logo small for menu

 • 1
facebookbutton Twitterbutton youtubebutton instagrambutton
Τρίτη, 16η Οκτωβρίου 2018, 9:14 πμ
Agrinio Best Of

Agrinio Best Of

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Επιταχύνεται η αναδιανομή της τουριστικής πίτας στην ελληνική ταξιδιωτική αγορά μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας, όπως προκύπτει από τα οριστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για το α’ εξάμηνο της χρονιάς που διανύουμε.

Η κυριαρχία των πέντε βασικών Περιφερειών (Νότιο Αιγαίο, Κρήτη, Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά) σε επίπεδο εισπράξεων, παραμένει αδιαμφισβήτητη. Η ψαλίδα, ωστόσο, μεταξύ των «πέντε» και των άλλων «οκτώ»  εμφανίζεται να κλείνει.

Την ίδια στιγμή καταγράφονται ανακατατάξεις ακόμα και μεταξύ των πέντε δημοφιλέστερων Περιφερειών.

Νότιο Αιγαίο και Κρήτη καρπώθηκαν τα δύο μεγαλύτερα μερίδια της συνολικής πίτας των εισπράξεων του πρώτου εξαμήνου αποσπώντας 1,17 δισ. ευρώ (Νότιο Αιγαίο) και 1 δισ. ευρώ (Κρήτη) αντίστοιχα. Καταφθάνει, ωστόσο, με άλματα η Αττική να θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για την κορυφή τα επόμενα χρόνια η οποία «μέτρησε» 876,1 εκατ. ευρώ εισπράξεις στο ίδιο διάστημα. Αν κρίνει κανείς από την αύξηση εισπράξεων που κατέγραψαν, η Κρήτη θα είναι πιθανότητα η πρώτη που θα νιώσει την Αττική να διεκδικεί τη δεύτερη θέση της αγοράς καθώς το μεγάλο νησί κατέγραψε (Ιανουάριος-Ιούνιος) αύξηση εισπράξεων 10,9% ενώ η Αττική «έτρεχε» με +15,7%.

Μάχη στήθος με στήθος εμφανίζονται να δίνουν Κεντρική Μακεδονία και Ιόνια Νησιά αποσπώντας 551,7 εκατ. ευρώ και 464,2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Η μάχη των δύο, μάλιστα, προδικάζει αμφίρροπο ντέρμπι καθώς και οι δύο Περιφέρειες εμφανίζουν ισχυρή ανοδική δυναμική στις ευρωπαϊκές αγορές. Ενδεικτικό της μάχης Κεντρικής Μακεδονίας και Νησιών Ιονίου είναι το γεγονός πως και οι δύο κατέγραψαν ακριβώς την ίδια αύξηση εισπράξεων (17,5%) στο πρώτο… ημίχρονο της χρονιάς.

Από τις Περιφέρειες που ακολουθούν, η Πελοπόννησος οδηγεί τη συγκεκριμένη ομάδα περιοχών καταγράφοντας έσοδα 124,6 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο. Πολύ κοντά της βρέθηκε η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη με 111,4 εκατ. ευρώ. Ακολούθησαν η Ήπειρος με έσοδα 74,1 εκατ. ευρώ, η Θεσσαλία (69,6 εκατ.) και Δυτική Ελλάδα (64,3 εκατ.).

Στις τρεις τελευταίες θέσεις βρέθηκαν Στερεά Ελλάδα (51 εκατ.), Βόρειο Αιγαίο (38,9 εκατ.) και Δυτική Μακεδονία (μόλις 18,7 εκατ.).

Ενδεικτικό του χάσματος μεταξύ κορυφής και «ουραγών» Περιφερειών είναι το γεγονός πως η τέταρτη περιφέρεια βάσει εισπράξεων (Κεντρική Μακεδονία) είχε δεκαπλάσια έσοδα από την 11η Στερεά Ελλάδα ενώ Νότιο Αιγαίο και Κρήτη είχαν 20πλάσια έσοδα από τη Στερεά.

Κι όμως! Τα μεγέθη δείχνουν πως η ψαλίδα κλείνει. Αυτό δείχνει η αύξηση εισπράξεων που κατέγραψαν στο α’ εξάμηνο οι Περιφέρειες της χώρας. Από την επεξεργασία των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας προκύπτει πως τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων κατέγραψαν η Δυτική Ελλάδα (55,5%), η Ήπειρος (36,7%), η Πελοπόννησος και η Δυτική Μακεδονία (33,4%) και η Στερεά Ελλάδα (30,7%).

