logo small for menu

  • 1
facebookbutton Twitterbutton youtubebutton instagrambutton
Παρασκευή, 21η Σεπτεβρίου 2018, 8:48 μμ
Agrinio Best Of

Agrinio Best Of

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκρ. Φάμελλου παρατάθηκε για δύο χρόνια, μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου του 2020 η χρονική διάρκεια ισχύος της προηγούμενης απόφασης (αριθμ. 135500/2541/1-9-2013 ΦΕΚ 2293/Β΄/2013) που ρυθμίζει την άσκηση θήρας στον Αμβρακικό.

Η απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (αριθμ. 4142/20-09-2018) και σύμφωνα με αυτήν διατηρούνται οι εξαιρέσεις που αφορούν στις ζώνες άσκησης θήρας, στο πλαίσιο της ετήσιας ρυθμιστικής απόφασης του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στις περιοχές, που περιλαμβάνονται στην απόφαση εξακολουθεί να επιτρέπεται η θήρα.

Με την ίδια απόφαση του αναπλ. Υπουργού κ. Φάμελλου παράλληλα, εγκρίνεται και το Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία προστατευόμενων και μη ειδών της άγριας πανίδας στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς σε συνεργασία με τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, θα μεριμνούν :

1. Για τη διαρκή αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών παρακολούθησης και εποπτείας των περιοχών στις οποίες επιτρέπεται ή μη, η άσκηση θηρευτικών δραστηριοτήτων και τη λήψη τοπικών μέτρων ενισχυτικών για την αποτελεσματικότερη θηροφύλαξη.

2. Για την αξιοποίηση πλωτών και λοιπών μέσων, τη λειτουργία παρατηρητηρίων και την επισκευή των υπαρχουσών υποδομών για τους παραπάνω σκοπούς.

3. Για τη δημιουργία χάρτη με τις θέσεις επόπτευσης στο εθνικό πάρκο.

4. Για τη συνεργασία τους για την τήρηση κοινής μεθοδολογίας καταγραφής περιστατικών λαθροθηρίας (σύνταξη κοινού πρωτοκόλλου καταγραφής).

5. Για την πραγματοποίηση συστηματικών έλεγχων από τους δασικούς υπαλλήλους και τους ιδιωτικούς φύλακες θήρας των Κ.Ο, για τον έλεγχο της παράνομης χρήσης μολύβδινων σκαγιών εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού και

6. Για την εκπόνηση, προγράμματος επιστημονικής παρακολούθησης της επίδρασης της άσκησης της θήρας σε θηρεύσιμα και μη είδη, λαμβάνοντας υπόψη τα διεθνή πρότυπα. Η διάρκεια του προγράμματος επιστημονικής παρακολούθησης θα πρέπει να είναι τουλάχιστον τριετούς διάρκειας.

Το ΔΣ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου εκφράζει την ικανοποίησή του για την υπογραφή της συγκεκριμένης απόφασης και την παράταση ισχύος της άσκησης θήρας στον Αμβρακικό, κάτι που επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο, από το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο, το επιτυχημένο μοντέλο που εφαρμόζεται από το 2013 στον υγρότοπο, σε σχέση με την κυνηγετική δραστηριότητα.

pamepreveza.gr

 

Παράδειγμα αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς

Η Ειρήνη Θώδη περιγράφει στη «Σ» τη διαδρομή και τα όνειρά της

Από το 1ο Λύκειο, στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και από εκεί στη θέση της καθηγήτριας! Μέσα σε 4 χρόνια ολοκλήρωσε τις σπουδές της και επέστρεψε για να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της στους μαθητές του κοινωνικού φροντιστηρίου Αγίου Δημητρίου. Ο λόγος για την Αγρινιώτισσα Ειρήνη Θώδη, απόφοιτη της Κλασσικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

«Αποφάσισα να διδάξω στο κοινωνικό φροντιστήριο, γιατί οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες και δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε φροντιστήριο. Σε συνάρτηση με το γεγονός ότι όλοι έχουν δικαίωμα στη μάθηση και επειδή το κοινωνικό φροντιστήριο με στήριξε εκπαιδευτικά και ψυχολογικά, ένιωσα την ανάγκη να μεταδώσω τις γνώσεις μου με την σειρά μου στους μαθητές του κοινωνικού φροντιστηρίου» τόνισε στη «Σ» η Ειρήνη Θώδη.

