Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:53 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 17:57

Περιπατητές Μυρτιάς: Πεζοπορία στο γεφύρι της Αρτοτίβας (Κυρ 23/7/2017)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο αρχαιότερο γεφύρι της Αιτωλοακαρνανίας, το περίφημο γεφύρι της Αρτοτίβας, θα κάνουν την επόμενη πεζοπορία τους οι “Περιπατητές Μυρτιάς” την Κυριακή, 23 Ιουλίου.

Αυτή τη φορά το ραντεβού δίνεται στο Αγρίνιο, στον Παλαιό Σταθμό του Τρένου (6:30΄π.μ.). Οι φίλοι των “Περιπατητών” θα μεταβούν στον προορισμό τους με πούλμαν.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από το Καρέλι για το γεφύρι της Αρτοτίβας, μέσα από μία διαδρομή 8,7 χιλιομέτρων με πολλές εναλλαγές τοπίου και συντροφιά τον Εύηνο ποταμό. Ο χρόνος πορείας είναι περίπου 2,5 ώρες. Μπορούν να συμμετέχουν αρχάριοι με καλή φυσική κατάσταση.

Το γεφύρι της Αρτοτίβας είναι κατά πάσα πιθανότητα κτίσμα της Ενετοκρατίας (1407 – 1499), ωστόσο ο τρόπος κατασκευής εμφανίζει τα χαρακτηριστικά των ηπειρώτικων γεφυριών της Τουρκοκρατίας. Το γεφύρι είναι λιθόκτιστο με συγκολλητικές ύλες από ισχυρότατο ασβεστοκονίαμα, μονότοξο με άνοιγμα 22,35 μ. στο επίπεδο της μέσης στάθμης του νερού και το πάχος του στο ψηλότερο σημείο είναι 1 μ. περίπου. Το οδόστρωμα από τα δύο άκρα του γεφυριού ως την κορυφή προχωρεί με κεκλιμένα πλατύσκαλα πλάτους 0,80 – 1 μ. περίπου και η τελική επίστρωση γίνεται καλντερίμι. Στις δυο πλευρές υψώνεται στηθαίο μέχρι ύψους 0,60 μ.

Εξοπλισμός που θα χρειαστείτε: Πεζοπορικό μποτάκι ή καλά αθλητικά παπούτσια, γυαλιά ηλίου, καπέλο, σνάκ, νεράκι και θα περάσετε τέλεια!

Δηλώστε συμμετοχή με προσωπικό μήνυμα στους “Περιπατητές” Μυρτιάς στο facebook ή στο 6948 722952. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις στο πούλμαν. Παρακαλούνται οι εκδρομείς να είναι 15 λεπτά νωρίτερα (6:15΄) το σημείο συνάντησης. Σε περίπτωση καθυστέρησης καλέστε στο τηλ. 6948 722952.

Πάρτε μία «γεύση» από την περιοχή:

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 1307 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 18:41
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.