logo small for menu

  • 1
facebookbutton Twitterbutton youtubebutton instagrambutton
Παρασκευή, 25η Μαίου 2018, 7:56 πμ
Agrinio Best Of

Agrinio Best Of

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Aξιολογητές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, θα επισκεφτούν  την Πάτρα την Τετάρτη  30 Μαΐου 2018, προκειμένου να προχωρήσουν σε αποτίμηση των δράσεων που υλοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια 2017 (EER).

Επικεφαλής του κλιμακίου θα είναι ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Μάρκου Μάρκουλα, οποίος για δεύτερη χρονιά μέσα σε ένα χρόνο επισκέπτεται τη Δυτική Ελλάδα.

 Στην Επιτροπή Αξιολόγησης θα  συμμετέχουν ακόμη, ο Κεράν Μακάρθι μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και μέλος της Πλατφόρμας Παρακολούθησης της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», ο Ερντμουθ Κλαέρ αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού δικτύου Πόλεων και Περιφερειών (REVES), ο Ρομάν Ντελ Γκροσό επικεφαλής του περιφερειακού σχήματος Οικονομικής Ανάπτυξης – Καινοτομίας – Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Ιλ Ντε Φρανς (EER 2018) και ο Μπερτ Κούμπι επικεφαλής της Γραμματείας της Επιτροπής «Οικονομική Πολιτική (ECON)» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Κατά την παραμονή τους στην Πάτρα πρόκειται να επισκεφτούν το Επιστημονικό Πάρκο, το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, τη Βιομηχανική Περιοχή, το εργοστάσιο της CBL Πάτρας και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με τα συμπεράσματα της επίσκεψης που θα συζητηθούν  το απόγευμα, στη διάρκεια συζήτησης στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό».

Εκδήλωση προς τιμήν των 130 εθελοντών που μετείχαν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα laser 4.7 και βοήθησαν στην επιτυχή διεξαγωγή των ιστιοπλοϊκών αγώνων, διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Τρίτη 29 Μαΐου 2018, στο θεατράκι της Μαρίνας, της Πάτρας, στις 7.30μμ., στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας (η εκδήλωση είχε αναβληθεί προ ημερών λόγω καιρού).

Υπενθυμίζεται ότι την πραγματοποίηση της εκδήλωσης είχε ανακοινώσει ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, στη διοίκηση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πάτρας Ρίου «Ιάσων», που είχε επισκεφθεί τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα στο γραφείο του, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων (7-14 Απριλίου 2018), στην Πάτρα.

Ο κ. Κατσιφάρας είχε συγχαρεί τη διοίκηση του Ομίλου σημειώνοντας πως: «Η επιτυχία σας αντανακλά σε όλους και κυρίως στέλνει το μήνυμα πως η Πάτρα και θέλει και μπορεί να οργανώσει με άψογο τρόπο αθλητικές συναντήσεις διεθνούς εμβέλειας».

Ενώ για την εκδήλωση είχε αναφέρει: «Είναι ανάγκη να επιβραβεύουμε κάθε προσπάθεια, που αναδεικνύει την αξία του εθελοντισμού. Θεωρούμε ως μια ηθική υποχρέωση έναντι όλων αυτών των συμπολιτών που με ανιδιοτέλεια προσέφεραν για να αναδειχθεί η Πάτρα και το μεγάλο αθλητικό γεγονός που διοργανώθηκε».

Η εκδήλωση είναι μια διοργάνωση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Patras – Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , στην οποία θα συμμετάσχει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.

Έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής της   παιδικής χαράς Ευηνοχωρίου, η οποία περιλαμβάνεται στους πέντε αντίστοιχους πιστοποιημένους χώρους που έχουν προγραμματισθεί σε πρώτη φάση για το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, συνολικού προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.

Στο Ευηνοχώρι, ο χώρος αναψυχής -ψυχαγωγίας νηπίων και παιδιών δημιουργείται εκ νέου, περιλαμβάνοντας τον κατάλληλο και πιστοποιημένο εξοπλισμό παιχνιδιών και οργάνων, περίφραξη, καθώς επίσης δάπεδο ασφαλείας

Εκτός των πέντε πρώτων παρεμβάσεων σε Μεσολόγγι, Νεοχώρι, Ευηνοχώρι, Μάστρου και Γουριά, ο Δήμος περιλαμβάνει στον συνολικό σχεδιασμό 17 ακόμη αντίστοιχους χώρους.