Η Φιλολογία ήταν η πρώτη επιλογή της Ειρήνης και μέσα από το κοινωνικό φροντιστήριο εκπληρώθηκε και το όνειρό της να διδάξει. «Θεωρώ πως είναι ευλογία να περνάς τον χρόνο σου με παιδιά, ενώ ταυτόχρονα να αποκτάς εμπειρία στη δουλειά σου και να μπορείς να μεταλαμπαδεύεις γνώση σε διαφορετικούς χαρακτήρες» σημείωσε η Ειρήνη, η οποία «έδωσε» και μια άλλη προσέγγιση καθώς διδάσκει εθελοντικά, όπως εξάλλου όλοι οι εκπαιδευτικοί στο κοινωνικό φροντιστήριο, χωρίς δηλαδή να αμείβεται. Αυτή του εθελοντισμού, αναφέροντας πως: «ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής και με βρίσκει σύμφωνη. Μέσα από τον εθελοντισμό η κοινωνία μας βελτιώνεται, όπως και ο κάθε ένας από εμάς».

Στο κοινωνικό φροντιστήριο έχει αναλάβει να διδάσκει Αρχαία στην Α’ Γυμνασίου. Το γεγονός ότι έχει δική της τάξη είναι σημαντικό ακόμη και ως προς την ψυχολογία, καθώς, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά σε ανεβάζει και ταυτόχρονα σε κάνει πιο υπεύθυνο άνθρωπο απέναντι σε κάθε υποχρέωσή σου και σε κάθε συνάνθρωπό σου. Ο επόμενος στόχος της Ειρήνης Θώδη είναι να κάνει μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή και επιπλέον όνειρό της να διδάξει σε σχολείο.

«Μου άρεσε πάντα το διάβασμα και κυρίως τα φιλολογικά μαθήματα, τα αρχαία, τα λατινικά, η λογοτεχνία κ.α. Είναι ωραία να αισθάνεσαι πως βοηθάς κάποιον άμεσα ή έμμεσα, πόσο μάλλον αν η βοήθεια αυτή σχετίζεται με την παιδεία και τις βάσεις που βάζει ο καθένας στη ζωή του μέσα από την γνώση που σου προσφέρουν τα βιβλία, οι εκπαιδευτικοί και η οικογένειά σου. Το κοινωνικό φροντιστήριο με βοηθάει να αισθάνομαι όμορφα και να βοηθάω τους συνανθρώπους μου, τους μαθητές του κοινωνικού φροντιστηρίου».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

 

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τους διαιτητές για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να είναι ο άνθρωπος που θα διαιτητεύσει το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη.

Στο ΑΕΚ – Λαμία διαιτητής θα είναι ο Τζήλος, ενώ στην αναμέτρηση Ολυμπιακού – Λεβαδειακού ο Ευαγγέλου. Τέλος, στο Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός ο Σκουλάς θα είναι ο άρχοντας της αναμέτρησης. Από εκεί και πέρα στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Λαμία ορίστηκε ο Τζήλος, στην αναμέτρηση Ολυμπιακού-Λεβαδειακού ο Ευαγγέλου και στο Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός τον Σκουλά. Αξιοσημείωτο ότι και οι τρεις διαιτητές (μαζί με τον Διαμαντόπουλο) είναι υποψήφιοι για το σήμερα της FIFA.

Αναλυτικά οι ορισμοί: 

Τρίτη (25/9)

(19:00) Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης: Τσαμούρης (Κουρομπύλια, Σαμοΐλης, 4ος Ζαχαριάδης)
(21:30) Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα: Κουμπαράκης (Τζιότζιος, Νικολακάκης, 4ος Μανούχος)
(16:30) Βόλος ΝΠΣ-Απόλλων Λάρισας: Μπεκιάρης (Βογιατζής, Καλύβας, 4ος Παπακωνσταντίνου)
(16:30) Απόλλων Παραλιμνίου-Τρίκαλα: Βουρνέλης (Νταβέλας, Τοροσιάδης, 4ος Μαμασούλας)
(16:30) Ηρόδοτος-Απόλλων Πόντου: Κολύτας (Αναστασάκης, Κοκμοτός, 4ος Σταυρουλάκης)
(16:30) ΟΦ Ιεράπτρας-ΑΟΧ/Κισσαμικός: Κατοίκος (Γαρεφαλάκης, Δασκαλάκης, 4ος Πατεμτζής)

Τετάρτη (26/9)

