logo small for menu

 • 1
facebookbutton Twitterbutton youtubebutton instagrambutton
Τετάρτη, 25η Απριλίου 2018, 7:26 πμ
Agrinio Best Of

Agrinio Best Of

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Οι φοιτητές της ειδικότητας ποδοσφαίρου του ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ολοκλήρωσαν τη διήμερη επίσκεψή τους στο Αγρίνιο, για να γνωρίσουν από κοντά τη λειτουργία του Παναιτωλικού. Είχαν συναντήσεις με τον πρόεδρο Γεράσιμο Μπελεβώνη και στελέχη της ΠΑΕ, τον προπονητή της επαγγελματικής ομάδας Τραϊανό Δέλλα και τους συνεργάτες του, το τεχνικό επιτελείο των Τμημάτων Υποδομής, πραγματοποιώντας πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις και ανταλλάσσοντας απόψεις. Παρακολούθησαν προπονήσεις, συμμετείχαν στη διάλεξη του επικεφαλής καθηγητή τους Dr Ζήση Παπανικολάου (Αναπληρωτή καθηγητή ΤΕΦΑΑ) με θέμα «Η προπόνηση ευκινησίας των ποδοσφαιριστών στην παιδική, στην εφηβική και στην ανδρική ηλικία», η οποία συνδιοργανώθηκε με τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Αιτωλοακαρνανίας, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις μας, ενώ έδωσαν και φιλικό αγώνα με την ομάδα Κ20.

image

imageω

image

image

image

 

ΠΡΩΙΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΛΕΠΑΠ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΡΩΙΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΛΕΠΑΠ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την ένταξη των νέων παιδιών στο τμήμα της Πρώιμης Εκπαιδευτικης Παρέμβασης στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου. Παρέχεται ένα πρότυπο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που στοχεύει στη γνωστική ανάπτυξη, στη ψυχοσυναισθηματική ωρίμανση και αποσκοπεί στη σχολική και κοινωνική ένταξη. 

✓ Ειδικοί παιδαγωγοί στελεχώνουν τα τμήματα εφαρμόζοντας ομαδικά και εξατομικευμένα προγράμματα προσαρμοσμένα στο αναλυτικό πρόγραμμα της προσχολικής αγωγής.

✓ Παράλληλα δίνεται έμφαση στην πλαισίωση των οικογενειών με ατομική συμβουλευτική στήριξη από την ιμυχοκοινωνική υπηρεσία.

✓ Πρόκειται για ένα ολοήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα (08:00-15:00) όπου πραγματοποιούνται ατομικές Θεραπείες και παρέχεται φροντίδα στα παιδιά (πρωινό και μεσημεριανό γεύμα, προσωπική υγιεινή) και εποπτεία από νοσηλευτή. 

✓ Τα τμήματα είναι ολιγομελή και δημιουργούνται με βάση το ηλικιακό στάδιο και το επίπεδο μάθησης των παιδιών. Η πρωιμη εκπαιδευτικη και θεραπευτική παρέμβαση είναι εμπλουτισμένη με: 

 • Προγράμματα εκπαίδευσης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή 
 • Μουσικοκινητική Αγωγή
 • Φυσική Αγωγή 
 • Θεατρικη Αγωγη
 • Διαδραστικά προγράμματα για την κοινωνικοποίηση των παιδιών
 • Προγράμματα Ψυχοπαιδαγωγικής Παρέμβασης 

Τα κριτήρια ένταξης στο τμήμα είναι τα εξής:

 • Εγκεφαλική παράλυση, επίκτητες αναπτυξιακές βλάβες, ιμυχοκινητική καθυστέρηση, νευροαναπτυξιακές διαταραχές με συνοδά κινητικά προβλήματα. 
 • Νοημοσύνη σε επαρκές επίπεδο για την παρακολούθηση του προγράμματος
 • Δεκτά γίνονται παιδιά από 18 μηνών έως 6 ετών. 

Πληροφορίες & κατάθεση δικαολογητικών: κα Παγανιά Δήμητρα (Κοινωνική Λειτουργός), 2641055035. www.elepap.gr  Το πρόγραμμα της Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ έχει αναγνωριστεί επίσημα, ως ισότιμη Μονάδα Ειδικής Προσχολικής Αγωγής (Ν.3699/08,

 

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 24 Απριλίου 2018 η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , στο Δημοτικό Σχολείο Λάππα Αχαϊας, για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, που παραβρέθηκαν στην συνάντηση, άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τις οδηγίες των επιστημόνων για τους τρόπους αντιμετώπισης των κουνουπιών, αλλά και τους ειδικούς που ανέλυσαν λεπτομερώς τις σύγχρονες και πρωτοποριακές μεθόδους που ακολουθούνται για τον δραστικό περιορισμό των εστιών των κουνουπιών.

«Έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε ένα πενταετές πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των κουνουπιών που θα διαρκεί ολόκληρο το χρόνο, γιατί για μας προέχει η ποιότητα ζωής των κατοίκων, η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και η ενίσχυση του τουρισμού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ξεκινήσαμε τις ενημερωτικές επαφές μας από εδώ. Από το νέο σχολείο του Λάππα, που καταφέραμε με αγώνα, μέσα στην κρίση, να κατασκευάσουμε, υλοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της περιοχής. Αυτή είναι η πρώτη εκδήλωση που γίνεται στο σχολείο-κόσμημα  και το εγκαινιάζουμε με τον ιδανικότερο τρόπο» σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Παράλληλα τόνισε πως επόμενος στόχος είναι να εξασφαλιστούν βιβλία για την βιβλιοθήκη του διδακτηρίου. «Με εθελοντική προσπάθεια όλων μας θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο γνώσης για τα παιδιά μας» δήλωσε.

Αναφορικά με το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε πως αποτελεί πρότυπο για ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς χρησιμοποιούνται νέες τεχνικές με σεβασμό στο περιβάλλον και την προστασία του οικοσυστήματος, που παράλληλα αποδεικνύονται αποτελεσματικές για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Στο ζήτημα της αντιμετώπισης των κουνουπιών στην περιοχή Βουπρασίας στάθηκε και ο συντονιστής της εκδήλωσης Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αχαϊας Διονύσης Μαυρόγιαννης, σημειώνοντας ότι αποτελούσε προεκλογική δέσμευση για την περιφερειακή αρχή και πλέον γίνεται πράξη.

Ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Θανάσης Ραυτακόπουλος, που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο, ο οποίος αντιμετώπισε έκτακτο πρόβλημα υγείας, στον χαιρετισμό του εξέφρασε τις ευχαριστίες του Δήμου για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τόσο για τη διοργάνωση της ενημερωτικής ημερίδας, όσο και για το πρότυπο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών. Σημειώνοντας πως η δημοτική αρχή θα συμβάλει στην επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Θεόδωρος Λάμπος υποστήριξε πως «το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης ξεκίνησε ήδη, θα καλύψει ολόκληρο το έτος και θα συνεχίζεται κάθε χρόνο μέχρι και το 2021. Ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Είναι λάθος να πιστεύουμε πως θα εξαφανίσουμε τα κουνούπια. Ωστόσο μπορούμε να περιορίσουμε την παρουσία τους σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Ιδιαίτερα αναλυτική στον τρόπο μετάδοσης ασθενειών από τα κουνούπια, ήταν στην εισήγησή της η νοσηλεύτρια του ΚΕΕΛΠΝΟ Μαρία Τσερώνη. Μίλησε για τα συμπτώματα της ελονοσίας, πόνοι στους μύες, πονοκέφαλο, υψηλό πυρετό και βήχα, τα οποία μπορεί να προσομοιάζουν με αυτά της γρίπης και πρέπει να διαγνωστούν έγκαιρα για να μην προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία μας.

Μάλιστα πρότεινε σε όσους διαπιστώσουν πως δικοί τους άνθρωποι , ή εργάτες γης που δουλεύουν στην περιοχή και προέρχονται από χώρες όπου είναι αυξημένα τα κρούσματα ελονοσίας, να μεταβαίνουν στο κέντρο υγείας της περιοχής και με ένα ειδικό τεστ σε λίγα λεπτά θα γνωρίζουν εάν έχουν νοσήσει.

Εντυπωσιακά ήταν τα στοιχεία που παρέθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Σπύρος Μουρελάτος, αλλά και οι επιστημονικοί συνεργάτες του , αναφορικά με τους τρόπους καταπολέμησης των κουνουπιών. «Μας γνωρίζετε, είμαστε καθημερινά κοντά σας, σας ακούμε όταν μας ενημερώνετε για εστίες κουνουπιών και σπεύσουμε άμεσα», σημείωσε ο κ. Μουρελάτος δείχνοντας και σε χαρακτηριστικούς πίνακες και χάρτες πως μια περιοχή με αυξημένο πληθυσμό κουνουπιών τα καταπολεμούν. Σημείωσε πως έχουν πάει ήδη σε 4 οικισμούς της Βουπρασίας και έχουν προβεί σε ψεκασμούς σπίτι-σπίτι.