Για  χρόνια ο Αετός ήταν ένα χωριό παραμελημένο που οι κεντρικές διοικήσεις του εκάστοτε Δήμου ( Μεδεώνος  ή Ακτίου  Βόνιτσας)  δεν του έδιναν την προσοχή που του άρμοζε .

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και τις πιέσεις  των πρώην Προέδρων  ο Αετός δεν είχε την ευνοϊκή υποστήριξη πού του άρμοζε και του άξιζε .

Φτάσαμε στην σημερινή εποχή που όλα αναπτύσσονται και εμείς να μην έχουμε τα αυτονόητα.

Η βάση από την οποία παρέλαβα τον Αετό ήταν πολύ χαμηλή . Ουσιαστικά ξεκινήσαμε από τα βασικά για να μπορέσουμε βήμα βήμα να εξελίσσουμε τον Αετό

Τα τελευταία χρόνια παρά τις οικονομικές αντιξοότητες και τα υπέρογκα  προβλήματα των Δήμων   γίνεται μια προσπάθεια από την πλευρά μου με υποστηρικτή και σύμμαχο την σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας να γίνουν έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη. 

Σίγουρα μπορεί και πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα και έργα στον Αετό.

Η βάση όμως που ξεκινήσαμε να αλλάζουμε τον Αετό είναι πολύ χαμηλή .

Θα συνεχίσω να διεκδικώ για το χωριό μου για τον Αετό μέχρι την τελευταία ημέρα που θα βρίσκομαι στην θέση του Προέδρου .

Γνωρίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι - ευτυχώς ελάχιστοι - που θέλουν να γυρίσουν τον Αετό στα χρόνια της διχόνοιας

Δημοτικό-Νηπιαγωγείο Αετού :

- Αλλάχθηκαν  η  στέγη που έμπαζε νερά και οι μαθητές ήταν αναγκασμένοι να κάνουν τα μαθήματα τους μέσα στην υγρασία και το κρύο για χρόνια .

-Το ταβάνι είχε ύψος 5,5 μέτρα ύψος και δεν  υπήρχε επαρκής θέρμανση στο σχολείο .

Γιαυτό  τοποθετήθηκε καινούργιο ταβάνι στα 3 μέτρα ύψος.

-Έγινε ολοκληρωτική επιδιόρθωση στον λέβητα-καυστήρα και με συνεχή και στην ώρα του τροφοδότηση πετρελαίου από τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας καταργήθηκαν οι σόμπες και τα σώματα ρεύματος που χρησιμοποιούσαν οι δάσκαλοι πριν εποχή Δημάρχου  Αποστολάκη Γιώργου

-Το  πάτωμα ήταν σάπιο κ έτοιμο να πέσει στο κενό που υπάρχει από κάτω. Τοποθετήθηκαν στηρίγματα κ αλλάχτηκε το φθαρμένο πάτωμα ώστε οι μαθητές να μην διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

Βάφτηκε όλο το σχολείο και το  βασικότερο στο σχολείο τοποθετήθηκε  αλεξικέραυνο που για χρόνια δεν υπήρχε και κινδύνευαν ανά πάσα στιγμή  33 μικρές ψυχές που έχει το σχολείο του Αετού .

Ακόμη και γιαυτό  που κανονικά δεν θα  έπρεπε να συζητάμε  φρόντισε η σημερινή Δημοτική Αρχή .

Αγροτικοί Δρόμοι :

Έχει ολοκληρωθεί η δημοπράτηση  του  μεγάλου έργου στον απέραντο  κάμπο του χωριού που είναι  η ασφαλτόστρωση 7 χλμ αγροτικού δρόμου

Το έργο αυτό θα αλλάξει προς το καλύτερο την ζωή όλων .

Το έργο θα  ξεκινήσει σύντομα . Ο εργολάβος εγκαταστάθηκε και μετά τις τελικές ρυθμίσεις από τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας  το έργο  που για χρόνια είχε μπλοκαριστεί  με κίνδυνο να χαθεί οριστικά , ξεκινάει  . Η σημερινή δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Αποστολάκης Γεώργιος το  , « κυνήγησε » ,το δημοπράτησε και σε λίγο καιρό θα αλλάξει την καθημερινότητας μας .