(19:00) ΠΑΟΚ-Άρης: Σιδηρόπουλος (Κωσταράς, Απτόσογλου, 4ος Σέζος)
(21:00) ΑΕΚ-Λαμία: Τζήλος (Κωνστάντιος, Δημόπουλος, 4ος Λάμπρου)
(19:00) Νίκη Βόλου-Κέρκυρα: Πανητσίδης (Παπαδάκης, Πάντσης, 4ος Μελτζανίδης)
(16:30) Ξάνθη-ΟΦΗ: Τζοβάρας (Νικολαΐδης, Πάτρας, 4ος Κοτσάνης)
(16:30) Αήττητος Σπάτων-Εργοτέλης: Ντάουλας (Ψηλός, Νικολάου, 4ος Στάμου)

Πέμπτη (27/9)

(19:00) Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός: Σκουλάς (Σάββας, Χατζηνάκος, 4ος Φωτιάδης)
(21:30) Ολυμπιακός-Λεβαδειακός: Ευαγγέλου (Φωτόπουλος, Κολοσιώνης, 4ος Βρέσκας)
(19:00): Πανιώνιος-Λάρισα: Τάσης (Σινιοράκης, Δίπλαρης, 4ος Γρατσάνης)
(16:30) Άρης Αβατου-Παναχαϊκή: Σ.Σιδηρόπουλος (Διαμαντής, Τερζόπουλος, 4ος Γεωργιτσόπουλος)
(16:30) Θύελλα Καμαρίου-Ηρακλής: Γκάμαρης-Γεωργακόπουλος, Νιδριώτης, 4ος Λεμπέσης)

gazzetta.gr

 

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση για προγράμματα που αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προκρίθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο, για προγράμματα που αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα οποία προκρίθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. «Ιδιαίτερα το πρόγραμμα της εξωστρέφειας είναι εξαιρετικό και μπορούν να το εκμεταλλευτούν επιχειρήσεις της Αιτωλοακαρνανίας. Περιλαμβάνει δράσεις που έχουν ως στόχο την βελτίωση της παραγωγής της κάθε επιχείρησης, δηλαδή από έργα υποδομών μέχρι και έργα που θα βοηθήσουν την εξωστρέφεια της κάθε επιχείρησης» δήλωσε στη «Σ» ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής.  

Πρόκειται για την δεύτερη εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο, καθώς η προκήρυξη για τα προγράμματα έτυχε να «βγει» εντός του καλοκαιριού με αποτέλεσμα η ενημέρωση των επιχειρηματιών του νομού να είναι δύσκολη.

Παράλληλα, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, ήδη προχωρά με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και τον ΕΦΕΠΑΕ στην προκήρυξη νέων προγραμμάτων έτσι ώστε να κλείσει όλος ο κύκλος των περιφερειακών προγραμμάτων τα οποία αφορούν την επιχειρηματικότητα. «Σκοπός του Επιμελητηρίου είναι να γίνουν και άλλες ενημερωτικές εκδηλώσεις για νέα προγράμματα τα οποία επίκεινται» τόνισε ο κ. Τσιχριτζής.

Τα προγράμματα που παρουσιάστηκαν στη συγκεκριμένη ενημερωτική εκδήλωση είναι συγκεκριμένα: 

-«Εξωστρέφεια- Διεθνοποίηση Μ.Μ.Ε.»

-Ενίσχυση σχεδίων έρευνας ανάπτυξης καινοτομίας στους τομείς προτεραιότητας της RIS3

-«Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών» -Ενεργειακές Εφαρμογές

– Αγροδιατροφή.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

ekdilwsi-mikromesaies-epixeiriseis (2)

ekdilwsi-mikromesaies-epixeiriseis (3)

ekdilwsi-mikromesaies-epixeiriseis (4)

ekdilwsi-mikromesaies-epixeiriseis (5)

ekdilwsi-mikromesaies-epixeiriseis (6)

ekdilwsi-mikromesaies-epixeiriseis (1)

sinidisi.gr

 

Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» για το σχολικό έτος 2018-19 απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών 954 Δημοτικών Σχολείων και αφορά 153.367 μαθητές, ενώ παράλληλα γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες ώστε το πρόγραμμα να συνεχισθεί και το επόμενο διδακτικό έτος 2019-2020.

Το πρόγραμμα στοχεύει αφενός στην αντιμετώπιση όσο είναι δυνατόν των αναγκών σίτισης των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και αφετέρου στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής. Το σχολείο αποτελεί βασικό πεδίο εφαρμογής τέτοιου είδους δράσεων, λόγω του εκπαιδευτικού, παιδαγωγικού και ευρύτερα κοινωνικού του ρόλου.

Οπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας: «Τα «Σχολικά Γεύματα» παρασκευάζονται από επιλεγμένους προμηθευτές, που διαθέτουν τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί. Επιπρόσθετα, προβλέπονται συνεχείς πιστοποιημένοι έλεγχοι από αρμόδιους φορείς κατά την προμήθεια, διαδικασία παρασκευής και διανομής των γευμάτων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών των επιλεγμένων σχολείων, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων-κηδεμόνων αυτών.