Παράλληλα τα στελέχη της εταιρείας είχαν τοποθετήσει στην αίθουσα της εκδήλωσης χάρτες και τα ειδικά σύγχρονα μηχανήματα που χρησιμοποιούν και ξεναγούσαν το κοινό. Αναλύοντας παράλληλα τις μεθόδους που ακολουθούν και τις περιοχές που έχουν εντοπίσει με εστίες κουνουπιών.

Εξάλλου από την πλευρά της η ιατρός Δημόσιας Υγείας του ΕΣΥ Σοφία Συμεωνίδου έδωσε χρήσιμες συμβουλές για το πώς να αποφεύγουμε τα τσιμπήματα των κουνουπιών, αλλά και το πώς να μην προκαλούμε την εμφάνισή τους. «Είναι λάθος να ποτίζουμε το βράδυ, γιατί αμέσως προσελκύουμε κουνούπια, που μας «επιτίθενται» κυρίως τις βραδινές ώρες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 Μετά το τέλος των ομιλιών, ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν πολλές ερωτήσεις που υπέβαλε το κοινό. Ενώ ιδιοκτήτης ξενοδοχείου της περιοχής που πήρε τον λόγο, υποστήριξε πως για πρώτη φορά ξεκίνησε η τουριστική σαιζόν χωρίς κουνούπια.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας, ο  εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Τρύφωνας Φωτόπουλος και Γιώργος Κανέλλης, ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαϊας και Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Σπύρος Τραχάνης, ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Δυνατή» Νίκος Οικονομόπουλος.

Οδικός άξονας Κ. Αχαϊα-Άραξος-Λάππα

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχθηκαν οι παριστάμενοι την «καλή είδηση», όπως την χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, που ανακοίνωσε στην εκδήλωση για την αναβάθμιση και συντήρηση του οδικού άξονα Κάτω Αχαϊας- Αεροδρομίου Αράξου-Λάππα, προϋπολογισμού 6.350.000 €.

«Είναι ένα έργο πνοής και ανάπτυξης για την περιοχή με αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Ένα έργο που θα ενισχύσει σημαντικά και τον τουρισμό μας, αλλά θα αρθεί και η επικινδυνότητα του δρόμου» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.

 

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 12:10

Παναιτωλικός: Προπόνηση Τετάρτης

Ασκήσεις κατοχής μπάλας και δίτερμα τακτικής περιλάμβανε η σημερινή προπόνηση.

Κατά τη διάρκειά της τραυματίστηκε και αποχώρησε με ενοχλήσεις στο γόνατο ο Γιαννιώτης, ο οποίος θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν ο Μπράβο, ο Ιταμπέλ και ο Ροντρίγκες.

Απουσίασε ο Παρράς λόγω ίωσης.

Η προπόνηση της Πέμπτης θα γίνει στις 6.00 το απόγευμα στο Emileon.

Εντυπωσιακή η εμφάνιση του Λαογραφικού Ομίλου της  ΓΕΑ  στο 4ο Παιδικό Φεστιβάλ  Βέροιας.

Οι άριστες εντυπώσεις και τα ζεστά χειροκρότημα των παρευρισκόμενων επιβεβαίωσαν την εντυπωσιακή εμφάνιση του παιδικού τμήματος του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρίνιου ( ΓΕΑ ) στο 4ο παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που πραγματοποιήθηκε στην Βέροια το Σάββατο και Κυριακή 21 & 22 Απριλίου 2018.

Διοργανωτής του φεστιβάλ ήταν το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας και πέραν της κύριας παράστασης που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Βέροιας, προηγήθηκε παρέλαση στο κέντρο της πόλης και των 25 συλλόγων παραδοσιακών χορών από διάφορα μέρη της πατρίδας μας που έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις.

Το παιδικό τμήμα του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ που συμμετείχε στο φεστιβάλ, αποτελούσαν 20 χορεύτριες και χορευτές οι όποιοι τόσο κατά τη διάρκεια της παρέλασης, όσο και κατά τη διάρκεια της μουσικοχορευτικής παράστασης, επέδειξαν μια απαράμιλλη χορευτική δεξιοτεχνία, αλλά και ένα ιδιαίτερο ήθος όσο αφορά την εν γένει παρουσία τους.