-Επιδιορθώθηκαν όλοι οι αγροτικοί δρόμοι μετά από 7 χρονιά (τελευταία φορά) ρίχνοντας χαλίκι κ κάνοντας ευκολότερη την πρόσβαση προς την αγροτική και κτηνοτροφική  δουλεία των κατοίκων.

-Καθαρίστηκε το μεγάλο ρέμα-αυλάκι που περνάει στον κάμπο του χωριού και έτσι σώθηκαν πολλές καλλιέργειες από πλημμύρες .

- Επίσης  τοποθετήθηκαν γεφύρια σε όλα τα χωράφια που είχαν πρόσβαση στον δρόμο και σε αυτά που  περνούσε το ρέμα η ο δρόμος  στην μέση και τα έκοβε στα δύο.

Καθημερινότητα πολιτών έργα εντός οικισμού  Αετού:

Ανοίχτηκαν ερημωμένα-παρατημένα δρομάκια  διευκολύνοντας την καθημερινή την  ζωή των κατοίκων ( θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε και αλλά που είναι για χρόνια κλειστά ) .

Επιδιορθωθήκαν τα νεκροταφεία με αλλαγή στις ανύπαρκτες πόρτες και  ανύπαρκτες μισογκρεμισμένες μάντρες που έπρεπε να χρειάζονταν μόνο μικρή συντήρηση και όχι κατασκευή σχεδόν από την αρχή .

Έγινε συμπληρωματικός υπόνομος 250 μέτρα στον ήδη υπάρχων βοηθώντας πολλές οικογένειες από τις πλημμύρες του χειμώνα.!!!!

Επιδιορθώθηκε η εκκλησία του χωριού συνολικά και έγινε μερική  συντήρηση στα  κάποια από τα εξωκλήσια του Αετού .

Τοποθετήθηκαν παγκάκια στον δρόμο προς το γήπεδο.

Αντικαταστάθηκε το ρομποτικό σύστημα άντλησης μαζί με το ηλεκτρικό σύστημα άντλησης  νερού στην δεξαμενή του Αετού που ήταν απαρχαιωμένο και συνέχεια δημιουργούσε πρόβλημα. Επίσης στην δεξαμενή και κυρίως στο νερό  γίνονται πλέον συνέχεια οι προβλεπόμενοι και απαραίτητοι  έλεγχοι από τον Δήμο και στον χρόνο που πρέπει η χλωρίωση του νερού .

Επιδιορθώθηκαν με τσιμεντάρισμα  όλα τα σημεία οπού είχε προκύψει βλάβη κεντρικού δικτύου νερού  ( ακόμη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή).

Φωτισμός Αετού :

Τοποθετήθηκαν φωτιστικά στον κεντρικό δρόμο του χωριού κ στις σκοτεινές γειτονιές και γίνονται μελέτες να φωτιστούν κι άλλες γειτονιές που ζουν χρόνια στα σκοτάδια.

Δυστυχώς κάποιοι δεν βλέπουν καθαρά την προσπάθεια αναβάθμισης του Αετού . Πιθανώς λόγο του ότι τους είχαν χρόνια στο σκοτάδι

Συντήρηση γηπέδου αποδυτηρίων:

Τοποθετήθηκαν πλακάκια ( και αλλάχθηκαν υδραυλικά όπου χρειάσθηκε)   εντός των αποδυτήριων , όπως και τοποθετήθηκε  ηλιακός θερμοσίφωνας...

-Επιδιορθώθηκαν τα δίχτυα εξωτερικά του γηπέδου και βάφτηκαν όλοι οι χώροι

Για το 2018 έχει προβλεφθεί  να συντηρηθεί το γήπεδο μπάσκετ του Αετού   ( είναι ήδη στον προγραμματισμό και τον προϋπολογισμό  του ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ) . Επίσης θα γίνει περίφραξη εξωτερικά με  φράχτη μ με το δίχτυ προστασίας

Έργα που θα ξεκινήσουν το 2018 :

Έχει προβλεφτεί αλλαγή  αμιάντου στο δίκτυο νερού που για  τόσα χρόνια κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί και είναι επικίνδυνο για την υγεία των  κατοίκων του Αετού. 

Έχει προβλεφθεί η διάνοιξη ορισμένων αρχικά αδιέξοδων δρόμων που χωρίζουν το χωριό σε δυο και τρία  κομμάτια.