Οι διανυκτερεύσεις

Σε ότι αφορά στην πίτα των διανυκτερεύσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πρώτο εξάμηνο, τέσσερις από τις Περιφέρειες της πρώτης πεντάδας κατάφεραν να περάσουν τον πήχη των 10 εκατ.

Στην κορυφή βρέθηκε το Νότιο Αιγαίο με 14,9 εκατ. διανυκτερεύσεις ενώ ακολούθησε σε κοντινή απόσταση η Κρήτη (14 εκατ. διαμονές). Ξεπέρασαν τα 13 εκατ. οι διανυκτερεύσεις στην Αττική και τα 11,1 εκατ. στην Κεντρική Μακεδονία. Στο Ιόνιο οι διανυκτερεύσεις έφθασαν τα 6,2 εκατ. στο ίδιο διάστημα.

Την τάση να καλυφθεί το χάσμα μεταξύ κορυφής και Περιφερειών που διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο της τουριστικής πίτας αποτυπώνεται και στα στοιχεία αύξησης διανυκτερεύσεων. Από αυτά προκύπτει πως τη μεγαλύτερη άνοδο διανυκτερεύσεων κατέγραψαν στο εξάμηνο η Στερεά Ελλάδα (39%), η Δυτική Ελλάδα (37,7%), η Πελοπόννησος (28,8%), η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη (23%) και η Ήπειρος (21,6%).

Πηγή: euro2day.gr
 

Το υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρινόμενο σε αιτήματα που υπέβαλαν οι κάτωθι δήμοι της χώρας, ενέκρινε επιχορήγηση συνολικού ποσού 5.146.898,38 ευρώ, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεών τους. Οι υποχρεώσεις αυτές, προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 19/7/2018 και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων. Με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», εντός του πλαισίου του Προγράμματος Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή – Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ), τα εν λόγω ποσά αποδίδονται ως εξής:

Δήμος Νομός Ποσό (ευρώ)
ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 239.400,66
ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 48.130,39
ΑΡΤΑΙΩΝ ΑΡΤΗΣ 58.956,35
ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 63.060,06
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 163.877,96
ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 342.598,38
ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ 500.632,08
ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 59.148,81
ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ 1.042.445,56
ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 773.532,58
ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 13.363,52
ΣΟΦΑΔΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 143.980,59
ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 42.207,40
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 94.809,49
ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 35.502,85
ΠΥΛΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 167.140,09
ΔΟΜΟΚΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 783.543,03
ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 561.683,18
ΣΦΑΚΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ 12.885,40

Η διαδικασία που οφείλουν να ακολουθήσουν οι επιχορηγούμενοι Δήμοι και οι σχετικές προϋποθέσεις για την εξόφληση των συγκεκριμένων υποχρεώσεων, ορίζεται στην υπ’ αριθμ. 42266/13-08-2018 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών. Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

sinidisi.gr

 

Ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ (ΒΥΣ) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΡΑΞΗ Π.Ε ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» θα πραγματοποιήσει διανομή προϊόντων στους δικαιούχους (ΤΕΒΑ) στο κλειστό γυμναστήριο Βόνιτσας.
 
Οι δικαιούχοι θα ειδοποιούνται από την Κοινωνική Σύμπραξη για να παραλάβουν προϊόντα βασικής υλικής συνδρομής (ΒΥΣ) και είδη παντοπωλείου, τις ημέρες και ημερομηνίες που αναγράφονται:
 
Τετάρτη 17/10/2018 – Πέμπτη 18/10/2018 
(ΒΥΣ & είδη παντοπωλείου).
 
Ώρα προσέλευσης κοινού 9:00 πμ – 14:00 μμ
 
Επισήμανση:
 
Απαιτούμενα στοιχεία διαθέσιμα κατά την συμπλήρωση/υποβολή αίτησης του πολίτη/δικαιούχου. ΑΜΚΑ αιτούντος και μελών (συζύγου, τέκνων κ.λ.π).
 

Τι άτομα ζητούνται και που θα στείλετε βιογραφικό

Προσωπικό αναζητά το Ξενοδοχείο Marpessa στο Αγρίνιο και πιο συγκεκριμένα βοηθό μάγειρα, bartender και σερβιτόρο. Η σχετική αγγελία εργασίας του Ξενοδοχείου αναφέρει:

«Ξενοδοχειακή μονάδα του Αγρινίου αναζητά έμπειρους συνεργάτες για τις παρακάτω ειδικότητες: 1) βοηθό μάγειρα, 2) bartender και 3) σερβιτόρο. Παρακαλώ στείλτε πλήρες βιογραφικό με φωτογραφία στην παρακάτω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..»