Σύμφωνα δε με τον Έφορο του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ κ. Δημοσθένη Καπώνη, ο όποιος συνόδευε την αποστολή στην Βέροια, η συμμετοχή του Ομίλου στο 4ο παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, υπήρξε απόλυτα επιτυχημένη, ενθαρρύνοντας έτσι και άλλες πρωτοβουλίες εξωστρέφειας, οι οποίες πρόκειται να αναληφθούν μελλοντικά.

Άλλωστε είναι γνωστές οι συμμέτοχες του Ομίλου τα τελευταία χρόνια σε ανάλογες εκδηλώσεις σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας, οι οποίες ξεφεύγουν από τα στενά τοπικά χορευτικά δρώμενα, προσφέροντας έτσι πλούσιες εμπειρίες στους συμμετέχοντες, αλλά και ιδιαίτερη προβολή των πολιτισμικών προϊόντων του τόπου μας.

Να σημειωθεί ότι την πρώτη ημέρα της παραμονής του Ομίλου στην Βέροια όλη η αποστολή επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στον Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας με τα συγκλονιστικά ευρήματα που ανακάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη του αξεπέραστου  καθηγητή Μανώλη Ανδρόνικου.

Επίσης, τη δεύτερη ημέρα και λίγο πριν την αναχώρηση από την Βέροια, οι συμμετέχοντες στην αποστολή κατευθύνθηκαν προς την Μελίκη Ημαθίας προκειμένου να επισκεφθούν το τοπικό Εθνογραφικό Μουσείο.

Εκεί τα μέλη της αποστολής είχαν την μοναδική ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου από τον ιδρυτή του και γνωστό δημοσιογράφο – λαογράφο  κ. Γιώργο Μελίκη, ο οποίος με τον γνωστό και απαράμιλλο τρόπο του παρουσίασε τα εκθέματα και μίλησε για την συμβολή του Μουσείου στις λαϊκές μας παραδόσεις και στον πολιτισμό του Ελληνισμού γενικότερα.

Ο Έφορος του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ, κ. Δημοσθένης Καπώνης, για τη μεγάλη επιτυχία της αποστολής στην Βέροια αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και να συγχαρεί παράλληλα, όλες τις μικρές χορεύτριες και τους χορευτές του Ομίλου που έλαβαν μέρος, καθώς και τους γονείς τους που είτε τους συνόδευσαν, είτε τους ενθάρρυναν να συμμετέχουν !

Ιδιαίτερα βέβαια, ευχαριστεί τον χοροδιδάσκαλο του Ομίλου κ. Γιώργο Τσελίκα για την καθοριστική του συμβολή τόσο στην προετοιμασία όσο και στην παρουσία του Ομίλου, στο 4ο παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών της Βέροιας.

 

Η Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου τιμήθηκε με το 1ο Βραβείο Εικόνας για την ομαδική συμμετοχή στην δημιουργία ταινίας μικρού μήκους  με την τεχνική της κινούμενης εικόνας στα πλαίσια του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού "Παιδί και Κινηματογράφος", υπό τον τίτλο: Από το καμβά στον φακό...με το βλέμμα των παιδιών! 

Οι μαθητές βασισμένοι στους βασικότερους εκφραστές της Μοντέρνας Τέχνης των 19ου και 20ού αι., Ανρί Ματίς, Ρενέ Μαγκρίτ, Εντγκάρ Ντεγκά και Βίνσεντ βαν Γκογκ και με βοηθούς το βιβλίο, τον υπολογιστή, τη ζωγραφική, το κολάζ και τη φωτογραφία δημιούργησαν την ταινία μικρού μήκους "Η τέχνη δίνει φτερά".

Μέσα από τις εκατοντάδες συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, η ταινία "Η τέχνη δίνει φτερά" διεκδίκησε την 1η θέση στην κατηγορία εικόνας. Η απονομή βραβείων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Απριλίου, στο Ευγενίδειο ίδρυμα και με την παρουσία εκπροσώπων από τους συνδιοργανωτές του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Κινηματογράφου: το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης - ΜοΜΑ, η Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών (Νύχτες Πρεμιέρας, ΣΙΝΕΜΑ-cinemagazine.gr), το Ευγενίδειο Ίδρυμα, το OPUS, Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού Πολιτισμού και ο Εκδοτικός Οίκος ΜΕΛΙΣΣΑ.

