logo small for menu

  • Simple Item 1
  • 1
facebookbuttonTwitterbuttonyoutubebuttoninstagrambuttonrss button
Δευτέρα, 25η Μαίου 2020, 4:57 πμ
Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 20:36

Έργα ζωγραφικής με ρομαντική διάθεση από την πένα της κας Βάσως Κωστοπούλου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια ερώτηση για έναν εκπληκτικό πίνακα ζωγραφικής που έτυχε να δούμε σε κάποιο κατάστημα της πόλης μας, μας έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ένα γνήσιο ταλέντο και πήραμε την πρωτοβουλία να μάθουμε περισσότερα πράγματα για αυτή. Ο λόγος για την κα Βάσω Κωστοπούλου η οποία συναντήθηκε με την Χρύσα Σπαή στον φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου «ΕΣΠΕΡΙΑ» και μίλησε για το πώς συνδέεται η ίδια με την τέχνη της ζωγραφικής.

Η Βάσω Κωστοπούλου λοιπόν γεννήθηκε στην Σκουτερά της ορεινής Τριχωνίδας και διαμένει στο Αγρίνιο. Εκτός από την κανονική της δουλειά που είναι σε οικογενειακή επιχείρηση με είδη αρτοποιείας στον ελεύθερο χρόνο της ζωγραφίζει. Ενας πίνακας της ήταν η αιτία για την συνέντευξη αυτή.

baso kostopoulou 12
Από πότε αρχίσατε να αχολείστε με την ζωγραφική;

Πάντα μου άρεσε. Ζωγραφίζω από μικρή. Τα τελευταία χρόνια όμως το είδα πιο ζεστά και είπα να το εξελίξω. Ετσι σε συνεργασία με μια φίλη μου επαγγελματία ζωγράφο πήρα κάποια μαθήματα όπου μου έδειξε πολλές λεπτομέρειες για τα χρώματα, για τις ενώσεις, τα πινέλα και πολλά ακόμη και στην συνέχεια μέσα από το ιντερνετ κυρίως από βίντεο συμπλήρωσα τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να μπορέσω να φέρω σε πέρας ένα ολοκληρωμένο έργο ζωγραφικής.

Ποια θέματα σας απασχόλησαν και θέλετε να τα απεικονίσετε στον καμβά;

Οτιδήποτε μου δίνει κάποιο ερέθισμα προσπαθώ να το ζωγραφίσω. Μπορεί να είναι ένα φυσικό τοπίο, μια προσωπογραφία, ένα λουλούδι, η θάλασσα και γενικά ότι μου βγάζει μια ηρεμία και αποτελεί πηγή εμπνευσης.

baso kostopoulou 01

Από ότι βλέπουμε στα έργα σας κυριαρχεί η γυναικεία παρουσία. Τι σημαίνει αυτό για σάς;

Μού αρέσει πολύ το θέμα όπου η γυναικεία παρουσία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Είχα παρακολουθήσει ένα αγαπημένο μου καλλιτέχνη από τους πιο νεώτερους τον Βλαντιμίρ Volegov, ο οποίος ασχολείται μόνο με γυναικείες παρουσίες. Μου άρεσε ο τρόπος που ζωγράφιζε και πως τα έβγαζε και με ενέπνευσε να ασχοληθώ και εγω με αυτό.

baso kostopoulou 04
Τι σας αρέσει περισσότερο να ζωγραφίζετε και γιατί;

Τα λουλούδια και την φύση γενικότερα όπως αυτά δημιουργούν ρομαντική διάθεση.

Υπάρχει σήμερα ρομαντισμός στην εποχή μας;

Για μένα υπάρχει και μου αρέσει. Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι κρύβουν μια ρομαντική πλευρά που άλλοτε τους βγαίνει και άλλοτε όχι. Επίσης και τα παιδιά πιστεύω ότι έχουν τον ρομαντισμό μέσα τους.

baso kostopoulou 03

Από πού εμπνέεστε για τα έργα σας;

Όλα όσα υπάρχουν γύρω μας μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για κάποιο έργο. Δηλαδή τα φυσικά τοπία, η θάλασσα, ο ουρανός, τα λουλούδια, οι άνθρωποι, τα κτίρια, ο καιρός, οι αλλαγές των εποχών κλπ Παρακολουθώ και μελετώ βέβαια και έργα μεγάλων ζωγράφων διασήμων και μη.

baso kostopoulou 05

Πως αισθάνεστε όταν ένα έργο σας γίνεται αντικείμενο θαυμασμού και πάει σε κάποιον άλλο;

Με ευχαριστεί πάρα πολύ και αισθάνομαι ότι δίνω κάτι πολύ προσωπικό γιατί το έχω ήδη αγαπήσει όλο τον καιρό που ασχολούμαι να το ολοκληρώσω. Είναι σαν παιδί μου και θέλω να πάει σε καλά χέρια. Δηλαδή εκεί που θα καταλήξει θέλω να στολίζει μια σημαντική γωνία και να έχει μια περίοπτη θέση.