Περισσότερες θέσεις εργασίας για το Αγρίνιο και το Νομό μπορείτε να βρείτε στην Εφημερίδα «Αναγγελία» που κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε όλα τα περίπτερα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας πλην της Ναυπάκτου.

agriniovoice.gr

 

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για (σχεδόν) μισό εκατ. πολίτες

Αυξήσεις σε επιδόματα και παροχές ανεργίας του ΟΑΕΔ φέρνει η προβλεπόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού από τις αρχές του νέου έτους.

Σε πρώτη φάση, ευεργετικά επηρεάζονται περίπου 614.000 μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα με απολαβές κάτω των 600 ευρώ ή που εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης και μισθό 350 ευρώ μικτά.

Τα δεδομένα των αυξήσεων, πρόκειται να «συμπαρασύρουν» και τα τα επιδόματα που δίνει ο ΟΑΕΔ, αρχικά με το τακτικό επίδομα ανεργίας ύψους 360 ευρώ, που υπολογίζεται με βάση το 55% του κατώτατου ημερομισθίου.

Τα επιδόματα που επηρεάζονται θετικά:

 • Επίδομα μητρότητας
 • Βοήθημα επίσχεσης εργασίας
 • Ειδικό βοήθημα που χορηγείται μετά τη λήξη επιδότησης της ανεργίας και ισούται με 13 ημερήσια
 • Επιδόματα ανεργίας
 • Το εποχικό βοήθημα

Ποιοι θα δουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις:

 1. Νέοι ως 24 ετών που σήμερα αμείβονται με τον υποκατώτατο μισθό
 2. Άνεργοι που συμμετέχουν σε προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ
 3. Όσοι λαμβάνουν επικουρικές συντάξεις, ο υπολογισμός των οποίων είναι συνδεδεμένος με τον κατώτατο μισθό

ΠΗΓΗ

 

Τα Λουτρά της Στάχτης βρίσκονται στην Ορεινή Ναυπακτία και είναι γνωστά από την Αρχαιότητα, συνδέονται δε με το μυθολογικό κύκλο του Ηρακλή, όπως και άλλες τοποθεσίες της Αιτωλοακαρνανίας.

Το υδροθεραπευτήριο βρίσκεται σε περιοχή φυσικού κάλλους, έκτασης 95 στρεμμάτων, και ο Δήμος Ναυπακτίας προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να προχωρήσει σε ολοκληρωμένη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Η Λουτροπηγή βρίσκεται σε μια κατάφυτη περιοχή. Στα 95 στρέμματα που την περιβάλλουν, αλλά και στον ευρύτερο περίγυρο κυριαρχούν πλατάνια, πουρνάρια, κουτσουπιές, βελανιδιές και άλλα φυτά που συνθέτουν ένα μοναδικό περιβάλλον.

Ο χώρος αποτελεί φυσικό καταφύγιο πολλών ενδημικών ειδών όπως ζαρκάδια, αγριογούρουνα και άλλα ζώα και πτηνά που συνθέτουν την πανίδα της περιοχής. Το σύμπλεγμα των βουνών, τα λιθόκτιστα γεφύρια κατά μήκος του Εύηνου και του Κότσαλου δίνουν τη δυνατότητα για ορειβασία και πεζοπορία.

Τα Λουτρά Στάχτης είναι κτισμένα στην κοιλάδα του χειμάρρου Πόριαρη, απέχουν 30,5 χλμ. Β. – ΒΔ. της Ναυπάκτου και καταλαμβάνουν μια έκταση περίπου 100 στρεμμάτων.

Η γύρω περιοχή είναι κατάφυτη από πλατάνια, πουρνάρια, κουτσουπιές, βελανιδιές και αποτελεί φυσικό καταφύγιο πολλών ενδημικών ειδών όπως ζαρκάδια, αγριογούρουνα και άλλα ζώα και πτηνά.

Τα περιβάλλοντα βουνά και λόφοι μαζί με τα πέτρινα γεφύρια κατά μήκος του ποταμού Εύηνου και του όρους Κότσαλου είναι κατάλληλα για ορειβατικές και πεζοπορικές διαδρομές.

Κοντά στον Πόριαρη υπάρχει ο ανακαινισμένος πετρόκτιστος νερόμυλος «Μύλος της Παναγίας» που λειτουργούσε μέχρι τα 1950 και είναι αφιερωμένος στην εκκλησία του χωριού ο όνομα του χωριού προέρχεται από το τεφρό χρώμα αλατούχων αποθέσεων της πηγής ιαματικών νερών που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της περιοχής και μοιάζουν με “στάχτη”.