Το μενού του προγράμματος αφορά και στις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, στo πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής».

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου ως ακολούθως:

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» μεταβαίνουν στις οριζόμενες από το Σύλλογο Διδασκόντων αίθουσες.

Ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» διαρκεί ως τις 13.45 για τους μαθητές που δεν παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, οπότε και αποχωρούν από το σχολείο.

Για τους μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» λήγει, όπως προβλέπεται από το ισχύον πρόγραμμα του Ολοημέρου, στις 14.00.

Η εγκύκλιος για την υλοποίηση του προγράμματος στα 954 Δημοτικά Σχολεία εστάλη σήμερα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Δείτε στην παρακάτω εγκύκλιο αναλυτικά σε ποια σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας θα παρατίθενται τα σχολικά γεύματα:

agriniopress.gr

 

Ο 23χρονος πρωταθλητής των θαλάσσιων σπορ, Νικόλας Πλυτάς, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα, «σχηματίζοντας» με ένα jet surf, το Σήμα της ειρήνης στα νερά της λίμνης Κομήτη, στη Βόνιτσα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, ο 23χρονος πρωταθλητής των θαλάσσιων σπορ, Νικόλας Πλυτάς, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα, «σχηματίζοντας» με ένα jet surf, το Σήμα της Ειρήνης στα νερά της λίμνης Κομήτη, στη Βόνιτσα.

«Η μέρα αυτή είναι πολύ σημαντική. Ειδικά στις εποχές που ζούμε, το μόνο που εύχομαι είναι ο κόσμος να ζει ειρηνικά, να σέβεται το συνάνθρωπο και τη φύση», δηλώνει ο Νικόλας λίγο πριν την προσπάθειά του. «Ο κάθε άνθρωπος, έχει ένα μοναδικό μέρος όπου βρίσκει την ειρήνη. Για μένα, αυτό το μέρος είναι το νερό».

Αν και είναι μόλις 23 ετών, μετρά ήδη 9 χρόνια πρωταθλητισμού και αμέτρητες διακρίσεις σε Πανελλήνιες, Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διοργανώσεις, κυρίως στο θαλάσσιο σκι, αλλά και το wakeboarding, skateboarding, snowboarding και surfing, έχοντας μάλιστα μόλις επιστρέψει από την Ιαπωνία όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα στο ISA World Surfing Games.

Γνωστός για την περιβαλλοντική του δράση, ο Πλυτάς, συχνά βρίσκει πρωτότυπους τρόπους να ευαισθητοποιεί το κοινό, όπως αυτή τη φορά, επιλέγοντας για όχημα ένα jetsurf, μια χειροποίητη μηχανοκίνητη σανίδα κατασκευασμένη από carbon, που φτάνει ταχύτητες ως 38 μίλια ανά ώρα.

Ιδανικό σημείο για το εγχείρημα, αποτέλεσε η κυκλική Λίμνη Κομήτη, στη Βόνιτσα, η οποία βρίσκεται σε φυσικό βύθισμα, με περίμετρο 900 μέτρα και απλώνεται σε μία έκταση 52 στρεμμάτων. Σύμφωνα μάλιστα με την ιστορία, προήλθε από την πτώση ενός μικρού κομήτη.

protothema.gr

 

Το Εργαστήριο Τέχνης, Ζωγραφικής και Κεραμικής «Art at Heart» καλεί στα εγκαίνια τη ετήσιας έκθεσής του στο Αγρίνιο.

Η έκθεση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 8:30 μ.μ. στην παλαιά Λαχαναγορά Αγρινίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00.

Γράφει ο Γιάννης Σελιμάς*

Τελικά δεν ήρθε η καταστροφή του κόσμου όπως ανεπιτυχώς είχαν προβλέψει οι Μάγια για το 2012. Το σίγουρο είναι όμως πως ζούμε τους πόνους της γέννησης ενός καινούργιου κόσμου τόσο παγκόσμια με την Αραβική Άνοιξη και την προσπάθεια εκδημοκρατισμού χωρών στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική όσο και εθνικά με τις αλλαγές που προκαλεί η οικονομική κρίση. Οι οδύνες του τοκετού εμφανείς παντού γύρω μας, αρκεί να μην καθυστερήσουν πολύ και οδηγήσουν σε αποβολή.

Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τη νέα εποχή με παλιά μυαλά και παρωχημένα στερεότυπα καθώς οι αντιλήψεις που μας οδήγησαν ως εδώ δεν είναι ικανές να μας βγάλουν από το πολιτισμικό και οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει. Η αλλαγή νοοτροπίας, κριτηρίων επιλογής και στάσης ζωής γίνεται πιο επιτακτική και σχεδόν αποκτά χαρακτήρα κατεπείγοντος καθώς διαλέξαμε ή μας έτυχε το πιο ανεπαρκές πολιτικό προσωπικό για την πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας. Η Ελλάδα έχει πια ανάγκη τους πολίτες ηγέτες και όχι τους πολιτικούς ηγεμόνες.

Από αυτό το γενικό πλαίσιο δεν εξαιρείται η Αιτωλοακαρνανία, ένας μεγάλος νομός με πλούσιους φυσικούς πόρους και συγκριτικά πλεονεκτήματα που όμως παραμένει στους πιο φτωχούς της χώρας. Στο ίδιο μοτίβο υπανάπτυξης και ολόκληρη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς ενώ τα τελευταία 23 χρόνια απορρόφησε από επιχειρησιακά προγράμματα (κοινοτικά πλαίσια στήριξης) 5 δις ευρώ παραμένει ακόμα στο «Στόχο 1» δηλαδή κάτω του 75% του μέσου Κοινοτικού ΑΕΠ. Γιατί άραγε δημιουργείται αυτό το τεράστιο χάσμα δυνατοτήτων και αποτελεσμάτων, γιατί τα χρήματα δεν έπιασαν τόπο, γιατί ενώ είμαστε «φιλημένοι από τον Θεό» είμαστε φτυμένοι και από το διάβολο της μιζέριας?

Σκιαγραφώντας μια πρώτη απάντηση θα μπορούσε κανείς να ισχυρισθεί πως το χαμηλό σημείο αφετηρίας σε υποδομές, η χαμηλή δημόσια χρηματοδότηση της Δυτικής Ελλάδας εν γένει καθώς επίσης και το έλλειμμα κουλτούρας συνεργασίας και συνεργατικότητας των κοινωνικών εταίρων είναι κάποιες από τις αιτίες αυτης μας της κακοδαιμονίας. Όμως αν κανείς θελήσει να χτυπήσει την ρίζα του κακού πρέπει να αναγνωρίσει τις αιτίες αυτού του φαύλου κύκλου στην χαμηλή αποτελεσματικότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος, στην χαμηλή διοικητική ικανότητα του πολιτικού προσωπικού καθώς και στο πλέγμα πελατειακών σχέσεων μεταξύ πολιτικών και συντεχνιών.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται πολλά και ανακυκλούμενα, από την ανεργία που μαστίζει ιδιαίτερα την νέα γενιά έως την μείωση των εισοδημάτων που αποσυνθέτει την μεσαία τάξη. Παρεπόμενες επιπτώσεις η δημογραφική συρρίκνωση και η αναπτυξιακή ύφεση που δημιουργεί ένα καθοδικό σπιράλ στο σύνολο των οικονομικών λειτουργιών, από το εμπόριο και τις κατασκευές έως την αγροτική παραγωγή και τις υπηρεσίες.

Βασικός κίνδυνος να βρεθεί ο νομός σε ένα ιδιότυπο αναπτυξιακό περιθώριο με χαμηλές ιδιωτικές επενδύσεις και ισχνή δημόσια χρηματοδότηση (πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, καρκινοβατούν οι οδικοί άξονες Ιόνια & Ακτιο-Αμβρακία) σε μια περίοδο μάλιστα που κυριαρχεί το κριτήριο της αποτελεσματικότητας και λιγότερο αυτό της ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης. Έντονος επίσης και ο κίνδυνος φτώχειας καθώς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές έρευνες και αναλύσεις ο κίνδυνος φτώχειας είναι στο 30%, ποσοστό που είναι το 3ο μεγαλύτερο στην Ελλάδα, ενώ συγχρόνως εκτός από την υψηλή φτώχεια παρουσιάζονται και έντονες εισοδηματικές ανισότητες.

Τι απαιτείται για την υπέρβαση της κρίσης; Ποιος είναι ο οδικός χάρτης μιας νέας ευημερίας; Υπάρχει άλλος δρόμος για την Αιτωλοακαρνανία?

