Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  10:25 πμ
 
wm small
Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 17:38

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ RIS3 «ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Μεσολόγγι (Κεντρικό Αμφιθέατρο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΗΜΕΡΙΔΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ
ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ RIS3
«ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ»
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Μεσολόγγι (Κεντρικό Αμφιθέατρο)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10:30 – 11:00 Προσέλευση
11:00 – 11:45 Εισαγωγή
Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα
Κώστας Κοκκινοπλίτης: Έξυπνη εξειδίκευση και Αγροδιατροφή
Μασσούρας Θεόφιλος, Καθηγητής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Ζωική παραγωγή.
Παγκόσμιες τάσεις - έρευνα και καινοτομία
Η διαδικασία της επιχειρηματικής ανακάλυψης στο πλαίσιο της περιφερειακής στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης για την Δυτική Ελλάδα Προϊσταμένη ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κα. Άλκηστις Σταθοπούλου

11:45 – 14:00 Στρογγυλό Τραπέζι Α
Ζωική Παραγωγή - Σύγχρονες Μονάδες Παραγωγής και Παραγωγή Προϊόντων
Διατροφής ζώων
Συντονισμός:
Οικονόμου Χαρίκλεια, Δ/ντρια Κτηνιατρικής Περ. Δ. Ελλάδας
Νικολόπουλος Στέφανος, Κτηνίατρος, Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Περ. Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας

11:45 – 12:00 Νικολόπουλος Στέφανος
Κτηνίατρος, Διευθυντής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής,
Περ. Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας «Επιχειρηματικές δυνατότητες και προκλήσεις για την ανάπτυξη τοπικών παραγωγών και προϊόντων τοπικής προέλευσης»

12:00 – 12:15 Χρήστου Γεώργιος
Πρόεδρος Χοιροτρόφων Αιτωλοακαρνανίας
« Κτηνοτροφικές Μονάδες, Ίδρυση, Λειτουργία, Προοπτικές»

12:15 – 12:30 Φαρμάκης Ιωάννης
Κτηνίατρος
Διευθυντής μονάδας Αγελαδοτροφίας «Σύγχρονες Μονάδες Παραγωγής.
Τεχνολογίες Παραγωγής Ζωοτροφών Φυτικής Προέλευσης»

12:30 – 12:45 Μαλιώρης Σταύρος
Ζωοτέχνης
Διευθυντής εταιρείας « ΚΡΕΟΣΥΣ”
«Ζωοτροφές - Τεχνολογίες Βελτιστοποίησης Σιτηρεσίου»

12:45 – 14:00 Συζήτηση - Διαμόρφωση αναγκών - προτάσεων

11:45 - 14:00 Στρογγυλό Τραπέζι Β
Ζωική Παραγωγή - Ζωικά και Κτηνοτροφικά προϊόντα - Πιστοποίηση
Συντονιστής : Μασσούρας Θεόφιλος, Καθηγητής Γαλακτοκομίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

11:45 – 12:00 Παπαδόπουλος Αθανάσιος
Ένωση Συνεταιρισμών Καλαβρύτων
Το μέλλον της κτηνοτροφίας. Το παράδειγμα της ένωσης Καλαβρύτων

12:00 – 12:15 Μασσούρας Θεόφιλος
Καθηγητής Γαλακτοκομίας,
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Σύγχρονες τεχνολογίες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων

12:15 – 12:30 Γούλας Παναγιώτης
Καθηγητής
Πρόεδρος ΤΕΙ Θεσσαλίας

Πιστοποίηση κτηνοτροφικών  Προϊόντων

12:30 – 12:45 Σάββας Βλάχος
Μελισσοκόμος, Γεωπόνος
Προϊστάμενος Τμ. Φυτικής και Ζωικής παραγωγής, ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας
Σύγχρονες Τεχνολογίες Παραγωγής και Προϊόντα της Μέλισσας

12:45 – 14:00 Συζήτηση - Διαμόρφωση αναγκών - προτάσεων

Ειδικότερα οι παρουσιάσεις αφορούν:

τεχνολογίες που αναπτύσσουν ερευνητικά /ακαδημαϊκά ιδρύματα και εταιρείες και μπορούν να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση επιχειρήσεων του κλάδου με έμφαση την, την ενσωμάτωση τεχνολογίας στην παραγωγή και στα τελικά προιόντα ζωικής προέλευσης.

διαπιστωμένες ανάγκες των επιχειρήσεων για τεχνολογίες και καινοτομίες Βασικές προτεραιότητες που θέτει η RIS3 για την Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα στην Ενίσχυση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στις τεχνολογικές, τομεακές και διατομεακές περιοχές προτεραιότητας έξυπνης εξειδίκευσης της ΠΔΕ:

Ενίσχυση της πρόσβασης και χρήσης των ΤΠΕ στις αγροτικές περιοχές Υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και έρευνας για την παραγωγή τοπικών, επώνυμων προϊόντων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

14:00- 15:00 : Διάλλειμα - Ελαφρύ γεύμα

15:00- 16:00 : Παρουσίαση ιδεών από επιμέρους Συνεδρίες – αρχική αξιολόγηση -

Συζήτηση - Συμπεράσματα

Διαβάστηκε 1282 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 20:55
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.