Η πηγή με τα ιαματικά νερά της είναι γνωστή από την αρχαιότητα και ορισμένοι την ταυτίζουν με τη μυθική πηγή της παρθένου από την Καλυδώνα, Καλλιρόης που την ερωτεύθηκε παράφορα ο ιερέας του θεού Διονύσου, Κόρεσος.

Τα λουτρά λειτουργούσαν και κατά τη ρωμαϊκή περίοδο, πιθανολογείται ότι καταστράφηκαν το 218 π.Χ. από τους Μακεδόνες του Φιλίππου του Ε΄ όταν έγινε και η καταστροφή του ναού του Θέρμιου Απόλλωνα. Στην περιοχή έχουν βρεθεί μαρμάρινο ανάκλιντρο ελληνιστικής περιόδου καθώς και αετωματική στήλη με επιγραφή «ΚΡΙΝΟΛΑΟΥ» στην τοποθεσία «Μύλος Μακρυγιάννη».

Το χωριό αναγνωρίστηκε ως οικισμός το 1981 και προσαρτήθηκε στην τότε κοινότητα Στρανώματος.
Σύμφωνα με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Στρανώμης, του πρώην Δήμου Πυλλήνης του Νομού Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

xiromeropress.gr

 

Η «Προοδευτική Κίνηση Ιατρών» συμμετέχει στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, που θα διεξαχθούν την 21η Οκτωβρίου, με την ακόλουθη διακήρυξη και ψηφοδέλτιο:

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ

Υγεία για όλους, ίσες ευκαιρίες, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια… διεκδικήσεις

Αγαπητοί συνάδελφοι.

Με ιδιαίτερη χαρά και συναίσθηση της ευθύνης, σας απευθύνουμε αυτόν τον πρώτον χαιρετισμό και θέλουμε να σας συστηθούμε μιας και αποφασίσαμε την συμμετοχή μας στις επερχόμενες εκλογές του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν είμαστε γέννημα μιας προεκλογικής συνεργασίας και δεν μας ενδιαφέρει η προσωπική προβολή.

Λειτουργούμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ και οι αποφάσεις μας δεν καθορίζονται από τον ¨επικεφαλής¨ ούτε από κομματικές επιλογές.

Ο ΙΣΑ οφείλει να εκπροσωπεί  και να διεκδικεί για τα μέλη του ισότιμα και να επιδιώκει τη σύμπραξη γιατρών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ως κοινή ομάδα με ιδιαιτερότητες.

Οι γιατροί είναι πρωτίστως μέλη της κοινότητας και οι κλαδικές διεκδικήσεις  δεν μπορεί να συγκρούονται με  το γενικότερο όφελος της κοινότητας. Χρειάζεται, επομένως ισορροπία μεταξύ κλαδικού και πολιτικών αρχών.

Φιλοδοξούμε να ταράξουμε τα λιμνάζοντα  νερά και να προσδώσουμε στον σύλλογό μας μια νέα πνοή, αναγκαία προκειμένου να βελτιώσουμε όσο γίνεται περισσότερο την επαγγελματική μας  κατάσταση, αλλά και να ανταποκριθούμε στο καθήκον μας απέναντι στην κοινωνία.

ΠΡΟΤΑΣΗ 1.

Ελπίζοντας σε μια πιο συλλογική και συμμετοχική  λειτουργία των μελλών του ΙΣΑ προτείνουμε τη δημιουργία «ομάδων εργασίας». Θα απευθύνονται σε όλα τα μέλη ανεξάρτητα από τον εκλογικό συνδυασμό που στηρίζουν και θα μπορούν να ανασχηματίζονται ανάλογα με τις ανάγκες και τη συμμετοχή. θα συνεργάζονται και θα αλληλοσυμπληρώνονται χωρίς κομματικές ταμπέλες αλλά με ξεκάθαρο πολιτικοκοινωνικό πρόσημο . Παραθέτουμε μερικές πιθανές ομάδες.

 1. Διεκδικήσεων (οικονομικά, κλαδικά, δημοσίου, ιδιωτών, κοινότητας…) Στόχος η βελτίωση συνθηκών εργασίας, αποδοχών, υποδομών…
 2. Εκπαίδευσης (σε γιατρούς και στην κοινότητα) Μπορεί να ασχολείται με εκπαιδεύσεις ανειδίκευτων και ειδικευμένων γιατρών, με αγωγή υγείας στην κοινότητα, με διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων, φροντιστηρίων, ή και να επικουρεί τη συμμετοχή των μελών σε εκπαιδευτικές διαδικασίες που γίνονται σε άλλα μέρη.
 3. Διασύνδεσης ( -με άλλους επαγγελματικούς κλάδους – με δομές, ομάδες, κέντρα, φορείς, συλλόγους, εταιρίες, ιδιώτες – με αρχές και πολιτεία, Δήμο, Περιφέρεια, Υπουργεία…)
 4. Ελέγχου-Στήριξης-Παρέμβασης ( με σκοπό να εντοπίζει προβλήματα, να βοηθά στην εξεύρεση λύσεων και να παρεμβαίνει όπου μπορεί και χρειάζεται. Σαν μετεξέλιξη του πειθαρχικού που είναι παρωχημένο σαν όρος και που συνήθως είναι διακοσμητικό ή δύσκαμπτο γιατί έχουμε στο νου μας έννοιες όπως τιμωρία, πάταξη).