Βραβεύτηκαν οι μαθητές Μαρία-Ιωάννα Καραχρήστου, Παρασκευή Κουτσοκώστα, Δημήτρης Λανόπουλος, Παναγιώτα Περεπή, Χρήστος Παπαδόπουλος και η εκπαιδευτικός Ειρήνη Χαντζή. 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την σπουδαία διάκριση.

https://vimeo.com/261176848

image 1

image 2

image 3

image 4

image 5

Το Σωματείο "Δικαίωμα στη Ζωή" ενημερώνει ότι την Τετάρτη 25/4/18 στο Νομό μας έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οκτώ (8) πλειστηριασμοί.

Στα Ειρηνοδικεία Αγρινίου (3), Μεσολογγίου (2), Βόνιτσας (2), Ναυπάκτου (1).

Οι έξι (6) από αυτούς, έχουν μετατραπεί σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και μεταφέρονται για να πραγματοποιηθούν από πιστοποιημένους συμβολαιογράφους Αθηνών, Πατρών, Κεφαλονιάς, Ναυπάκτου.

Αφορούν αγροτεμάχια, μαγαζιά, γραφεία, σπίτια, αποθήκες και έχουμε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό 1ης κατοικίας του εγγυητή κάτω από 300.000 €.

Καταρρίπτεται για άλλη μια φορά το μεγάλο ψέμα Κυβέρνησης – Τραπεζών, ότι δεν πλειστηριάζεται 1η κατοικία και ακίνητο κάτω από 300.000 €.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους έξι (6) ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς της περασμένης Τετάρτης 18/4/18 το Κίνημα κατάφερε να αποτρέψει  τους πέντε (5).

Από 27/4/18 αρχίζουν και η ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί (κινητής και ακίνητης περιουσίας) για χρέη από 500 € και άνω στην Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΝΕΡΟ, ΔΗΜΟΥΣ, Εταιρείες Κοινοχρήστων.

Γι' αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί, πανελλαδικά, 220 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί - (νέο ρεκόρ) – εκ των οποίων οι εφτά (7) αφορούν χρέη προς το Δημόσιο.

Τη στιγμή όπου οι κατασχέσεις λογαριασμών και ιδιωτικών περιουσιών. Έχουν φτάσει το 1.500.000, το τελευταίο διάστημα έχουμε 700 κατασχέσεις την ημέρα, κατά μέσον όρο, ξεκινούν πλέον και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Ήδη η Εφορία έχει καταθέσει το πρώτο πακέτο 17.000 ηλ. πλειστηριασμών και έχει έτοιμο 2ο πακέτο 24.000 ηλ. πλειστηριασμών για το τέλος Αυγούστου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα Ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία έχουν έτοιμο πακέτο ηλ. πλειστηριασμών που θα ενεργοποιήσουν στις αρχές Ιουνίου.

Καταγγέλλουμε:

α) Την παράνομη μεταφορά ηλ. πλειστηριασμών από μία πόλη σ' άλλη, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των αντιδράσεων των Κινημάτων και των τοπικών κοινωνιών.

β) Την αναληθή ανακοίνωση του Συντονιστικού των Συμβολαιογράφων, όπου προσπαθούν με λάθος στοιχεία να αποδείξουν ότι κακώς απετράπη ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός στην Πάτρα, που αφορούσε περιουσία συμπολίτη μας.

Καλούμε όλους τους πολίτες να σηκωθούν από την Νιρβάνα του καναπέ και να ενεργοποιηθούν ενάντια σε κάθε πλειστηριασμό και έξωση συμπολίτη μας.

Η ενημερωμένη και οργανωμένη γειτονιά είναι δυνατόν να αποτρέψει αυτό το έγκλημα της αρπαγής της λαϊκής περιουσίας.

Παλεύουμε και αντιστεκόμαστε ενάντια:

 • Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας.
 • Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη από 500 € και άνω, από Εφορία, Ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, Εταιρείες Κοινοχρήστων και Δήμους που θα αρχίσουν από 27 Απριλίου.
 • Στις διακοπές ρεύματος και νερού που είναι κοινωνικά αγαθά.