Ήδη μετρήθηκε χώρος εντός του Αετού για κατασκευή νέας παιδικής χαράς . Ήδη εντάχθηκε στις παιδικές χαρές του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας που θα γίνει από το πρόγραμμα

Την ενημέρωση αυτή την δεν την κάνω για τους συμπολίτες μου στον Αετό, αυτοί γνωρίζουν τι έχει γίνει τόσα χρόνια .

Την κάνω για να μάθει ο κόσμος αυτά που έχουμε πετύχει τόσα χρόνια για τον Αετό .

Προχωράμε μαζί με την δημοτική ομάδα και τους τοπικούς συμβούλους στο έργο που ξεκινήσαμε το 2014

Ο αγώνας μας συνεχίζεται...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ

ΝΤΕΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στις 25/5/2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ, πραγματοποίησε ενημερωτική δράση στους διαμένοντες του οικισμού της περιοχής Σκιάδι-Αλμυράκι Μεσολογγίου σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Ο.Ε.Δ.) του Δήμου μας.

Οι διαμένοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα πρώτων βοηθειών, να ενημερωθούν σχετικά με την  προστασία από τα τσιμπήματα και για θέματα που αφορούν την υγιεινή και την καθαριότητα.

Παράλληλα, διανεμήθηκε  ενημερωτικό έντυπο υλικό το οποίο δημιούργησαν τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας και αφορά σε βασικούς κανόνες ατομικής υγιεινής, αλλά και έντυπο υλικό από την ΚΕΕΛΠΝΟ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Ο.Ε.Δ.) που παρευρέθησαν στην περιοχή,  καθώς η υποστήριξή τους ήταν ιδιαίτερα σημαντική και η ενημέρωση που παρείχαν ήταν ενδιαφέρουσα για τους κατοίκους της περιοχής.

Οι διαμένοντες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, υπήρχε μεγάλη συμμετοχή και η δράση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. 

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου λειτουργεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με την συγχρηματοδότηση  της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για κάθε διευκρίνιση ή πρόσθετη πληροφορία, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή  08:00π.μ – 16:00μ.μ

Διεύθυνση Σταυροπούλου 31 (Ραδιομέγαρο)

Τηλ.: 2631363417 Fax: 2631363420

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, στην Αγορά Αργύρη της Πάτρας, η έκθεση 21 ομαδικών εικαστικών δημιουργιών, από 320 μαθητές και 40 εκπαιδευτικούς, που αποτυπώνουν τη σύνδεση των έργων ΕΣΠΑ με την εκπαίδευση για την αειφορία, καθώς και η παρουσίαση του λευκώματος «Τα έργα της Αειφορίας» με τις δημιουργίες των μαθητών και των εκπαιδευτικών, .

Η εκδήλωση ήταν η κορύφωση μιας στοχευμένης και επιτυχημένης συνεργασίας δύο χρόνων μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των Διευθύνσεων Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Οι 17 παγκόσμιοι στόχοι αειφορίας του ΟΗΕ, γνωστοί ως «Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ)», εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν αποτελεσματικά όλες οι χώρες στα παγκόσμια προβλήματα. Οι στόχοι αυτοί σχετίζονται άμεσα και με τις ευθύνες, τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα των τοπικών και περιφερειακών αρχών. Μάλιστα από τους 17 στόχους, δύο στόχοι (ο 10ος που αφορά τη μείωση των ανισορροπιών μεταξύ περιοχών και ο 11ος που αφορά βασικές αρμοδιότητες στον πολεοδομικό σχεδιασμό, τις μεταφορές, την κοινωνική πρόνοια και τον αειφόρο τρόπο ζωής), προϋποθέτουν πρωτίστως τη συμβολή των Περιφερειών και των Πόλεων.

«Μέσα από τη δράση αυτή, θελήσαμε να τονίσουμε τη σύζευξη των στόχων αειφορίας της ΕΕ και του ΟΗΕ, με αυτούς των τοπικών κοινωνιών της Δυτικής Ελλάδας, και κυρίως των νέων μας, καθότι τούτος είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει πραγματικός και μακροπρόθεσμος αντίκτυπος στις ζωές των πολιτών» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, υπογραμμίζοντας «Για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εξισορρόπηση των σημερινών αναγκών με αυτές των μελλοντικών γενεών, ώστε να μην μετακινήσουμε το «κόστος μετάβασης» στα παιδιά μας. Για αυτό και θελήσαμε να καταγράψουμε τη δική τους ματιά.».