Είναι πιθανό να υπάρξει σχετική συμμετοχή σε τέτοιες ομάδες από συναδέλφους που έχουν αντίστοιχες κλίσεις –δεξιότητες, από νέους που δε θέλουν να τελματώσουν και από τους παλιότερους  που θέλουν να ξεφύγουν από τη ρουτίνα του επαγγέλματος και των τετριμμένων,  που μπορεί να θέλουν να ξεθάψουν  “όνειρα της επαγγελματικής τους εφηβείας”, τα οποία όμως είναι ικανά να πάρουν σάρκα και οστά και να δημιουργήσουν νέα δεδομένα στην ιατρική κοινότητα του Αγρινίου, προσφέροντας ταυτόχρονα  στην πόλη που ζούμε.

ΠΡΟΤΑΣΗ 2.

Δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας (blog;) που να είναι εύχρηστη και προσβάσιμη  σε όλα τα μέλη του συλλόγου. Σε αυτή θα μπορούν να κατατίθενται ιδέες, παρατηρήσεις, επισημάνσεις, προτάσεις κλπ. Μια ομάδα θα ασχολείται με το να φέρνει προς επεξεργασία για δράση τα θέματα που απασχολούν περισσότερο τα μέλη του συλλόγου. Επίσης η ομάδα θα φιλτράρει (όχι με την έννοια της λογοκρισίας αλλά προς αποφυγή σπατάλης χρόνου και ενέργειας) τις αναρτήσεις που θα έρχονται στο συμβούλιο, χωρίς όμως να αφαιρεί τίποτε από την κοινή πλατφόρμα.

ΠΡΟΤΑΣΗ 3.

Δημιουργία δικτύου υγείας , με στόχο την προαγωγή της υγείας στην πόλη μας και τη διευκόλυνση και αυτοματοποίηση των επιλογών-λύσεων που θα διατίθενται στους επαγγελματίες και τους χρήστες των υπηρεσιών υγείας.

ΠΡΟΤΑΣΗ 4.

Έμφαση στον κοινωνικό και αλληλέγγυο χαρακτήρα του Ιατρικού Συλλόγου μας. Να μην βάζει μόνο την υπογραφή του σε εκδηλώσεις άλλων φορέων αλλά να παίρνει αυτός πρωτοβουλίες για δράσεις με κοινωνικό και ανθρωπιστικό  πρόσημο.

Οι γιατροί και κυρίως οι νέοι, όπως και ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία, επλήγησαν από μία περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, λιτότητας, ένδειας πόρων και αυστηρής δημοσιονομικής επιτροπείας.

Ταυτόχρονα όμως μεγάλοι Ιατρικοί Όμιλοι και αλυσίδες Διαγνωστικών κέντρων άνθισαν σε βάρος χιλιάδων γιατρών ελευθέρων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τους, στοχεύοντας στην υπαλληλοποίησή τους.

Εμείς στεκόμαστε απέναντι σ’ αυτές τις λογικές και στις αιτίες που τις δημιούργησαν.

Θέλουμε τον συνάδελφο να στέκεται με οικονομική, επαγγελματική και επιστημονική αξιοπρέπεια στο πλευρό της κοινωνίας.

Α )  ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ.

 • Αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης για την Υγεία ώστε να προσεγγίσει με ταχείς ρυθμούς τους Ευρωπαϊκούς μέσους όρους.
 • Μείωση της συμμετοχής των ασθενών στα φάρμακα και στις διαγνωστικές εξετάσεις.
 • Καμιά ανοχή στην διαφθορά.
 • Αντιμετώπιση της μαζικής φυγής των νέων γιατρών στο εξωτερικό μέσω κατάλληλων ενεργειών και κυρίως με την αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία.
 • Δυναμική εκπροσώπηση των γιατρών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, στην δικαιοσύνη και στον τύπο.
 • Θεσμοθέτηση Προδικαστικού Συμβουλίου για αστικές και ποινικές προσφυγές σε βάρος γιατρών του Δημόσιου η του Ιδιωτικού τομέα.
 • Ταχεία απόδοση συντάξεων από το ΤΣΑΥ.
 • Ενδυνάμωση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.
 • Σωστά προγράμματα εκπαίδευσης, έλεγχος και αξιολόγηση επάρκειας των Εκπαιδευτικών Κέντρων για την εκπαίδευση ειδίκευση των γιατρών.
 • Η δια βίου εκπαίδευση των γιατρών να αποτελέσει υποχρέωση της Πολιτείας και να ανεξαρτητοποιηθεί από τον εναγκαλισμό των φαρμακευτικών εταιρειών.