Οι συλλήψεις εναντίον των μελών των Κινημάτων και γενικά του λαού που εναντιώνεται στα Ειρηνοδικεία και τα Συμβολαιογραφικά γραφεία κατά της αρπαγής της λαϊκής περιουσίας δεν μας τρομοκρατεί, δεν μας φοβίζει, αντίθετα μας δυναμώνει.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

 

Μέσα στην Αναστάσιμη περίοδο, το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, εκδήλωση με θέμα την χρονολόγηση και αποκατάσταση του Παναγίου Τάφου, που έγινε το 2016-2017.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση με τίτλο «Φως εκ Φωτός», ήταν ο, εξ Αιτωλικού του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ορμώμενος, ελλογιμώτατος Καθηγητής κ. Νικόλαος Ζαχαριάς, Διευθυντής του Εργαστηρίου Αρχαιομετρίας και Πρόεδρος του Τμήματος  Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο καθηγητής κ. Νικόλαος Ζαχαριάς, στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης του Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και την Ομάδα των Ελλήνων υπό την Καθηγήτρια Αντωνία Μωροπούλου, είχε αναλάβει την χρονολόγηση των κονιαμάτων του. 

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, «...ιδιαίτερα σημαντική ήταν η τεκμηρίωση και η μελέτη του Παναγίου Τάφου από την διεπιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όταν μετά από επτά αιώνες μετακυλήθηκε η ταφική πλάκα του Αρκοσολίου και αποκαλύφθηκε το εσωτερικό του Παναγίου Τάφου στο πλαίσιο εργασιών ενεμάτωσης των εσωτερικών φάσεων του Ιερού Κουβουκλίου, οπότε και επετεύχθη η στερέωση του Ιερού Βράχου και η ανάδειξή του μέσα από το παράθυρο που άνοιξε στην ορθομαρμάρωση του ταφικού θαλάμου. Η αποκάλυψη αυτή έδωσε στους επιστήμονες τη δυνατότητα να μελετήσουν για πρώτη φορά τον Τάφο του Χριστού και τον Ιερό Βράχο και να πιστοποιήσουν ότι πρόκειται για το αυθεντικό ταφικό μνημείο της Κωνσταντίνειας περιόδου...».

Στην ομιλία του, ο καθηγητής Νικ. Ζαχαριάς, αναφέρθηκε κατά κύριο λόγο στο έργο της χρονολόγης του Παναγίου Τάφου, η οποία πραγματοποιηθήκε για πρώτη φορά κατά το έτος 2016-2017. Αν και η χρονολόγηση δεν είχε συμπεριληφθεί εξ αρχής στο πρόγραμμα των εργασιών, πραγματοποιήθηκε όταν αιφνιδίως διαπιστώθηκε πως υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης στην Ταφική Κλίνη του Ιησού και στα υλικά των πρώτων εργασιών για την ανάδειξη και προστασία της.

Αυτά ακριβώς τα υλικά παρέλαβε ο καθηγητής Ν. Ζαχαριάς, ώστε να προβεί στη χρονολόγησή τους με την διεθνώς αναγνωρισμένη και εφαρμοζόμενη μέθοδο, την οποία πρώτος ο ίδιος προ πολλών ετών είχε εφαρμόσει. Με τη διαδικασία αυτή της χρονολόγησης, διεπίστωσε την ηλικία και απέδειξε, με την μέγιστη δυνατή επιστημονική εγκυρότητα και αξιοπιστία, ότι ο Πανάγιος Τάφος ανακαλύφθηκε από την Αγία Ελένη και αναδείχθηκε με απόφαση του τότε Αυτοκράτορα Αγίου Κωνσταντίνου.

Αυτή η παγκοσμίως γνωστή πλέον επιστημονική ανακάλυψη, είχαμε την χαρά και την τιμή να παρουσιαστεί για πρώτη φόρα από τον ίδιο τον καθηγητή στον τόπο καταγωγής του, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη.

Κατά το πέρας της εκδηλώσεως, χαιρετισμό απηύθηνε ο εκπρόσωπος του υποστηρίξαντος την διοργάνωση Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ενώ η όλη παρουσίαση του προγράμματος έγινε από τον κ. Γεράσιμο Ρεπάσο, υπεύθυνο του Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εν τέλει, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, εξέφρασε θερμά τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά του προς στον καθηγητή κ. Ν. Ζαχαριά. Θυμάται, όπως είπε, «τον σημερινό φιλόχριστο και φιλόπατρη κορυφαίο επιστήμονα να συμμετέχει, κατά την παιδική και νεανική του ηλικία, στα Κατηχητικά Σχολεία, τις νεανικές ομάδες και την Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας», γεγονός που και ο ίδιος ο ομιλητής επεσήμανε.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Καμαρώσαμε σήμερα έναν συντοπίτη μας κορυφαίο καθηγητή για την επιστημονική του κατάρτιση, αλλά και για την ομολογία του. Χαιρόμαστε πολύ που είναι ανάμεσά μας ο κ. Ζαχαριάς και μας πληροφόρησε για τόσα σημαντικά θέματα.