Οι δημιουργίες, που εκτέθηκαν και συμπεριλαμβάνονται στο λεύκωμα «Τα έργα της Αειφορίας», αποτυπώνουν την άποψη των μαθητών και των εκπαιδευτικών για την παγκόσμια προσπάθεια για έναν κόσμο που μέσα από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, θα μεριμνά για τις ανάγκες όχι μόνο της σημερινής γενιάς αλλά και των μελλοντικών γενεών, αλλά και πως το ΕΣΠΑ συμβάλλει στην περιοχή τους με έργα ανάπτυξης που σέβονται τον περιβάλλον και την κοινωνία. Μάλιστα έργα όπως η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, το Κάστρο του Ρίου και το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της Πάτρας, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στην εκδήλωση, εκτός του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, παραβρέθηκαν και οι Παναγιώτης Μπράμος (Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών), Δημήτρης Δριβίλας (Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης), Γιώργος Κανέλλης (επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου «Οικολογική Δυτική Ελλάδα), καθώς και εκπρόσωποι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δείτε βίντεο από την εκδήλωση: 

 

 

 

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την άνοδο της ιστορικής ομάδας μας στην Γ’ Εθνική.

Είναι μια μεγάλη επιτυχία του «ΠΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ», που μας γεμίζει όλους με χαρά και περηφάνεια.

Πολλά συγχαρητήρια πρέπει να δώσουμε πρωτίστως στους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία, τη διοίκηση, σε όλο το επιτελείο του σωματείου, αλλά και στους φιλάθλους που στάθηκαν στο πλευρό της ομάδας σε όλη της την πορεία.

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν βασίζεται στη σκληρή δουλειά, στο ήθος και στο αγωνιστικό πνεύμα, που εσείς διαθέτετε.

Ο Δήμος Ναυπακτίας θα βρίσκεται δίπλα σας και θα υποστηρίζει τις προσπάθειες σας.

Η μετέπειτα πορεία σας ευχόμαστε να μας επιφυλάσσει περισσότερες χαρές και επιτυχίες τόσο για το καλό της ομάδας, όσο και της πόλης μας.

Ο αθλητισμός πρέπει να αποτελεί τη βασική βαλβίδα εκτόνωσης της νεολαίας μας.

Καλή συνέχεια με γνώμονα το αθλητικό ιδεώδες.

 

Προς δημοπράτηση δυο ακόμη έργα ύψους 5.230.000 ευρώ σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό

Η πρώτη εφαρμοσμένη Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.) στην Ελλάδα ξεκινά από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Μετά τη δημοπράτηση του Αρχαιολογικού Μουσείου, σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου την δημοπράτηση δυο ακόμη έργων που αλλάξουν πλέον ριζικά το χωροταξικό χάρτη του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού.

Ο κ. Κατσιφάρας, χαρακτήρισε την Ο.Χ.Ε ως ένα «στρατηγικό όραμα, μια συνένωση της κοινωνίας των πολιτών», αποτέλεσμα της συνεργασίας, του διαλόγου και της διαρκούς επικοινωνίας μεταξύ των φορέων. Ευχαρίστησε δε μεταξύ άλλων το Δήμαρχο Νίκο Καραπάνο για την άψογη και άμεση συνεργασία μεταξύ Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που πλέον έχει θέσει σε διαδικασία υλοποίησης την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση.

Πρόκειται για τα έργα:

Ανάπλαση Διαύλου πόλης και Βυρώνειο Πάρκο – Ανάπλαση οδού Κύπρου συνολικού προϋπολογισμού 2.830.000 ευρώ &

Ανάπλαση Νοτίου Τμήματος Αιτωλικού συνολικού προϋπολογισμού 2.400.000 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε δε η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, την 10η Ιουνίου 2018 θα ενταχθεί και το έργο της ανάπλασης Τουρλίδας, το οποίο σχεδιάζεται με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό στις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Κύρια επιδίωξη της Ανάπλασης του Διαύλου της πόλης του Μεσολογγίου, του Βυρώνειου Πάρκου και της ανάπλασης της οδού Κύπρου είναι η ανάπτυξη της περιοχής μελέτης, η παραχώρηση χώρου για ήπια μετακίνηση πεζών και ποδηλατών, η ανάδειξη της ιδιαίτερης ομορφιάς της περιοχής, η προσέλκυση τουριστικού ενδιαφέροντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής γενικότερα.