Β ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

 • Προκήρυξη 6000 νέων θέσεων μόνιμων γιατρών για την πλήρη σταθεροποίηση και αναβάθμιση του ΕΣΥ με στοχευμένες προσλήψεις.
 • Βελτίωση της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ( ΠΦΥ ) με πλήρως στελεχωμένες δομές.
 • Να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η προκήρυξη των θέσεων για τους ειδικευμένους γιατρούς για τα Κέντρα Υγείας.
 • Να εφαρμοστεί η νέα νομοθετική ρύθμιση για την συμμετοχή όσων γιατρών της ΠΦΥ επιθυμούν να ενταχθούν στις λειτουργίες των Νοσοκομείων.
 • Αποκατάσταση του ειδικού μισθολογίου των γιατρών του ΕΣΥ.
 • Να μην απολυθούν οι επικουρικοί γιατροί των οποίων η σύμβαση λήγει στις 31/12/2018 και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Να τους δοθεί η δυνατότητα εισαγωγής ΕΣΥ με συγκεκριμένα κριτήρια.
 • Κάλυψη Αστικής Ευθύνης για όσους γιατρούς εργάζονται στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
 • Να συνταχθεί ο Υγειονομικός Χάρτης ώστε να καθορίζονται ορθολογικά οι προσλήψεις των γιατρών.
 • Να προχωρήσουν γρήγορα οι κρίσεις και η προσλήψεις των γιατρών για αυτόνομο ΤΕΠ του νοσοκομείου Αγρινίου.

Γ )  ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΓΙΑΤΡΟ

 • Συλλογικές συμβάσεις μέσω του ΠΙΣ με όλους τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς ειδικοτήτων που το επιθυμούν.
 • Συλλογικές συμβάσεις για τους εργαστηριακούς γιατρούς με πλαφόν στην εκτέλεση των εξετάσεων και κατάργηση του rebate και του clawback. Aνατιμολόγηση των εργαστηριακών εξετάσεων με αξιοπρεπείς αμοιβές.
 • Άμεση αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ ώστε να ανταποκρίνεται με επάρκεια στις υποχρεώσεις του προς τους ελεύθερους επαγγελματίες.
 • Άμεση πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους γιατρούς.
 • Αύξηση της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ η από άλλους πόρους για νέους γιατρούς και για Συνεταιριστικές προσπάθειες.
 • Συνεργασία αυτοαπασχολούμενων γιατρών με την ΠΦΥ αξιοποιώντας τον ηλεκτρονικό φάκελο του ασθενούς και την κάρτα υγείας.
 • Συλλογικές συμβάσεις και τήρηση της εργατικής νομοθεσίας για τους γιατρούς που εργάζονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας.

Δ΄ ΠΡΟΟΔΕΥΤΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ(Π.Κ.Ι.)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΒΛΑΧΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
ΚΟΡΟΜΠΥΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑ
ΚΟΥΒΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΜΑΡΖΙΓΙΕ ΜΙΣΙΕΛ
ΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΝΙΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΕΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΚΑΜΝΕΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΟΝΔΡΟΥ ΕΥΣΑΪΑ
ΨΕΙΜΑΔΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΙΣ

ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΜΠΙΣΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΕΛΙΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΜΠΙΣΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Σ
ΚΟΥΒΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΟΣ Π.Σ
ΣΙΔΕΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΟΣ Π.Σ
ΣΕΛΙΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΙ/ΔΡΟΣ Π.Σ

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΚΑΒΑΛΙΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, Δημήτριος Παπαευθυμίου, καλεί στην τελετή εορτασμού του Προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής (Μητρόπολη Αγρινίου).

Πρόγραμμα εορτασμού:

19/10

17:30 Πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στην Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου στον αύλειο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου της Δ.Α. Ακαρνανίας

20/10

10:45 Πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων

10:55 Πέρας προσέλευσης επισήμων

11:00 Δοξολογία

Ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ.

Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στο εστιατόριο Αmaro , στον οικισμό Ελευθερίας, στον Άγιο Ιωάννη Ρηγανά Αγρινίου.

 

Ο Δήμος Θέρμου ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 και την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η διανομή των προϊόντων στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του ΤΕΒΑ.

Η διανομή θα γίνεται στο Θέρμο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, οδός Τάκη Αραπογιάννη και ώρα από 09:00 π.μ. έως 14:00π.μ.

Στους δικαιούχους θα διατίθενται είδη παντοπωλείου κ.α.

Για την παραλαβή των προϊόντων οι ωφελούμενοι πρέπει να προσκομίσουν αστυνομική ταυτότητα και ΑΜΚΑ.

Τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνουν και τα μέλη της οικογένειας με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και ΑΜΚΑ.

Οι δικαιούχοι της διανομής είναι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ΤΕΒΑ κατά την αίτησή τους.

Για κάθε διευκρίνιση και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, στο τηλέφωνο 2644360142.

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς και βουλευτές, θέτει το ζήτημα της ελεύθερης διέλευσης των στρατιωτικών από τους Σταθμούς των Διοδίων της περιοχής της Μονάδας υπηρέτησής τους.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το αίτημα κατατίθεται κατόπιν των σχετικών επιστολών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.) προς τη ΠΟΜΕΝΣ, μέσω των οποίων θίγεται εκ νέου το θέμα του ολοένα αυξανόμενου κόστους μετακίνησης των Στρατιωτικών προκειμένου να μεταβούν στην Μονάδα τους.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αδικία να πληρώνουν οι στρατιωτικοί διόδια για να επιτελέσουν το καθήκον τους.

«Η ΕΣΠΕΑΙΤ θα συνεχίσει να ζητά την απαλλαγή των συναδέλφων από τα Διόδια της υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου. Οι στρατιωτικοί της Αιτωλοακαρνανίας ζητούν τα αυτονόητα και τονίζουν ότι είναι υποχρέωση των βουλευτών της περιοχής να ασχοληθούν και να επιλύσουν το θέμα», επισημαίνεται από την ΕΣΠΕΑΙΤ που κοινοποιεί την επιστολή της Ομοσπονδίας προς τους αρμόδιους.

Αναλυτικά:

ΘΕΜΑ: Ελεύθερη Διέλευση των Στρατιωτικών από Σταθμούς Διοδίων της Περιοχής της Μονάδας Υπηρέτησής τους

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,

 1.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), κατόπιν των (α) και (β) σχετικών επιστολών, της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.), θίγει το θέμα του ολοένα αυξανόμενου κόστους μετακίνησης των Στρατιωτικών προκειμένου να μεταβούν στην Μονάδα τους και να εκτελέσουν στο ακέραιο, το καθήκον τους στην πατρίδα. Επιπρόσθετα, υπάρχουν περιπτώσεις που απαιτείται εκτάκτως η μετάβαση τους στην υπηρεσία το ταχύτερο δυνατόν με ιδία μέσα επιβαρυνόμενοι όλα τα έξοδα μετακίνησης (καύσιμα και πιθανόν διόδια).
 1.  Η ιδιαιτερότητα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι ότι καλείται να διανύσει καθημερινά μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να προσέλθει στη Μονάδα όπου υπηρετεί και αντίστοιχα να αποχωρήσει προς την περιοχή όπου κατοικοεδρεύει. Η μετακίνηση αυτή πραγματοποιείται κυρίως μέσω των Ι.Χ. αυτοκινήτων του λόγω:

α. Της αδυναμίας εκτέλεσης υπηρεσιακών δρομολογίων από και προς τις Μονάδες υπηρέτησης για κάθε έκτακτη υπηρεσιακή απαίτηση κυρίως κατά τις μη εργάσιμες ημέρες και ώρες.

β. Της μη ύπαρξη εναλλακτικού τρόπου μετακίνησης.

γ. Της απομακρυσμένης θέσης των στρατιωτικών εγκαταστάσεων από τους αστικούς ιστούς.

δ. Της ελαστικής τροποποίηση των ωραρίων εργασίας.

ε. Των έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών.

