logo small for menu

  • Simple Item 1
  • 1
facebookbuttonTwitterbuttonyoutubebuttoninstagrambuttonrss button
Δευτέρα, 1η Ιουνίου 2020, 11:21 μμ
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 10:15

Αγρίνιο: Νέα αναβολή στον διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό “Καγκουρό”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με πάνω από 6 000 000 συμμετοχές από 72 χώρες. Η Ελλάδα  συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007.

Το Υπουργείο Παιδείας της χώρας μας ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους.

  • Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από το τύπο ή τη μορφή του Σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.). Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Το «Καγκουρό», όμως, δεν είναι μόνο ένας ετήσιος διαγωνισμός. Με αφορμή τον διαγωνισμό παράγεται εκπαιδευτικό υλικό που προάγει την γνώση, διαχέει την πληροφορία και καλλιεργεί την σκέψη.

Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, και μια βεβαίωση συμμετοχής.

Επιπλέον, ένας στους έξι διαγωνιζόμενους παίρνει επιπρόσθετα συμβολικά βραβεία με βάση την επίδοσή του. Επίσης, στο μέλλον, κάποια από τα βραβεία του διαγωνισμού θα δίνουν την ευκαιρία σε διακριθέντες μαθητές να παρακολουθήσουν θερινά σχολεία και κατασκηνώσεις στο εσωτερικό ή εξωτερικό.

Για εγγραφή στο διαγωνισμό απαιτείται συνδρομή 12,50 ευρώ.

Το ποσό αυτό καλύπτει τα έξοδα του διαγωνισμού, τα δώρα που παίρνουν όλοι οι συμμετέχοντες (των οποίων η αξία είναι μεγαλύτερη από τη συνδρομή) και τα βραβεία των διακριθέντων.

Για να δείτε δείγμα θεμάτων από το διαγωνισμό Καγκουρό κάντε κλικ στο : www.kangaroo.gr

  • Φέτος ο διαγωνισμός θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, κατ’ οίκον. Θα υπάρξει επαρκής και συνεχής ενημέρωση τόσο απευθείας σε εσάς όσο μέσω της ιστοσελίδας μας kangaroo.gr καθώς  μέσω facebook, στην νέα μας ιστοσελίδα https://www.facebook.com/kangarooGR
  • Η ημερομηνία διεξαγωγής μεταφέρεται για το Σάββατο 23 Μαΐου.
  • Οι εγγραφές παρατείνονται μέχρι την Δευτέρα 11 Μαΐου.
  • Η μεταφορά της ημερομηνίας κρίθηκε σκόπιμη ώστε να υπάρξει αρκετός χρόνος τόσο για να ενημερωθούν εγκαίρως οι μαθητές όσο για να εξοικειωθούν με την ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα διαγωνισθούν.
  • Για την εγγραφή στο σύστημα με το οποίο θα διαγωνισθούν οι μαθητές χρειάζεται να γνωρίζουμε τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις.

Δηλώσεις συμμετοχής για την Αιτωλοακαρνανία στους

Κωνσταντίνο Γιαννακά  (2641033375, 2641056777, 6973538272 ♦Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή

Γεράσιμο Καλαμπαλίκη (2647051033, 2641054978, 6977152995 ♦Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τη συνδρομή 12,50€ την δίνεται στον κ Γιαννακά ή κ Καλαμπαλίκη ή την καταθέτεται στη Eurobank στο Λογαριασμό 0026-0630-00-0106879528 (IBAN: GR2902606300000000106879528).

Η κατάσταση με τον κορονοϊό δεν φαίνεται να εξομαλύνεται σύντομα και κανείς δεν μπορεί αυτή την χρονική στιγμή να προβλέψει με βεβαιότητα την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα Σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα. Κατά την δική μου γνώμη αλλά και πολλών Διευθυντών με τους οποίους το συζήτησα, η ημερομηνία 9 Μαΐου που προγραμματίζουμε τον Διαγωνισμό Καγκουρό δεν  φαίνεται ρεαλιστική.

Σταθμίζοντας την κατάσταση και με δεδομένη την επιθυμία να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία προς όφελος των μαθητών μας, καταλήγουμε στις ακόλουθες προσαρμογές:

α) Ο διαγωνισμός θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, κατ’ οίκον. Οι λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν σύντομα. Προφανώς θα υπάρξει επαρκής και συνεχής ενημέρωση τόσο απευθείας σε εσάς όσο μέσω της ιστοσελίδας μας www.kangaroo.gr καθώς  μέσω facebook, στην νέα μας ιστοσελίδα https://www.facebook.com/kangarooGR

β) Η ημερομηνία μεταφέρεται για το Σάββατο 23 Μαΐου.

γ) Οι εγγραφές παρατείνονται μέχρι την Δευτέρα 11 Μαΐου.

Η μεταφορά της ημερομηνίας κρίθηκε σκόπιμη ώστε να υπάρξει αρκετός χρόνος τόσο για να ενημερωθούν εγκαίρως οι μαθητές όσο για να εξοικειωθούν με την ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα διαγωνισθούν.

Για την εγγραφή στο σύστημα με το οποίο θα διαγωνισθούν οι μαθητές χρειάζεται να γνωρίζουμε τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις.

Όσον αφορά τα δωράκια, τις Βεβαιώσεις, το βιβλίο και λοιπά, που δικαιούνται οι διαγωνιζόμενοι μαθητές, παραμένουν τα ίδια εκτός από τον αναγκαίο ετεροχρονισμό της αποστολής τους.  Θα φτάσουν στα χέρια σας λίγες μέρες μετά τον ηλεκτρονικό Διαγωνισμό. Τέλος, με την βαθμολόγηση των γραπτών, θα αποσταλούν στο Κέντρο σας πριν την λήξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, οι Διακρίσεις και η αναλυτική βαθμολογία των μαθητών.

Με λίγα λόγια, ο Διαγωνισμός παραμένει ουσιαστικά ο ίδιος εκτός από τις αυτονόητες ρυθμίσεις. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα παιδιά διαγωνίζονται από το σπίτι τους αντί να παρουσιαστούν στο Κέντρο σας στις 23 Μαΐου.

Ελπίζω να μην σας αναστατώνω πέραν του δέοντος, αλλά στις δραματικές ημέρες  που βιώνουμε, νοιώθω ότι έχουμε χρέος όσο ποτέ να συνεχίσουμε να προσφέρουμε εκπαιδευτικό έργο.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 849 φορές
Συντακτική Ομάδα του AgrinioBestOf.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Οι διαχειριστές της παρούσας Ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να δημοσιοποιούν ή οχι τα σχόλια σας. Θα δημοσιεύονται μόνο τα σχόλια που τηρούν τους κανόνες της ευπρέπειας και καλής συμπεριφοράς. Κατά προτίμηση προτιμήστε να γράφετε Ελληνικά.

Τελευταία Άρθρα στην ίδια Ενότητα

Τελευταία Άρθρα απο όλες τις Ενότητες

eklogesdytika banner final

FRIGO TOOLS BANNER SIDE

FRIGO TOOLS BANNER SIDE

COFFEE SIR

25 SECONDS CAFE

magnitaki

ATHOS CAFE NEW

grivaswines

καρβουνα καυσοξυλα pellet βασιλακας

mpampatsikos

dimitra greka

manikas

kostopoulou

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

fit ems gym

agrinio kathariotita 2

agrinio kathariotita 1

ESA AGRINIOY sthrizoyme thn topikh agora

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

Γενικά και Αόριστα

Προτεινόμενα

  • 1