Το μοντέλο ανάπτυξης που στηρίχθηκε στην μονοκαλλιέργεια του καπνού και τις χαμηλές υπηρεσίες των αστικών κέντρων έχει συναντήσει τα όρια του. Σήμερα απαιτείται ένα άλλο μείγμα καλλιεργειών αλλά και μια διαφορετική στρατηγική αντίληψη της ανάπτυξης του νομού Αιτωλοακαρνανίας με :

1. Ενδονομαρχιακή Ενότητα που θα στηρίζεται σε μια κατανομή ρόλων ανα τόπο και στο πλαίσιο της συνεργασίας για την δημιουργία του πολύ και όχι του ανταγωνισμού για την διανομή του λίγου. Δεν είμαστε μόνο Ξηρομερίτες, Βαλτινοί, Αγρινιώτες , Μεσολογγίτες ή Ναυπάκτιοι, είμαστε πάνω από όλα Αιτωλοακαρνάνες.

2. Ρεαλιστικές & Δίκαιες Διεκδικήσεις και όχι ακραίες θέσεις που μας κάνουν γραφικούς ως τοπικιστές. Η λογική των διεκδικήσεων μας πρέπει να συνδυάζει τα ζωτικά μας συμφέροντα(πχ υδάτινοι πόροι) με τις κοινές μας αξίες(αλληλεγγύη), Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που κανένα σχεδόν πολιτικό αίτημα στο νομό μας δεν μπόρεσε να γίνει κοινωνικό κίνημα και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει για το είδος της πολιτικής μας εκπροσώπησης αλλά και για τα δικά μας κριτήρια επιλογής.

3. Ανάπτυξη με τα Ταυτότητα, όπου κάθε τόπος θα εξειδικεύεται στο προϊόν που έχει συγκριτικό και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσα από ένα νομαρχιακό καλλιεργητικό πλάνο. Καθετοποίηση αγροτικής παραγωγής και πλήρης διασύνδεση της με τον δευτερογενή τομέα για δημιουργία υψηλής προστιθέμενης αξίας. Μόχλευση τοπικών αποταμιεύσεων για επενδύσεις στην βιομηχανία τροφίμων, τις ιχθυοκαλλιέργειες, τον οικοτουρισμό, και την παραγωγή ενέργειας.

Ένα Νέο Εμείς για την Έξυπνη Αιτωλοακαρνανία του 2020, ένα ασφαλή τόπο να παράγεις, να δημιουργείς, να ζεις.

*Περιβαλλοντολόγος- M.Sc Οικονομική & Περιφερειακή Ανάπτυξη
Σύμβουλος Διαχείρισης Περιβάλλοντος ΦΔ/ΛΜ

agrinioculture.gr

 

Μια όμορφη βραδιά απόλαυσαν τα μέλη της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου και τα μέλη της Αερολέσχης την Τετάρτη 19/9/2018 στο Παλαιό Πολιτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου (εδρα της τοπικής Αερολέσχης).

Με πολύ καλή διάθεση, οι εθελοντές έψησαν σουβλάκια και λοιπά εδέσματα, διασκέδασαν, χόρεψαν και τα είπαν με τα μέλη της Αερολέσχης Αγρινίου. Απο το τραπέζι δεν έλειψαν κοι οι μπύρες, το κρασί αλλά και το τσίπουρο. Η συνάντηση αυτή έγινε για να τιμηθεί η προσφορά των εθελοντών στην διοργάνωση του "AGRINIO MUSIC FLY IN 2018” που ολοκληρώθηκε με επιτυχία  μερικές μέρες νωρίτερα.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου κος Γεώργος Παπαναστασίου, η υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού κα Ανθούλα Μακρή και πολλά μέλη απο την ομάδα.  Από την Αερολέσχη παρόντες ήταν ο πρόεδρος κος Σβώλης Αθανάσιος, τα μέλη του Δ.Σ. και πολλά ακόμη μέλη. Ολοι συνοδευόμενοι απο μέλη των οικογενειών τους.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό απο την συνάντηση αυτή