Ποιά υλικά χρησιμοποιείτε κυρίως για να ζωγραφίσετε;

Απλά υλικά όπως χρώματα λαδιού που είναι μόνο για ζωγραφική και καμβάδες. Φυσικά και όλων των ειδών τα πινέλα.

baso kostopoulou 06

Ποιούς Έλληνες ζωγράφους γνωρίζετε και παρακολουθείτε; Ντόπιους και μη;

Από τοπικούς τον Χρήστο Γαρουφαλή, τον Γιώργο Σταθόπουλο, τον Χρήστο Μποκώρο και άλλους. Επίσης από άλλους Ελληνες την Ειρήνη Καρφικιώτη που κάνει ωραία λουλούδια και μου αρέσει πάρα πολύ, τον Κριδέρα που κάνει μονο θάλασσα και τοπία. Από ξένους τον Βαν Γκονγ, τον Βλαντιμίρ Volegov που κάνει μονο προσωπογραφίες γυναικών. Επίσης μου αρέσουν οι ζωγράφοι της αναγέννησης όπως ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι και άλλοι.

Μιλήστε μας λίγο για την πολιτιστική κίνηση στον εικαστικό τομέα στην πόλη μας. Γίνονται αρκετές παρουσιάσεις και ζωγραφικές εκθέσεις;

Στην πόλη μας γίνονται αρκετά συχνά εκθέσεις ζωγραφικής με έργα καλλιτεχνών. Θεωρώ ότι οι πολίτες του Αγρινίου είναι ενημερωμένοι και αρκετά εξοικοιωμένοι με τον εικαστικό τομέα και δείχνουν το απαιτούμενο ενδιαφέρων. Εξάλλου σε κάθε σπίτι υπάρχει ενας πίνακας ζωγραφικής πάντα σε κάποια γωνιά.

baso kostopoulou 13

Σε άλλους τομείς πως βλέπετε την πολιτιστική κίνηση στην πόλη μας;

Θεωρώ ότι είναι σε πολύ καλό επίπεδο ειδικά τα τελευταία χρόνια. Συμμετέχουν διάφοροι φορείς από την πόλη μας και συνήθως με την αρωγή του Δήμου Αγρινίου γίνονται πολλές εκδηλώσεις σε όλες τις μορφές τέχνης αλλά και του αθλητισμού ώστε να μην πλήττει ποτέ κανείς. Οι χώροι που χρησιμοποιούνται γα αυτές τις εκδηλώσεις είναι αρκετοί και έχουν γίνει τόπος συνάντησης των φίλων της τέχνης. Η Παλαιά Δημοτική Αγορά, το ΔΗΠΕΘΕ, το κτίριο της Γ.Ε.Α., το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλοι.

Παρακολουθείτε κάποια σεμινάρια εντός η εκτός Αγρινίου πάνω στο αντικείμενο της ζωγραφικής;

Παρακολουθώ σεμινάρια που γίνονται στην πόλη μας αλλά επίσης φροντίζω να διαβάζω και να ενημερώνομαι μέσα από το ίντερνετ για ότι συμβαίνει στο χώρο της τέχνης.

Τώρα ήθελα να μου πείς το εξής: Εσείς οι καλλιτέχνες είστε και ψυχοθεραπευτές;

Μπορείς να το πείς και έτσι. Εγώ θέλω τα έργα μου να βγάζουν κάποια ηρεμία και να μεταφέρουν μηνύματα καλαισθησίας, χαράς, ρομαντισμού και να μεταφέρουν μηνύματα αισιοδοξίας στον θεατή και όχι θλίψη και στενοχώρια.

Που μπορεί να σας βρεί κάποιος και να επικοινωνήσει μαζί σας προκειμένου να δεί τα έργα σας;

Στο Facebook Βάσω Κωστοπούλου αλλά και στο τηλέφωνο μου (6944 561446) μπορούν να με καλέσουν για να κλείσουμε ένα ραντεβού.

baso kostopoulou 08

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους αναγνώστες που θα διαβάσουν την συνέντευξη;

Πάντα να είναι αισιόδοξοι, να μην το βάζουν κάτω να μην απογοητεύονται. Να έχουν υγεία και να μάθουμε να ζούμε την κάθε μας στιγμή όσο γίνεται καλύτερα και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Οσον αφορά τους γονείς καλό είναι όταν ανακαλύψουν ότι τα παιδιά τους έχουν κάποια κλίση σε αντικείμενο τέχνης να τα ενθαρρύνουν και να τα γράψουν σε κάποια σχολή ώστε να εξελίξουν το ταλέντο τους.

baso kostopoulou 07

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 5991 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 18:58
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AgrinioBestOf.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033

Προσθήκη σχολίου

Οι διαχειριστές της παρούσας Ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να δημοσιοποιούν ή οχι τα σχόλια σας. Θα δημοσιεύονται μόνο τα σχόλια που τηρούν τους κανόνες της ευπρέπειας και καλής συμπεριφοράς. Κατά προτίμηση προτιμήστε να γράφετε Ελληνικά.

Τελευταία Άρθρα στην ίδια Ενότητα

Τελευταία Άρθρα απο όλες τις Ενότητες

eklogesdytika banner final

FRIGO TOOLS BANNER SIDE

FRIGO TOOLS BANNER SIDE

COFFEE SIR

25 SECONDS CAFE

magnitaki

ATHOS CAFE NEW

grivaswines

καρβουνα καυσοξυλα pellet βασιλακας

mpampatsikos

dimitra greka

manikas

6p banner

kostopoulou

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

fit ems gym

agrinio kathariotita 2

agrinio kathariotita 1

ESA AGRINIOY sthrizoyme thn topikh agora

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

Αφιερώματα στήν Αιτωλοακαρνανία από διάφορα ΜΜΕ
Γενικά και Αόριστα
  • 1