρωινό στο σχολείο, αντί να υπάρχει οργανωμένη αίθουσα πρώτων βοηθειών για κάθε ενδεχόμενο με προσωπικό εκπαιδευμένο, αντί να υπάρχουν διοικητικοί υπάλληλοι για τις ανάγκες του σχολείου, αντί να υπάρχουν συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που θα έχουν ως κύρια μέριμνά τους τις εφημερίες (όπως γίνεται στα υπόλοιπα κράτη…..πάλι για τα αυτονόητα μιλάω), αντί λοιπόν το Υπουργείο μας να προσέξει την εκπαίδευση και τις επόμενες γενιές οργανώνοντας το εκπαιδευτικό του σύστημα και προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας, το μόνο που βλέπει είναι το δέντρο και όχι το δάσος!!!Συρρικνώνει και υποβαθμίζει τα καλλιτεχνικά μαθήματα, απαξιώνει τους συνάδελφους όχι μόνο εργασιακά αλλά και οικονομικά (στις περισσότερες χώρες οι εκπαιδευτικοί έχουν καλύτερες οικονομικές απολαβές) καταστρέφοντας κάθε υγιές κύτταρο που θα μπορούσε να προσφέρει πραγματικές υπηρεσίες στην εκπαίδευση και την πατρίδα του.

Η μεγαλύτερη επένδυση είναι στις επόμενες γενιές, αν θέλουμε να προλάβουμε τους άλλους που ήδη τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες σε σχέση με μας!!! Όταν το καταλάβουμε αυτό τότε θα αρχίσουμε να ελπίζουμε ξανά!!!

agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 2911 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 18:13
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.