aerolesxi 19 9 2018 000

aerolesxi 19 9 2018 001

aerolesxi 19 9 2018 06

aerolesxi 19 9 2018 02

aerolesxi 19 9 2018 03

aerolesxi 19 9 2018 05

aerolesxi 19 9 2018 08

aerolesxi 19 9 2018 09

aerolesxi 19 9 2018 11

aerolesxi 19 9 2018 12

aerolesxi 19 9 2018 16

aerolesxi 19 9 2018 17

aerolesxi 19 9 2018 19

aerolesxi 19 9 2018 20

aerolesxi 19 9 2018 21

aerolesxi 19 9 2018 26

aerolesxi 19 9 2018 27

aerolesxi 19 9 2018 28

aerolesxi 19 9 2018 29

aerolesxi 19 9 2018 31

aerolesxi 19 9 2018 32

aerolesxi 19 9 2018 33

aerolesxi 19 9 2018 34

aerolesxi 19 9 2018 25

aerolesxi 19 9 2018 23

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κος Γεώργιος Παπαναστασίου παρευρέθηκε στην συνάντηση και δήλωσε:  «Σήμερα στην Αερολέσχη Αγρινίου γίνεται μια συνάντηση απο τα μέλη της Αερολέσχης μαζί με άτομα από την Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου, οι οποίοι ήταν οι πρωτεργάτες στην εκδήλωση που έγινε πριν από μερικές μέρες εδώ στο Πολιτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου. Επισκέφθηκα λοιπόν αυτή την όμορφη συνάντηση των παιδιών κατά κύριο λόγο γιατί θέλω να συμβολίσω με αυτό το γεγονός ότι είμαι κοντά τους και στηρίζω τις προσπαθειές τους και της Αερολέσχης και των Εθελοντών ώστε να γίνει ακόμη πιο λειτουργικός αυτός ο χώρος, να τον αναδέιξουμε. Είναι πραγματικά ένα περιουσιακό στοιχείο για τον Δήμο Αγρινίου το ότι έχουμε αυτό το αεροδρόμιο και το γεγονός ότι είναι ένα ιστορικό αεροδρόμιο από τα πρώτα που έγιναν στην χώρα μας . Βέβαια πρέπει να γίνει μια σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να το αναβαθμίσουμε. Κάτι που τόνισα και προχθές στην συνεδρίαση που έγινε για το ΣΠΕΜ στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, όπου ανάμεσα στα ζητήματα για τους οδικούς άξονες μπήκε και το θέμα αναβάθμισης του Πολιτικού Αεροδρομίου Αγρινίου σε Αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας. Είναι σημαντικό. Πρέπει να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια να αναβαθμίσουμε αυτό το αεροδρόμιο, αυτό το ιστορικό αεροδρόμιο, μαζί με την Αερολέσχη, τον Δήμο Αγρινίου και άλλους Δημόσιους Φορείς.»

     aerolesxi 19 9 2018 35

aerolesxi 19 9 2018 36

aerolesxi 19 9 2018 40

aerolesxi 19 9 2018 41

aerolesxi 19 9 2018 43

Γνωρίζατε ότι υπάρχει ένας ακόμη "Νοστράδαμος"; Ίσως άδικα, ο Edgar Cayce έμεινε στη σκιά του, παραμένοντας, ως ένας από τα πιο αινιγματικούς και πιο δημοφιλείς σύγχρονους προφήτες.

Γνωστός και ως «προφήτης του ύπνου», γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου, 1877. Έδειξε ένα απίστευτο χάρισμα για διόραση, όταν, ακόμα πολύ νέος, ήταν σε θέση να θεραπεύσει τον εαυτό του από μια σοβαρή ασθένεια, μέσα από ένα όραμα.

Το έπραξε, ενώ ήταν σε κατάσταση ύπνωσης και οδήγησε την οικογένειά του, βήμα βήμα μέσα από τις αναγκαίες οδηγίες για να τον θεραπεύσει. Από τότε, το σπίτι του Cayce είχε μετατραπεί σε ένα κέντρο προσκυνήματος για πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι συμμετείχαν στις συνεδριάσεις σε αναζήτηση λύσεων για πολλά προβλήματα.

Ο Cayce είναι υπεύθυνος για πολλές προφητείες που πληρούνται ήδη σήμερα, όπως τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ή το θάνατο πολλών προέδρων, συμπεριλαμβανομένων των Κένεντι. Αφιέρωσε τη ζωή του στην έρευνα θεμάτων που σχετίζονται με την υλοποίηση, τη διόραση, τα UFO, την Ατλαντίδα, την πνευματικότητα και τη θεραπεία, μεταξύ πολλών άλλων.

Εδώ έχουμε μερικές από τις σημαντικότερες προφητείες του Edgar Cayce.

Ανακοίνωσε το ξύπνημα των ηφαίστειων Βεζούβιου και Αίτνα.

Το 1934, είχε προβλέψει ότι η πλειοψηφία του ιαπωνικού εδάφους θα γλιστρήσει στη θάλασσα. Σήμερα, η ιαπωνική γεωλόγος Nobichico Obara υποστηρίζει ότι η Ιαπωνία  βυθίζεται συνεχώς στη θάλασσα, δύο με τρία εκατοστά ανά έτος.

Ο Cayce, πρόβλεψε ότι η «πόλη του χρυσού» θα ανακαλυφθεί στην έρημο Γκόμπι. Μια μυστηριώδης πόλη που θα έχει ναούς με ανελκυστήρες, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και πολλά μαγικά στοιχεία.