Στην οδό Κύπρου προβλέπεται η διαμόρφωση του ανατολικού τμήματος σε ενιαίο πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο, ενώ κατά μήκος του Διαύλου διαμορφώνεται δρόμος ήπιας κυκλοφορίας μικτής χρήσης που θα συνδέει την περιοχή του παλαιού Δημαρχείου με την οδό Κύπρου με πλαϊνή ζώνη αναψυχής.

Στο Βυρώνειο πάρκο διαμορφώνεται χώρος αφιερωμένος στη νεολαία– skate park-που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και ψυχαγωγίας.

Στο Αιτωλικό, η Ανάπλαση του Νοτίου Τμήματος επιδιώκει την ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής εφαρμογής, την αισθητική αναβάθμιση, την ανάδειξη του Μουσείου Βάσως Κατράκη, την δημιουργία παραθαλάσσιας διαδρομής με χώρους στάσης και καθιστικά, και την ανάδειξη του μοναδικού τοπίου της. Η περιοχή του έργου περιλαμβάνει την παραθαλάσσια Λ. Κορυσχάδων, την οδό Ανδρέα Συγγρού, αναπλάσεις περιμετρικά του Κέντρου Χαρακτικών τεχνών Μουσείο – Βάσως Κατράκη, το μικρό καταφύγιο σκαφών με νησίδες νότια της οδού Συγγρού, καθώς επίσης τη διαμόρφωση και δημιουργία κοινόχρηστων χώρων στο νότιο παραλιακό μέτωπο της λιμνοθάλασσας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καραπάνος, «Η κατάκτηση της ΟΧΕ όπως εύστοχα χαρακτηρίσθηκε και από τον κ. Περιφερειάρχη, έρχεται να αλλάζει τη χωροταξική μορφή περιοχών που επιβάλλεται να αναδειχθούν κυρίως για τους ίδιους τους δημότες και ασφαλώς για τους επισκέπτες. Παρεμβάσεις ήπιες, σύμφωνες με τα ιδιαίτερα και πολύτιμα χαρακτηριστικά των περιοχών για τις οποίες έχουν σχεδιασθεί θα δημιουργήσουν σίγουρα μια νέα δυναμική για το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Ένα όραμα υλοποιείται. Ένα όνειρο ζωής για τους δημότες μας».

Στην κοινή συνέντευξή τύπου παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Μπαλαμπάνης, η υπεύθυνη της Διαχειριστικής Αρχής Άλκηστις Σταθοπούλου, οι αντιδήμαρχοι Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Παναγιώτης Σταράμος και Γιώργος Καραπαπάς καθώς επίσης υπηρεσιακοί εκπρόσωποι.

 

Δεκατέσσερις «έξυπνοι μετρητές» τοποθετούνται σε δημόσια κτίρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ένας σε οδικό κόμβο , για την καταγραφή και παρακολούθηση σε 24ωρη βάση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωρά άμεσα στην εφαρμογή του ενεργειακού σχεδιασμού, που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο . Στο πλαίσιο αυτό γίνεται το πρώτο βήμα, με την εγκατάσταση των «έξυπνων μετρητών». 

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας , προ ημερήσιας διάταξης, ανακοινώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκο Μπαλαμπάνη το σχέδιο , αλλά και οι δημόσιες υπηρεσίες στις οποίες θα εγκατασταθούν οι μετρητές.

Τα 14 κτίρια της ΠΔΕ που επελέγησαν  με βάση την επιφάνεια , τον αριθμό των εργαζομένων και την χρήση του κάθε κτιρίου είναι:

Π.Ε. Αχαΐας:

 - Δ/νση Υγείας

 - Διεύθυνση Περ/ντος και Χωρ. Σχεδ., Δ/νση Βιομηχ. Ενέργειας και Φυσικών Πόρων - Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Δ/νση Κτηνιατρικής

 - Δ/νση Μεταφορών

 - Κεντρικές Υπηρεσίες  Π.Ε. Αχαΐας

 - Κτίριο Περ/ρχη, Αντ/ρχων και υπηρεσιών

 - Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής

- Ογκολογικός Ξενώνας Πάτρας  

Π.Ε. Ηλείας:

 - Διοικητήριο και Πολυλειτουργικό Συνεδριακό Κέντρο

 - Δ/νση Μεταφορών  Π.Ε. Ηλείας

 - Τμήμα Μεταφορών & Επικοινωνιών Αμαλιάδας

Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας:

 - Διοικητήριο Μεσολογγίου

 - Τμήμα Μεταφορών Αγρινίου

 - Υπηρεσίες Π.Ε. Αιτνίας

 - Τμημ. Αγρ.Ανάπτυξης -Κτηνιατρείο-Τμημ. Μεταφορών

Το συνολικό εμβαδό των δημοσίων κτιρίων που θα μετρηθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι εμβαδού περίπου 28.000 τμ.

Η καταγραφή και η παρακολούθηση  on line σε 24ώρη βάση των ηλεκτρικών μεγεθών και παραμέτρων της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας και η διασύνδεση αυτών σε κοινή ψηφιακή πλατφόρμα παρακολούθησης και αξιολόγησης μέσω κατάλληλου λογισμικού του Πανεπιστημίου Πατρών, αποτελείτο  πρώτο βήμα για τη λήψη άμεσα συγκεκριμένων μέτρων για την μείωσή της ενεργειακής κατανάλωσης και ως βάση για την δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας.

«Έξυπνος μετρητής» σε οδικό κόμβο

Εξάλλου στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος θα το τοποθετηθεί «έξυπνος μετρητής» σε οδικό κόμβο,  που  θα επιλεγεί κατόπιν εξέτασης των σχετικών δεδομένων.

 

Αρχίζει και επισήμως η εφαρμογή του νέου Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), που εγκρίθηκε τον Απρίλιο του 2016. Στόχος είναι να δοθεί στους πολίτες της ΕΕ ο έλεγχος των προσωπικών τους δεδομένων.

Ο GDPR αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο επιχειρήσεις και οργανισμοί συλλέγουν, επεξεργάζονται και διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα κάθε μορφής. Ο GDPR καθορίζει σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται, αποθηκεύονται, διαγράφονται, μεταβιβάζονται και εν γένει επεξεργάζονται τα προσωπικά μας δεδομένα και κυρίως, με ποιον τρόπο μπορούμε να τα προστατεύουμε. Ο GDPR θα επηρεάσει κάθε οργανισμό και εταιρεία στην Ευρώπη, η οποία διαχειρίζεται με οποιονδήποτε τρόπο προσωπικά δεδομένα, αλλά και κάθε εταιρεία που συναλλάσσεται στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κανόνες είναι πολύπλοκοι και τα πρόστιμα για μη συμμόρφωση πολύ αυστηρά και μπορούν να φτάσουν έως τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ενημερωτικό έντυπο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας αναφέρονται τα εξής:

Ποιες θα είναι οι βασικές αλλαγές που θα ισχύσουν

Προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών: Το τοπίο στα social media αλλάζει. Βάσει του νέου κανονισμού απαγορεύεται τη χρήση των social media σε παιδιά έως 16 ετών παρά μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων.

Δικαίωμα στη λήθη: Ο χρήστης έχει το δικαίωμα να ζητήσει την διαγραφή των δεδομένων του και ο υπεύθυνος επεξεργασίας έχει υποχρέωση άμεσα να τα διαγράψει και, αν τα έχει δημοσιοποιήσει, να ενημερώσει και όλους τους άλλους που τα έχουν αναδημοσιεύσει ότι έχει ζητηθεί η διαγραφή τους.

Δικαίωμα ενημέρωσης και πρόσβασης στα δεδομένα: Ο πολίτης θα έχει περισσότερη και σαφέστερη ενημέρωση κατά τη συλλογή των δεδομένων του για την επεξεργασία τους και το δικαίωμα πρόσβασης σε αυτά.

Δικαίωμα διόρθωσης: Ο χρήστης θα έχει το δικαίωμα να απαιτήσει από τον υπεύθυνο επεξεργασίας τη διόρθωση ανακριβών στοιχείων καθώς και τη συμπλήρωση ελλιπών δεδομένων που τον αφορούν.

Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία: Ο χρήστης θα έχει το δικαίωμα να αντιταχθεί στην επεξεργασία των δεδομένων του υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ιδίως όταν πρόκειται για κατάρτιση «προφίλ» ή για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης.΄

Τι αλλάζει στο διαδίκτυο:

Τελευταία, πολλοί από τους μεγάλους ιστότοπους, υπηρεσίες και εφαρμογές που χρησιμοποιούμε σπεύδουν να επικαιροποιήσουν τις πολιτικές απορρήτου και τους όρους χρήσης τους. Ίσως έχετε παρατηρήσει πολλές νέες ειδοποιήσεις για θέμα αυτό στο τηλέφωνό και στο email σας. Ο λόγος πίσω από αυτές τις αλλαγές δεν είναι άλλος από τη συμμόρφωση των εταιρειών στο νέο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων. Με τους νέους κανόνες γίνεται δυσκολότερη η στοχευμένη διαφήμιση καθώς οι εταιρείες δε θα έχουν πλέον το δικαίωμα να συλλέγουν και να πουλάνε πληροφορίες για τις προτιμήσεις των χρηστών εάν πρώτα δεν έχουν εξασφαλίσει τη συγκατάθεσή τους.

Επιπρόσθετα μια ακόμα αλλαγή που ορίζει ο νέος κανονισμός είναι η πρόσβαση των παιδιών ηλικίας από 13 έως 15 ετών (για την Ελλάδα) στα κοινωνικά δίκτυα μόνο με γονική συναίνεση. Μέχρι στιγμής πάντως παραμένει αδιευκρίνιστο το πως θα εφαρμοστεί αυτή η διάταξη καθώς δεν υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις από τα κοινωνικά δίκτυα.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευναςδημιούργησε δύο ενημερωτικά βίντεο για την εφαρμογή του CDPR. To πρώτο περιέχει πληροφορίες για τη γενική εφαρμογή του νέου κανονισμού και το δεύτερο αφορά στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στα σχολεία:

Yπενθυμίζεται ότι το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, είναι επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE / INHOPE που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο και παρέχει ενημέρωση, βοήθεια και υποστήριξη στους μικρούς και μεγάλους χρήστες του διαδικτύου με την ανάπτυξη τριών διακριτών δράσεων:

Μέσω της ιστοσελίδας SaferInternet4Kids.gr μπορεί κανείς να ενημερωθεί και να αντλήσει υλικό σχετικό με την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων με το οποίο μπορεί με τη σειρά του να ενημερώσει διαδραστικά παιδιά και νέους κάθε ηλικίας. Το ενημερωτικό αυτό portal απευθύνεται τόσο σε γονείς και εκπαιδευτικούς όσο και σε εφήβους και παιδιά και περιλαμβάνει κατάλληλο πολυμεσικό υλικό.

Μέσω της συμβουλευτικής γραμμής Βοήθειας Ηelp-line (διαθέσιμη τηλεφωνικά στο 210-6007686 και μέσω του ιστοχώρου www.help-line.gr), εξειδικευμένοι ψυχολόγοι παρέχουν υποστήριξη και συμβουλές για εξειδικευμένα θέματα που σχετίζονται με τη υπερβολική ενασχόληση στο διαδίκτυο, τον διαδικτυακό εκφοβισμό, την έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο και άλλους προβληματισμούς σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των διαδικτυακών παιχνιδιών.

Και μέσω της Ανοιχτής Γραμμής Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο του διαδικτύου SafeLine (http://www.safeline.gr), δέχεται καταγγελίες για παιδική κακοποίηση και παράνομη χρήση του διαδικτύου και συνεργάζεται τόσο με την Ελληνική αστυνομία όσο και με την INTERPOL μέσω του Ευρωπαϊκού οργανισμού INHOPE. H SafeLine είναι δηλαδή ένα κομμάτι ενός μεγάλου παζλ, μιας και η καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου του Ίντερνετ είναι υπόθεση παγκόσμιας κλίμακας και δεν περιορίζεται από εθνικά σύνορα.

tempo24.news

 

Σελίδα 1 από 2919

 

mpampatsikos

fit ems

dimitra greka

manikas

giglas gym

panaitolikos1926

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

liapis elastika

grivaswines

Εργασία στην Ελλάδα

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

Το Θέμα της Ημέρας
Γενικά και Αόριστα
  • 1