» Απόψε με επιστημονικό τρόπο μας παρουσίασε την πηγή της Αναστάσεως, τον Ζωοδόχο Τάφο. Αυτός ο τόπος, στον οποίο απλώθηκε πάνω του το Ζωοδόχο Σώμα του Κυρίου μας, αυτός ο ξένος Τάφος, γιατί Εκείνος ο Ποιητής και Δημιουργός του παντός δεν είχε ούτε τάφο δικό του, αυτός ο Πανάγιος Τάφος πόσο πολύ πολεμήθηκε και συκοφαντήθηκε, πολεμείται και συκοφαντείται!

» Δεν είναι ο Τάφος του Χριστού ένα πολιτισμικό μνημείο. Είναι ο Τάφος στον οποίο ταπεινώθηκε και άπλωσε το πανάχραντο Σώμα Του, ως άνθρωπος, ο ένας της Αγίας Τριάδος. Και εκεί «η ζωή εν τάφω κατετέθη», και ανέβλυσε από εκεί πηγή Χάριτος και Ζωής. Ο Πανάγιος Τάφος δεν υπενθυμίζει θάνατο, αλλά ζωή, ελπίδα, χαρά σε όλους μας. Γι’ αυτό ψάλουμε «Χριστός ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος»!

» Να ευχαριστήσω, μ΄όλη μου τη δύναμη, τον κ. Ν. Ζαχαριά, γιατί μας δίδαξε.., απόψε μας μίλησε η επιστήμη: το Ευαγγέλιο δεν είναι ψευδές κείμενο, είναι η Αλήθεια!  Όσο μελετάει κανείς το Ευαγγέλιο κι έχει καθαρότητα ψυχής, τα βλέπει και τα ζει όλα αυτά. Όταν πάει εκεί στους Αγίους Τόπους βλέπει τον Πανάγιο Τάφο κι εκεί κάθε Μεγάλο Σάββατο το Πανάγιο φώς ανάβει. Δεν έχει χρεία μαρτυρίας αυτό, το βλέπουμε και το ζούμε…!   

» Να δοξάσουμε το Θεό μας, - επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς - γιατί δια της επιστήμης, σήμερα που τόσο πολεμείται ο Χριστός, μας αποκαλύπτει ο Κύριος την αλήθεια, μας ενισχύει, μας στηρίζει, μας ενδυναμώνει. Να κρατήσουμε αυτή την πίστη μέσα μας και να ψάλουμε όλοι μας το «Χριστός ανέστη» και να το λέμε παντού. Εκεί, όπου είναι «ο τόπος όπου έθηκαν Αυτόν», δεν βρέθηκε το Σώμα του Κυρίου, γιατί «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών»!

Ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσης θα αναρτηθεί εντός των προσεχών ημερών στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως http://www.imaa.gr/ και στο Youtube, στο κανάλι του Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας

https://m.youtube.com/channel/UCX5-XG-DyGKgM9flYpnFVyw.

 

 

 

Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Ναυπακτίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνουν  το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου και ώρα 10:30 π.μ. στο Παπαχαραλάμπειο Κλειστό Γυμναστήριο  Ναυπάκτου.

Διακόσιοι πενήντα (250) έφηβοι από είκοσι σχολεία του νομού μας θα εκφραστούν χορεύοντας και αυτοσχεδιάζοντας, αποπνέοντας  τη  χάρη και τη φρεσκάδα της νιότης.

Συμμετέχει το μουσικό σύνολο «ΚΟΣΜΟΣ» του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου.

Δεν απάντησε το Υπουργείο Πολιτισμού στο πως μπορεί να αξιοποιηθεί το κτίριο των Καπναποθηκών Ηλιού που έχει εγκαταληφθεί επί δεκαετίες, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μεγάλο τμήμα της στέγης και της όψης της ανατολικής πλευράς του, ωστόσο πέταξε το «μπαλάκι» της ευθύνης για την επικινδυνότητα του κτιρίου στο δήμο Αγρινίου.

ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΕΣ ΗΛΙΟΥ 3

Σε έγγραφο του Υπ. Πολιτισμού που διαβιβάστηκε στη βουλή και περιήλθε σε γνώση του ΑγρίνιοCulture.gr περιγράφεται διεξοδικά η αλληλογραφία ανάμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Πολιτισμού και το δήμο Αγρινίου σχετικά με την επικινδυνότητα του κτιρίου. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ενδιαφέρον ιστορικό της υπόθεσης που έχει ενδιαφέρον κανείς να το παρακολουθήσει. Σύμφωνα με το ΥΠΠΟ το κτίριο των Καπναποθηκών Ηλιού χαρακτηρίστηκε για πρώτη φορά το 2002 (!) ως επικινδύνως ετοιμόρροπο από την τότε Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας. Εν συνεχεία «συγκροτήθηκε από το ΥΠΠΟ επιτροπή του αρ. 41 του Ν. 3028/2002, η οποία στο πόρισμά της προτείνει την καθαίρεση του ανώτερου τμήματος του τοίχου της ανατολικής πλευράς του κτιρίου από το ύψος της ποδιάς των παραθύρων και άνω, καθώς επίσης και τη διώροφη μεταγενέστερη προσθήκη που βρίσκεται σε επαφή με την πολυκατοικία στη βόρεια πλευρά του κτιρίου και την επισκευή του υπόλοιπου κτιρίου». «Το 2014 η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αγρινίου διαπίστωσε περαιτέρω φθορές μστο κτήριο και πρότεινε τη συγκρότηση νέας αυτοψία από Επιτροπή του αρ.41 του Ν3028/2002. Το πόρισμά της επιτροπής εγκρίθηκε εν μέρει με την αρ. πρωτ.ΥΠΟΠΑΙΘ/ΓΔΑΜΤΕ/ΔΠΑΝΣΜ/230107/20884/2880/24.8.2015  Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σύμφωνα με την απόφαση εγκρίθηκαν καθαιρέσεις τμημάτων του κτηρίου, ενώ δεν εγκρίθηκαν καθαιρέσεις προσθήκης στη βόρεια όψη του κτηρίου και διώροφης προσθήκης στην ανατολική του πλευρά για τις οποίες και θα πρέπει να γίνουν εργασίες υποστύλωσής τους. Η απόφαση αυτή γνωστοποιήθηκε στον Δήμο Αγρινίου. Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου (ΥΝΜΤΕΔΕΠΝΙ) προέβη σε κοινή αυτοψία με αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου Αγρινίου όπου έγιναν επιτόπου διευκρινίσεις σχετικά με τις επιτρεπόμενες εργασίες, οι οποίες κοινοποιήθηκαν εκ νέου με το αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΥΝΕΜΤΕΔΕΠΝΙ/Φ10-ε/4043 έγγραφό προς το Δήμο. Έκτοτε η ΥΝΕΜΤΕΔΕΠΝΙ δεν έχει ενημερωθεί για την έναρξη εργασιών στο κτίριο»….

ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΕΣ ΗΛΙΟΥ 2

Με αυτή την τελευταία φράση το Υπ. Πολιτισμού όσον αφορά την επικινδυνότητα του κτιρίου πετάει το «μπαλάκι» της ευθύνης στο δήμο Αγρινίου.  Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας πρότεινε την προσφυγή στην Επιτροπή Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Οικοδομών Δυτικής Ελλάδος (ΕΕΟΔΕ), καταγγέλλοντας την σοβαρή κατάσταση από άποψη στατικότητας, στην οποία έχει περιέλθει το κτίριο των Καπναποθηκών Ηλιού λόγω εγκατάλειψης.

Όταν λοιπόν αυτή είναι πραγματικότητα και δεν κατέστη δυνατόν επί σχεδόν 20 χρόνια είνα ληφθούν μέτρα για το επικινδύνως ετοιμόρροπο κτίριο μοιάζει μάλλον με όνειρο θερινής νυκτός να συζητά κανείς για την αξιοποίηση του κτιρίου, που δεν έχει καν ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του.

agrinioculture.gr

 

Σελίδα 1 από 2810

 

mpampatsikos

fit ems

dimitra greka

manikas

giglas gym

panaitolikos1926

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

liapis elastika

grivaswines

Εργασία στην Ελλάδα

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

Υγεία & Ομορφιά
Απόψεις, Θέσεις, Προτάσεις
 • 1