Σχετικά με την πόλη της Νέας Υόρκης, Ο Cayce ανακοίνωσε την ξαφνική εξαφάνιση της Νέας Υόρκης μέσα από ένα όραμα: "Προς το 2100 στη Νεμπράσκα: Η θάλασσα καλύπτει προφανώς όλο το δυτικό τμήμα της περιοχής, και η πόλη όπου έζησα ήταν στην ακτή." Τμήματα του τώρα στην ανατολική ακτή της Νέας Υόρκης, ή η ίδια την Νέα Υόρκη , θα εξαφανισθούΝ. Θα συμβεί σε μια άλλη γενιά, (ημερομηνία Ρέντινγκ 1941), ενώ το νότιο τμήμα της Καρολίνα, η Γεωργία και αυτά θα εξαφανιστούν. Αυτό θα είναι πολύ αργότερα..

Τα νερά των Μεγάλων Λιμνών θα αδειάζουν στον Κόλπο του Μεξικού. Θα ήταν καλό αν η ναυσιπλοΐα  είναι έτοιμη. Θα υπάρξουν νέα εδάφη  μακριά από την Καραϊβική. Στη θάλασσα  θα εμφανιστεί ξηρά. Η Νότια Αμερική θα τρέμει από το ανώτατο τμήμα της μέχρι το κατώτατο, και στην Ανταρκτική εκτός το Τιέρα Φουέγκο , η γη θα πλημμυρίσει με ορμητικά νερά.

Ο Cayce προβλέπει ότι κρυμμένες δυνάμεις θα ανακαλυφθούν στα ύδατα του Bimini, με κρυστάλλους χαλαζία που θα αναγνωρίζονται για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, καθώς εκεί  θα βρεθεί η Ατλαντίδα. Όσον αφορά τη μυθική Ατλαντίδα, λέει: «Τα αρχεία της Ατλαντίδας θα είναι ανοικτά σε όλους με όλη την πνευματική γνώση που ξεκίνησε με τη γνώση του ενός" Θεός "(...) Ένας μυστικός θάλαμος που θα βρεθεί και η κατασκευή ενός ναού  θα κάνουν τα κρυμμένα αρχεία προσβάσιμα. Ο Cayce προβλέπει ότι η Ατλαντίδα θα «αναστηθεί».

Όσον αφορά την αλλαγή του κλίματος, ο Cayce είπε ότι η τήξη των πάγων στη Γροιλανδία και την Ανταρκτική θα μπορούσε να προκαλέσει βίαιη τεκτονική δραστηριότητα στον πλανήτη και, κατά συνέπεια, εκρήξεις ηφαιστείων, σεισμούς, τσουνάμι και πλημμύρες.

Ο Cayce προφητεύει για τον Ομπάμα. Ο τεσσαρακοστός τέταρτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι Αφροαμερικανός και θα είναι ο τελευταίος πρόεδρος. Ο  τεσσαρακοστός τέταρτος Πρόεδρος θα τραβήξει τη σκανδάλη των πυρηνικών.

Είπε επίσης πως χτίστηκε η Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου. "Με τη χρήση αυτών των δυνάμεων στη φύση, που κάνουν το σίδηρο να κολυμπάει. Η πέτρα επιπλέει στον αέρα με τον ίδιο τρόπο. Αυτό θα ανακαλυφθεί το 58. (Το 1958  ο καθηγητής W. Heisenberg  ανακοινώνει την ανακάλυψη της  ενοποιημένης θεωρίας πεδίου) .

http://pronews.gr

 

Σελίδα 1 από 3282

 

mpampatsikos

fit ems

dimitra greka

manikas

prosfigas

giglas gym

panaitolikos1926

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

liapis elastika

grivaswines

Εργασία στην Ελλάδα

 

Ροή Ειδήσεων

Σεπ 21, 2018

Πρόσληψη νηπιαγωγού και δασκάλου στον δήμο Ξηρομέρου

in Εργασία / Απασχόληση / Aσφαλιστικό
Σεπ 21, 2018

Το Αγρίνιο υποδέχεται το Footvolley!

in Αθλητισμός
Σεπ 21, 2018

Υποτροφίες Ένωσης Αγρινίου: Η απονομή

in Επικαιρότητα
Σεπ 21, 2018

Πληρωμή 2 εκατ. ευρώ από ΟΠΕΚΕΠΕ

in Γεωργία, Κτηνοτροφία και Υπόλοιπος Πρωτογενής Τομέας

Άρθρα που ενδιαφέρουν

Το Θέμα της Ημέρας

Χρήσιμες Πληροφορίες

  • 1