 1.  Η μετακίνηση αυτή έρχεται να επιβαρύνει τον ήδη βεβαρυμμένο οικογενειακό προϋπολογισμό τόσο λόγω του υψηλού κόστους μετακίνησης αλλά και λόγω του κόστους των διοδίων που πολλές φορές καλείται να πληρώσει ο Στρατιωτικός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί αυτό των συναδέλφων που διαμένουν στις πόλεις Πρέβεζας, Άρτας, Ιωαννίνων και υπηρετούν στο Α/Απ Ακτίου οι οποίοι θα πρέπει υποχρεωτικά να πραγματοποιούν διέλευση από την υποθαλάσσια σήραγγα με κόστος 3€ ανά διέλευση. Η μετακίνηση μέσω του επαρχιακού δικτύου, από την πόλη της Αμφιλοχίας, αυξάνει το κόστος μετακίνησης λόγω της απόστασης (διπλάσια χιλιόμετρα) και τον κίνδυνο ατυχημάτων με τραγικά αποτελέσματα. Σε πρόσφατο δυστύχημα θρηνήσαμε δύο νεαρούς σμηνίτες και τον τραυματισμό ενός κατά την επιστροφή στις οικίες τους μετά από Υπηρεσία στο Α/Απ Ακτίου.

Η κατασκευή και νέων θέσεων Σταθμών Διοδίων στο Στρυμονικό Σερρών επί του κάθετου οδικού άξονα Σερρών Θεσσαλονίκης, του αντίστοιχου Σταθμού στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Καβάλας και αλλού, θα εξαναγκάσουν στο άμεσο μέλλον πλήθος συναδέλφων να επιβαρυνθούν περαιτέρω με έξοδα μετακίνησης προκειμένου να εκτελέσουν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.

 1.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) ως φορέας διασφάλισης και προάσπισης των εργασιακών και οικονομικών συμφερόντων των στρατιωτικών, έχοντας ως πρωτεύοντα στόχο της την προστασία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και θέλοντας να προστατέψει τον ήδη βεβαρυμμένο οικογενειακό προϋπολογισμό του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, προτείνει:

α. Την εξάντληση κάθε δυνατότητας ασφαλούς εκτέλεσης υπηρεσιακών δρομολογίων

β. Την εξαίρεση των στρατιωτικών από την καταβολή του αντίτιμου διέλευσης των διοδίων της περιοχής υπηρέτησής τους ή την δυνατότητα ορισμένου αριθμού ελεύθερων διελεύσεων μηνιαίως, κατόπιν σχετικής Υπουργικής απόφασης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σπίρτζη

                Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,

 1.  Τα παραπάνω μέτρα θεωρούνται επιτακτικά καθόσον αμβλύνουν τις υφιστάμενες αυξημένες υπηρεσιακές και όχι μόνο, υποχρεώσεις των εν ενεργεία στρατιωτικών, αλλά και διότι περιστέλλουν περαιτέρω το κόστος του οικογενειακού προγραμματισμού λόγω των υπαρχουσών δημοσιονομικών δεδομένων ώστε εν τέλει τα στελέχη να συνεχίσουν προσηλωμένα αλλά κυρίως με ασφάλεια το υψηλού σκοπού έργο τους.
 1.  Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε τις πολιτικές αρχές που κοινοποιείται το παρόν να εξετάσουν με προσοχή το εν λόγω θέμα και να πράξουν αναλόγως προς την επίλυση του.
 1.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.

agrinionews.gr

 

Σελίδα 1 από 3363

 

mpampatsikos

fit ems

dimitra greka

manikas

prosfigas

mirgiannis banner

6p banner

giglas gym

panaitolikos1926

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

 liapis elastika
 grivaswines
 

Εργασία στην Ελλάδα

 

Ροή Ειδήσεων

Οκτ 16, 2018

Ανοιχτές θέσεις εργασίας στο Ξενοδοχείο Marpessa

in Εργασία / Απασχόληση / Aσφαλιστικό
Οκτ 16, 2018

Πρόσληψη οδηγού για δύο μήνες στον δήμο Αγρινίου

in Εργασία / Απασχόληση / Aσφαλιστικό
Οκτ 16, 2018

Αντικατάσταση κυψελών & Οικονομική στήριξη νομαδικής μελισσοκομίας: Οδηγίες συμμετοχής για το 2019

in Γεωργία, Κτηνοτροφία και Υπόλοιπος Πρωτογενής Τομέας
Οκτ 16, 2018

Εσπεριδοειδή: Πώς να αντιμετωπίσετε τις ασθένειες της περιόδου

in Γεωργία, Κτηνοτροφία και Υπόλοιπος Πρωτογενής Τομέας
Οκτ 16, 2018

8,8 εκατ. ευρώ η νέα πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ

in Γεωργία, Κτηνοτροφία και Υπόλοιπος Πρωτογενής Τομέας

Άρθρα που ενδιαφέρουν

Αιτωλοακαρνανία. Ένας τόπος φιλημένος απ'τον Θεό. Ας τον γνωρίσουμε !!!
 • 1